Facebook Pixel Τα σενάρια για τον διάδοχο του Σκίμπε στην Εθνική και τα δεδομένα για Αναστασιάδη
| 2018-10-16 20:06:00

Βόμβα στην Εθνική μετά τον Σκίμπε - Το πήραν απόφαση - Άφωνη όλη η Ελλάδα, «μασάζ» στους διεθνείς

του Παναγιώτη Νικολάου
Βόμβα στην Εθνική μετά τον Σκίμπε - Το πήραν απόφαση - Άφωνη όλη η Ελλάδα, «μασάζ» στους διεθνείς

Όλα τα σενάρια πίσω από τις κλειστές πόρτες. Μόνο εδώ.

Η νέα ήττα της Εθνικής Ελλάδας από τη Φινλανδία, σε συνδυασμό με ακόμα μια κάκιστη εμφάνιση, έχει φέρει σε οριακή θέση τον Μίχαελ Σκίμπε, με το μέλλον του στον πάγκο της ομάδας να φαντάζει δυσοίωνο.

Ο Γερμανός διατηρεί ελάχιστες πιθανότητες να μακροημερεύσει ως ομοσπονδιακός τεχνικός και τα σενάρια για τη διαδοχή του δίνουν και παίρνουν. Κάποια από αυτά, βέβαια, συγκεντρώνουν λιγότερες από άλλα. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν τα ονόματα του Λάζλο Μπόλονι, που έχει συμβόλαιο με ομάδα, και του Σίνισα Μιχαΐλοβιτς, ο οποίος ναι μεν αποτελεί μια εξαιρετική περίπτωση, όμως έχει πολύ υψηλές οικονομικές απαιτήσεις.

Τα δεδομένα για Αναστασιάδη

Πάντως, στην ΕΠΟ δεν έχει ληφθεί σε καμία περίπτωση οριστική απόφαση για το τι μέλλει γενέσθαι με τον Σκίμπε. Ο Γερμανός φαντάζει απίθανο να παραμείνει, όμως δεν έχει διευκρινιστεί το αν η αποπομπή του θα γίνει άμεσα ή μετά από την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων για το Nations League το Νοέμβριο. Στην πρώτη περίπτωση, η Εθνική πιθανότατα θα πορευθεί προσωρινά με τον Κώστα Τσάνα στην τεχνική ηγεσία.

Από τις περιπτώσεις προπονητών που έχουν ακουστεί, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει αυτή του Άγγελου Αναστασιάδη, προοπτική που συζητιέται όλο και πιο έντονα.

Όπως ακούγεται στην πιάτσα, είναι αρκετοί οι διεθνείς που διαφωνούν με την πρόσληψη Αναστασιάδη, θεωρώντας τον αναχρονιστικό ως προπονητή. Καλά ενημερωμένες πηγές, πάντως, υποστηρίζουν ότι εάν οι άνθρωποι της ΕΠΟ καταλήξουν στη λύση του Αναστασιάδη, το διάστημα μέχρι την πρόσληψή του θα αξιοποιηθεί ώστε να γίνει το λεγόμενο «μασάζ» στους διεθνείς για τον Έλληνα τεχνικό και να αποφευχθούν τυχόν… παρατράγουδα με γκρίνιες και αποχωρήσεις.

Υπάρχει, επίσης, και ένα ακόμα πολύ ενδιαφέρον σενάριο που «ψιθυρίζεται». Αυτό έχει να κάνει με την πιθανή πρόσληψη έτερου προπονητή και τον Άγγελο Αναστασιάδη σε ρόλο γενικού διευθυντή της Εθνικής.

Μάλιστα, λέγεται ότι πολλοί από αυτούς που διαφωνούν με το να δοθούν τα «κλειδιά» της τεχνικής ηγεσίας στον πρώην προπονητή του ΠΑΟΚ, δεν αντιτίθενται στην αξιοποίηση του σε διαφορετικό πόστο, αφού θεωρούν ότι μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της πειθαρχίας και των απαραίτητων ισορροπιών στην ομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Οβίδες» Τοπαλίδη: «Δεν κάνουν για Εθνική, είναι top ονόματα - Τι λέγαμε με Ότο - Τίποτα για Άγγελο»

Φορτούνης και Πέλκας «ξεμπρόστιασαν» Σκίμπε - «Άκυρο» των διεθνών στον... - «Βράζει» ο Ολυμπιακός

Ποιος Άγγελος; Ιδού οι υποψήφιοι για τον πάγκο της Εθνικής (ΦΩΤΟ)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags