Facebook Pixel Sportdog.gr | Αυτός «διέλυσε» την ΑΕΚ - Με δεμένα τα χέρια ο Ουζουνίδης - Μόνη λύση ο...
| 2018-09-19 22:50:00

Αυτός «διέλυσε» την ΑΕΚ - Με δεμένα τα χέρια ο Ουζουνίδης - Μόνη λύση ο...

του Γιώργου Θεοδωράκη
Αυτός «διέλυσε» την ΑΕΚ - Με δεμένα τα χέρια ο Ουζουνίδης - Μόνη λύση ο...

Ομάδα κομμένη στα δύο η Ένωση στην Ολλανδία. Ποιος φταίει;

Η ΑΕΚ δεν τα κατάφερε στο Άμστερνταμ, αφού ηττήθηκε με 3-0 από τον Άγιαξ. Η Ένωση δεν ήταν κακή και αδικείται από το σκορ, μιας και πλήρωσε τα ατομική της λάθη στην άμυνα και το γεγονός ότι… εξαφανίστηκε επιθετικά στο δεύτερο ημίχρονο.

Απόψε φάνηκε ξεκάθαρα η απουσία του Μάρκο Λιβάγια, ο οποίος με την ανόητη αποβολή του θα λείψει για ακόμα τρία παιχνίδια στους ομίλους του Champions League.

Χωρίς αυτόν ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρέταξε την Ένωση με επιθετικό δίδυμο Κλωναρίδη-Πόνσε. Αμφότεροι γρήγοροι παίκτες και καλοί εκτελεστές, μόνο που κανείς τους δεν έχει τη δυνατότητα να κρατήσει την μπάλα με πλάτη και να μοιράσει στους συμπαίκτες του, όπως κάνει με ιδιαίτερη επιτυχία ο Λιβάγια.

Ειδικά ο Πόνσε φάνηκε να είναι σαν… ψάρι έξω από το νερό και η ΑΕΚ «κόπηκε» στη μέση, αφού δεν υπήρχε κανείς στον άξονα ικανός να «σπάσει» την μπάλα στα πλάγια.

Με δεδομένο ότι ο Λιβάγια θα επιστρέψει την πέμπτη αγωνιστική, η Ένωση πρέπει να βρει τη λύση για να βελτιώσει την επιθετική της λειτουργία χωρίς τον Κροάτη.

Ο μοναδικός παίκτης του ρόστερ που έχει την ικανότητα να κάνει τη δουλειά του Λιβάγια είναι ο Πέτρος Μάνταλος, ο οποίος χρησιμοποιείται κυρίως ως αριστερό εξτρέμ. Ίσως όμως ο Ουζουνίδης αναγκαστεί να τον παρατάξει στον άξονα ως «δεκάρι» προκειμένου ο αρχηγός να δώσει συνοχή, η οποία απόψε δεν υπήρχε, στο επιθετικό παιχνίδι της ομάδας. Άλλωστε, κανείς άλλος πέραν του διεθνή Έλληνα και Λιβάγια δεν  δείχνει να μπορεί να το κάνει με επιτυχία…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έξαλλος ο Ουζουνίδης – Δεν το περίμενε με τίποτα αυτό που συνέβη: «Όχι και εσύ»!

Έχασε την ψυχραιμία και ήρθε τρικυμία - Δεν άξιζε τέτοια ήττα η ΑΕΚ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags