Facebook Pixel Sportdog.gr | «Ανταρσία» στη Ριζούπολη από βασικό της ΑΕΚ - Απίστευτη αντίδραση, «χώνεται» του Τίγρη!
| 2018-10-20 21:30:00

«Ανταρσία» στη Ριζούπολη από βασικό της ΑΕΚ - Απίστευτη αντίδραση, «χώνεται» του Τίγρη!

του Γιώργου Θεοδωράκη
«Ανταρσία» στη Ριζούπολη από βασικό της ΑΕΚ - Απίστευτη αντίδραση, «χώνεται» του Τίγρη!

Παίζει με τη φωτιά και όλα είναι ανοιχτά. Τι θα κάνει το «αφεντικό»;

Η νίκη της ΑΕΚ επί του Απόλλωνα δεν χωρά και μεγάλη ανάλυση. Ήταν ένα παιχνίδι do or die απέναντι σε έναν ανεβασμένο αντίπαλο για την Ένωση, μετά την τιμωρία της αφαίρεσης βαθμών και δύο κεκλεισμένων των θυρών, η οποία της έδωσε ισχυρό πλήγμα στη μάχη της διεκδίκησης του τίτλου. Γιατί δεν είναι λίγο να μένεις έξι βαθμούς μακριά από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ. Ήδη οι Ενωσίτες μιλούν για αλλοίωση πρωταθλήματος.

Στη Ριζούπολη η ΑΕΚ έβγαλε εγωισμό, έπαιξε με συγκέντρωση, σύνεση και κατάφερε να πάρει το διπλό από μία έδρα, στην οποία οι αντίπαλοί της ίσως να έχουν ευκολότερο έργο. Τα κατάφερε περισσότερο χάρη στην ποιότητα των μονάδων της, παρά σε ομαδική προσπάθεια, αφού το παιχνίδι καταστροφής της Ελαφράς Ταξιαρχίας δεν ευνόησε οργανωμένους μεθόδους διάσπασης μιας άμυνας.

Αυτό φάνηκε από τον συνδυασμό που βγήκε στο 0-1 από τον Μάνταλο και τον Μπακασέτα. Ο λυτρωτής της ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό έβγαλε καταπληκτική ασίστ στον αρχηγό της ομάδας που άδειασε τον αντίπαλό του λες και έδινε πάσα στον εαυτό του και εκτέλεσε καταπληκτικά τον Χουάντερσον.

Σε αυτό το παιχνίδι παρατηρήθηκε μία μικρή ανάσταση του Αντρέ Σιμόες, ο οποίος προσπαθεί να στέλνει τα δικά του μηνύματα στη διοίκηση και να κάνει την προσωπική του... ανταρσία. Ο Πορτογάλος για τον οποίο έχουν γραφτεί τα μύρια όσα με αφορμή τις συζητήσεις για ανανέωση του συμβολαίου του έδωσε μία μικρή γεύση από τον παλιό του καλό εαυτό.

Η εικόνα του δεν έμοιαζε καθόλου με αυτή σε πρόσφατα παιχνίδια, στα οποία έκανε πολλά λάθη και φαινόταν σαν να κάνει αγγαρεία. Έτρεχε, πάνω-κάτω, δεξιά-αριστερά, έκοβε και συμμετείχε και στο επιθετικό κομμάτι. Αυτό δείχνει, ότι η τιμωρία δεν ωφέλησε μόνο όλη την ομάδα, τονώνοντας τον εγωισμό της αλλά και τον Σιμόες, η υπόθεση του οποίου έχει δεδομένα πολύ παρασκήνιο αλλά και πολύ μέλλον...

Αναμφισβήτητα η συμβολή του Λιβάγια σε αυτό το ματς ήταν εξίσου σημαντική, αφού ο Κροάτης κρατούσε μπάλα και δημιουργούσε χώρους στους συμπαίκτες του, τρώγοντας όλο το... ξύλο. Στο 0-2 έδειξε την κλάση του, αν και η μισή φάση πιστώνεται στον Μάνταλο για την κάθετη στον Κλωναρίδη, αλλά και στον τελευταίο που έβγαλε σέντρα ακριβείας.

Υπάρχουν και άλλοι πρωταγωνιστές, όπως ο Μπάρκας ή ο Τσιγκρίνσκι με τον Λαμπρόπουλου που ήταν κέρβεροι στο κέντρο της άμυνας.

Οι ΑΕΚτζήδες όμως δεδομένα χαμογέλασαν με τον Αντρέ Σιμόες. Γιατί είναι ένας παίκτης καταλύτης, δεν θέλουν να τον αποχωριστούν και με την εμφάνισή του στη Ριζούπολη έδειξε σαν να το σκέφτεται και να έχει πάρει τα μηνύματα της διοίκησης. Τώρα αν υπάρχει αλλαγή πλεύσης από την πλευρά του (σ.σ. ήδη του έχει προταθεί διπλασιασμός των αποδοχών του) θα το δούμε στην πορεία...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Μείον τρία εσείς; Συν τρία εμείς - ΑΕΚάρα ξανά με γκολάρες Μάνταλου και Λιβάγια, έσβησε τον Απόλλωνα

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags