Facebook Pixel Χρήσιμα συμπεράσματα από την αναμέτρηση της ΑΕΚ με τη Μακάμπι
| 2019-07-15 23:02:00

Το μαχαίρι στα δόντια στην ΑΕΚ, αποκτά ρόλο ο κομμένος - Περιμένουν τον εγκεφαλικό και τη μεταγραφή

του Γιώργου Θεοδωράκη
Το μαχαίρι στα δόντια στην ΑΕΚ, αποκτά ρόλο ο κομμένος - Περιμένουν τον εγκεφαλικό και τη μεταγραφή

Το φιλικό με τη Μακάμπι έδειξε πολλά.

Χρήσιμα συμπεράσματα βγαίνουν από την αναμέτρηση της ΑΕΚ με τη Μακάμπι Νετάνια, ένα παιχνίδι που ομολογουμένως ήταν το πιο δυνατό φιλικό επί πολωνικού εδάφους. Φάνηκε και από τις αλλαγές που έκανε ο Μιγκέλ Καρντόσο, ο οποίος δεν άλλαξε ολόκληρη ενδεκάδα στο δεύτερο μέρος.

Η Ένωση δείχνει να ξεπερνά το μοντέλο Χιμένεθ, παίζει πιο επιθετικά με έμφαση την άνοδο των μπακ με τα εξτρέμ να συγκλίνουν και να γεμίζουν τον άξονα. Με αυτόν τρόπο η ομάδα πιέζει ψηλά και εκβιάζει το λάθος, κάτι που φάνηκε από το γκολ του Μάνταλου στο 23', όταν ο Λιβάγια έκλεψε και έδωσε την ασίστ στον συμπαίκτη του.

Χάρη στην παρουσία του Σιμάο, οι κιτρινόμαυροι έχουν αποκτήσει έναν μέσο που μπορεί να κουβαλήσει τη μπάλα και να τη μοιράσει με πάσες ακριβείας στους συμπαίκτες του.

Είναι σημαντικό συν τοις άλλοις που ο Μιγκέλ Καρντόσο έχει στη διάθεσή του έναν Λιβάγια σε καλύτερη φυσική κατάσταση σε σχέση με πέρσι. Η ποιότητα του Κροάτη δίνει πολλά συν στην επίθεση, ενώ στα θετικά συγκαταλέγεται και η παρουσία του Βίκτωρα Κλωναρίδη.

Για τον τελευταίο πριν φύγει ο Μανόλο Χιμένεθ τα ρεπορτάζ ανέφεραν, ότι αν έμενε στην ΑΕΚ θα οπισθοχωρούσε στη θέση του δεξιού μπακ. Ο Ελληνοβέλγος με τον Καρντόσο στον πάγκο έχει αποκτήσει ρόλο, η παρουσία του σε κάθε φιλικό είναι θετική, καθώς συμμετέχει ενεργά στην επιθετική λειτουργία της ομάδας, με τα γνωστά προβλήματα που έχει στα τελειώματα.

Έτσι και αλλιώς βέβαια στην ΑΕΚ περιμένουν τον Νέλσον Ολιβέιρα. Ως καθαρός επιθετικός ο Πορτογάλος θα λύσει πολλά προβλήματα στο σκοράρισμα όπου και δυσκολεύεται η ομάδα του Δικέφαλου αετού, όπως δείχνει μέχρι στιγμής στα φιλικά προετοιμασίας.

Αυτό που περιμένουν να δούνε οι Ενωσίτες είναι τον Ζεράλδες να παίρνει τα πάνω του. Πρόκειται για έναν παίκτη εγκεφαλικό, ο οποίος είναι δεδομένο, ότι θα δώσει λύσεις όταν ξεμπλοκάρει.

Επίσης η ΑΕΚ λόγω της συμμετοχής των ακραίων αμυντικών στην επίθεση πρέπει να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στο αμυντικό τρανζίσιον. Στο φιλικό με την Τρεντσίν οι αυτοματισμοί στα μετόπισθεν αντιμετώπισαν προβλήματα Με τη Μακάμπι δεν συνέβη το ίδιο,γιατί οι Ισραηλινοί δεν πίεσαν ιδιαίτερα.

Δεν παύει όμως να είναι ένα θέμα που χρειάζεται να δουλευτεί, όπως και η ψυχολογία του Όγκνιεν Βράνιες που ναι μεν φτιάχνει τον κόσμο επειδή μπαίνει σε κάθε ματς με το μαχαίρι στα δόντια, τα νεύρα του όμως μπορούν να στοιχίσουν...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags