Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Κάρολ Σβιντέρσκι: Απίστευτο γιατί πήρε τον Πολωνό - Τον «έστειλε» ο Ολυμπιακός
| 2019-01-16 10:10:00

Απίστευτο γιατί πήρε Σβιντέρσκι - Τον «έστειλε» ο Ολυμπιακός - Έτσι «καθάρισε» - Έρχεται κι άλλος

του Λάζαρου Γεωργίδη
Απίστευτο γιατί πήρε Σβιντέρσκι - Τον «έστειλε» ο Ολυμπιακός - Έτσι «καθάρισε» - Έρχεται κι άλλος

Σύσκεψη με... Μίχελ, +8 και UEFA. Όλο το παρασκήνιο για τον Πολωνό.

ΠΑΟΚ - Κάρολ Σβιντέρσκι: Ούτε Μπεργκ, ούτε Μπονατίνι, ούτε Κέσερου, ούτε Γέντρισεκ, ούτε τίποτα! Η χθεσινή σύσκεψη στο Μακεδονία Παλάς μεταξύ των… πάντων (ακόμη και ο πρόσφατα αποπεμφθείς Λούμπος Μίχελ ήταν εκεί) από τα στελέχη του συλλόγου, έφερε μια αναπάντεχη έκπληξη. Ο Δικέφαλος, επέμεινε… πολωνικά και για αντικαταστάτη του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς φέρνει στη Θεσσαλονίκη έναν Πολωνό (μεθαύριο, Παρασκευή, αναμένεται η άφιξή του), τον Κάρολ Σβιντέρσκι. 

Μόλις στα 22 του, θεωρείται το next big thing του πολωνικού ποδοσφαίρου, συνέδεσε την επαγγελματική του καριέρα με την Γιαγκελόνια, την οποία και υπηρέτησε από τα 17 του. Φέτος, πραγματοποιεί την πιο «γεμάτη» σεζόν της σταδιοδρομίας του, έχοντας πετύχει 9 γκολ στο πολωνικό πρωτάθλημα, κάτι που αποτέλεσε και το… διαβατήριο για να υπάρξει ενδιαφέρον από ομάδες κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Ο ΠΑΟΚ όμως, έχοντας φτιάξει τις… διασυνδέσεις του στην Πολωνία, κατάφερε να κινηθεί κάτω από τα… ραντάρ, εντελώς αθόρυβα και χωρίς να διαρρεύσει το παραμικρό, να κάνει τον Σβιντέρσκι δικό του. Το συμβόλαιο του Πολωνού ολοκληρώνονταν τον προσεχή Δεκέμβριο, κάτι που προφανώς έκανε πιο εύκολη και περισσότερο προσιτή (οικονομικά) την απόκτηση του από τον Δικέφαλο.

Θα πει κανείς, από περιπτώσεις τύπου Μπεργκ και Μπονατίνι σε έναν 22χρονο Πολωνό; Είχαμε επισημάνει από την περασμένη εβδομάδα πως καταλύτης της επιλογής του ΠΑΟΚ θα ήταν το παιχνίδι στην Τρίπολη. Αν επικρατούσε, όπως και έγινε, τότε με το +8 σταθερό από τον Ολυμπιακό, τα πάντα ήταν ανοιχτά. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση, τα… πάντα, μεταφράστηκαν σε μια επιλογή έκπληξη.

Επιλογή όμως που ταιριάζει στο ηλικιακό προφίλ που έχουν θέσει οι Κυπελλούχοι για τις εφεξής μεταγραφικές τους επιλογές, αποτελεί προφανώς μια έξτρα λύση στην τριπλέτα που πλέον διαφοροποιείται με τους Ακπομ και Καρέλη και σίγουρα είναι και μια επένδυση για το μέλλον.

Και το σημαντικότερο; Ο Δικέφαλος λύνει -μάλλον οριστικά- με την πώληση Πρίγιοβιτς και την επιλογή Σβιντέρσκι τα προβλήματα με το Financial Fair Play, περνάει μηνύματα εντός και εκτός αποδυτηρίων σχετικά με τη δαπάνη, πολλές φορές υπερβολική, που τον έφερε στα «κόκκινα» του FFP, κρατάει ισορροπίες στα αποδυτήρια και έχει μια σημαντική (οικονομικά) «κάβα» που, όπως σας γράφαμε και χθες, του επιτρέπει να πάρει έναν ποιοτικότερο χαφ, στη θέση που όπως φάνηκε και στην Τρίπολη έχει μεγαλύτερη ανάγκη για κάτι το διαφορετικό από τους ήδη υπάρχοντες στο κέντρο της ομάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ατάκες-φωτιά για Σβιντέρσκι: «Τεχνίτης Κλάους - Εκεί έχει πρόβλημα - Δεν μπορεί με Καρέλη και Άκπομ»

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags