Facebook Pixel Άρης - Απόλλων Σμύρνης: Πεντάρα και Ευρώπη
| 2019-03-18 20:57:00

Πεντ-Άρης... Ευρώπης - Ισοπέδωσε τον Απόλλωνα και ονειρεύεται (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Πεντ-Άρης... Ευρώπης - Ισοπέδωσε τον Απόλλωνα και ονειρεύεται (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι Θεσσαλονικείς 5-0 την Ελαφρά Ταξιαρχία.

Απολαυστικός ήταν ο Άρης απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης. Οι Θεσσαλονικείς χόρτασαν τους οπαδούς με γκολ, επικρατώντας 5-0 της Ελαφράς Ταξιαρχίας και έκαναν ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα για την έξοδο στην Ευρώπη.

Ο Άρης πιο δυνατά στο παιχνίδι, απείλησε στο 5' με τον Ματέο Γκαρσία και ευτύχησε να προηγηθεί νωρίς, στο 7' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ντιγκινί. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν το πάνω χέρι και να είναι κινητικότεροι, ξεδιπλώνοντας τις προσπάθειές τους από τις πτέρυγες. Στο 18' το σουτ του Λάρσον έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Αστρά, ο οποίος δέκα λεπτά αργότερα απέκρουσε σε κόρνερ σουτ του Ντιγκινί. Από το ημίωρο και μετά ο Απόλλων άρχισε να ισορροπεί το ματς, παγώνοντας τον ρυθμό της αναμέτρησης, χωρίς ωστόσο να γίνει απειλητικός.

Λιγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου οι Θεσσαλονικείς βγήκαν μπροστά και έχασαν δύο σημαντικές ευκαιρίες. Στο 43' ο Ντιγκινί παρότι ολομόναχος στο ύψος του πέναλτι απέτυχε να εκμεταλλευτεί τη θαυμάσια σέντρα του Τζανακάκη από δεξιά, ενώ ένα λεπτό αργότερα, ο Άστρας απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ το σουτ του Ματέο Γκαρσία, ύστερα από λάθος του Κύργια.

Στο δεύτερο μέρος ο Άρης πέτυχε γρήγορα το δεύτερο γκολ και απέβαλλε το άγχος για το τρίποντο. Στο 54' ύστερα από λάθος του Αγρόδημου η μπάλα στρώθηκε στον Τόνσο, ο οποίος με ωραίο τελείωμα νίκησε τον Αστρά για το 2-0. Στο 63' ήρθε το 3-0 από τον Ντιγκινί και η νίκη των Θεσσαλοννικιών πήρε πανηγυρικές διαστάσεις.

Ο Άρης όμως δεν σταμάτησε στα τρία! Στο 77' έχασε μεγάλη ευκαιρία μετά από ωραία συνεργασία του Γιουνές με τον Μαρτίνες και στο 81' σημείωσε και τέταρτο γκολ. Ο Ματίγια εκτέλεσε το φάουλ, ο Γιουνές κέρδισε κατά κράτος στον αέρα τον Βαφέα και τον Κοντοέ και με εξαιρετική κεφαλιά, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αστρά. Πέντε λεπτά αργότερα ήρθε το 5-0 από τον Φετφατζίδη, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ Ο Ντιγκινί σκόραρε τα δύο από τα τρία τέρματα του Άρη, συνεπώς δικαιούται τον τίτλο του MVP.

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Άρης (Σάββας Παντελίδης): Κουέστα, Τζανακάκης, Βέλεθ, Ρος, Βαλεριάνος, Σιώπης, Ματίγια, Γκαρσία, Τόνσο (59' Μαρτίνες), Λάρσον (78' Φετφατζίδης), Ντιγκινί (66' Γιουνές)

Απόλλων Σμύρνης (Λευτέρης Βελέντζας): Αστράς, Κύργιας, Βαφέας, Κοντόες, Στάθης, Αγρόδημος, Γκίνο, Ντούρσο (75' Ρώσση), Ναδάλες, Ντεφεντερίκο (65' Βάρκας), Ναζλίδης (58' Ελ Χέλβε)

Η ΦΑΣΗ Το πέμπτο γκολ του Άρη με τον Φετφατζίδη.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Ο διαιτητής Λάμπρου (Εύβοιας), σωστά έδωσε πέναλτι στο 7' για ανατροπή του Βαφέα από τον Βέλεθ. Ωστόσο άδικα έδωσε κίτρινη για θέατρο του Λάρσον στο 16', αφού ο Αγροδήμος τον βρήκε και θα έπρεπε να δώσει ξανά την εσχάτη των ποινών.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ Με το τρίποντο στην ουσία ο Άρης «κλειδώνει» την 5η θέση και έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει την 4η θέση, καθώς είναι στο -3 από τον Ατρόμητο, τον οποίο υποδέχεται την 28η αγωνιστική. Το σίγουρο είναι, ότι οι Θεσσαλονικείς επιστρέφουν στην Ευρώπη από το 2011! Ο Απόλλων έτσι και αλλιώς δεν έχει σωτηρία όντας ουραγός.

ΠΑΤΑ ΤΟ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags