Facebook Pixel Τα δεδομένα για την περίπτωση Μπενζιά στον Ολυμπιακό
| 2019-07-27 11:15:00

Μπήκε στον... πάγο ο «εκλεκτός» του Ολυμπιακού - Όλη η καριέρα του, μια σεζόν του Φορτούνη!

του Παναγιώτη Νικολάου
Μπήκε στον... πάγο ο «εκλεκτός» του Ολυμπιακού  - Όλη η καριέρα του, μια σεζόν του Φορτούνη!

Πολλά τα ερωτηματικά για τον υποψήφιο αντί-Φορτούνη.

Ολοένα και τονίζεται το όνομα του Γιασίν Μπενζιά, ως αυτό του «εκλεκτού» του Ολυμπιακού για να καλύψει το κενό που άφησε στους «ερυθρόλευκους» ο τραυματισμός του Κώστα Φορτούνη. Γίνεται προφανώς προσπάθεια να βρεθεί κοινός τόπος τόσο με τον Αλγερινό διεθνή όσο και τη Λιλ, κάτι που παρά τις περί του αντιθέτου εκτιμήσεις, δεν μοιάζει να είναι τόσο δύσκολο, αφού στους «λιλουά», ο Μπενζιά δεν υπολογίζεται, με τον γαλλικό σύλλογο να επιδιώκει την εκ νέου (και ει δυνατόν αμετάκλητη) παραχώρηση του μετά τον περσινό του δανεισμό στη Φενερμπαχτσέ.

Δανεισμό που έχουμε αναλύσει στον sportdog πως ήταν… καταστροφικός! Ο Μπενζιά δεν προσαρμόστηκε ποτέ, τα «καναρίνια» προσπάθησαν από τον Ιανουάριο να τον σπάσουν (είχαν όπως έχουμε τονίσει, buy-out 10 εκατ. ευρώ, καλύπτοντας το 1,5 εκατ. ευρώ του συμβολαίου του), η Λιλ δεν το δέχτηκε και έτσι, από την 1η Φεβρουαρίου τον έβαλαν στον «πάγο», χωρίς έκτοτε να παίξει ούτε δευτερόλεπτο, όντας ουσιαστικά ξένο σώμα.

Ακόμη όμως και αν αποδώσουμε τη συγκεκριμένη κακή σεζόν στην χειρότερη στιγμή της ιστορίας της Φενερμπαχτσέ (σώθηκε στο τέλος…), τα ερωτηματικά δεν λείπουν αναφορικά με τον Μπενζιά. Σύμφωνα με τα στοιχεία που καταγράφονται για την καριέρα του στο transfermarkt, ο Αλγερινός έχει δώσει συνολικά στην επαγγελματική του σταδιοδρομία, 15 ασίστ πετυχαίνοντας και 17 γκολ σε 167 παιχνίδια. Κοινώς, σκοράρει ή μοιράζει ανά δέκα ματς! Για να γίνει ο συσχετισμός, o περυσινός απολογισμός του Φορτούνη (σε όλες τις διοργανώσεις) ήταν 17 γκολ και 16 ασίστ. Σε μια σεζόν μόνο δηλαδή, ο «Φορτού» είχε τα νούμερα που έχει ο Μπενζιά σε ολόκληρη την καριέρα του.

Επιπρόσθετα, πάντα σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνονται στο transfermarkt, είναι σαφές πως ο Μπενζιά έχει παίξει τα περισσότερα παιχνίδια του σε ρόλο ελεύθερο πίσω από τον επιθετικό, αλλά σε απόλυτο αριθμό και μόνο. Συγκεκριμένα, καταγράφονται 53 παιχνίδια που έχει παίξει ως δεκάρι, όμως έχει δώσει άλλα 68 που έχει χρησιμοποιηθεί από επιθετικός ως κεντρικός μέσος. Στατιστικό που ναι μεν παρουσιάζει την πολυχρησιμότητα του και την ευχέρεια του να αγωνιστεί σε πολλές θέσεις (και ίσως αυτό να είναι το βασικό χαρακτηριστικό που θέλουν οι επιτελείς των «ερυθρόλευκων» και όχι κατ’ ανάγκην έναν ποδοσφαιριστή που θα είναι 100% «αντί-Φορτούνης»), ωστόσο δεν τον χαρακτηρίζει επιτελικό μέσο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σωστός ο παίκτης - Δεν «κάθεται» στο συμβόλαιο του - «Ψάχνεται» να φέρει πρόταση στον Ολυμπιακό!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags