Facebook Pixel Sportdog.gr | Άλλαξε το φαβορί στο Ουγκάντα-Γκάνα!
| 2017-10-07 09:14:00

Άλλαξε το φαβορί στο Ουγκάντα-Γκάνα!

Sportdog Team
Άλλαξε το φαβορί στο Ουγκάντα-Γκάνα!

Χωρίς τους τρεις - εν ενεργεία - τοπ σκόρερ της και αρκετές ακόμα απουσίες ταξίδεψε η Γκάνα στην Ουγκάντα. Φυσολογική αλλαγή φαβορί στο σετ των αποδόσεων.

***Αλλαγή φαβορί στο ματς, με τον άσο να ανοίγει στο 3,00 και πλέον να υποχωρεί στο 2,60, ενώ είχε βρεθεί και στο 2,30. Το διπλό φτάνει στο 3,25.

***Εθνικό Στάδιο Μαντέλα, 45.202 θ., Κίρα.


ΟΥΓΚΑΝΤΑ : Για δύο αποτελέσματα έπαιζε στο τελευταίο ματς με την Αίγυπτο, απέτυχε χάνοντας με 1-0.

Δέχθηκε γκολ στο 6’ , έπαιξε στα ίσια χωρίς να φοβηθεί, τελικά έχασε και πλέον δεν είναι στο χέρι της η πρωτιά. Στόχος το 2/2 ως το τέλος και ελπίδα για να χάσει η Αίγυπτος βαθμούς απ’ την Γκάνα στο τελευταίο μεταξύ τους ματς.

«Η εμφάνιση ήταν καλή, όμως κόντρα σε ομάδες τέτοιου επιπέδου, ακόμα και το παραμικρό λάθος το πληρώνεις. Δεν αμυνθήκαμε καλά στη δεξιά πλευρά, ξέρουμε τα λάθη μας και θα τα διορθώσουμε απέναντι στην Γκάνα», είπε ο προπονητής Μόουζες Μπασένα.

Φιλική ήττα από τη Μαδαγασκάρη 3 μέρες πριν το ματς με την Γκάνα, έχασε 2-1 και προβλημάτισε με την απόδοσή της.

Προβλήματα, τιμωρημένοι και εκτός αποστολής είναι ο μπακ Τζούκο (Σίμπα) και ο χαφ Αούτσο (Μπαρόκα), ενώ τραυματίας είναι ο βασικότατος χαφ Μπάμπα Κιζίτο (Ταν Γκουαν). Μοναδικό θετικό η επιστροφή στην αποστολή του έμπειρου χαφ Μαβέγιε (Τίρανα), ο οποίος έλειπε λόγω τραυματισμού από το Κόπα Αφρικα.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Ονιάνγκο – Ιγκούμα, Ισίντε, Καμπούγκο, Βαλουσίμπι – Βασβα, Μαβέγιε, Μίγκα, Οκβι – Νσιμπάμπι, Οτσάγια.

ΓΚΑΝΑ
 Περισσότερο για ψυχολογικούς λόγους θα πρέπει να χαίρεται με το 5-1 επί του Κονγκό, παρά για αγωνιστικούς. Δύσκολα προλαβαίνει την πρωτιά, χρειάζεται το 2/2 ως το τέλος και παράλληλα, να χάσει η Αίγυπτος από το Κονγκό εντός έδρας.

Η γκρίνια για τον Απια συνεχίζεται, αν και σε πιο χαμηλούς τόνους τώρα που η ομάδα δίνει κρίσιμα ματς. Βέβαια ο ίδιος φρόντισε να ρίξει λίγο ακόμα λάδι στη φωτιά, αποκλείοντας από την αποστολή για άγνωστους λόγους τους δύο από τους τρεις εν ενεργεία τοπ σκόρερ της ομάδας, τον Αντρέ (Γουέστ Χαμ) και τον Τζόρνταν Αγιού (Σουόνσι).

Είναι μακράν η αφρικανική ομάδα με τις περισσότερες συμμετοχές σε τελική φάση Μουντιάλ, γι’ αυτό και ο επερχόμενος αποκλεισμός ξενίζει αρκετούς στη χώρα.

«Χαιρόμαστε που είχαμε ένα καλό ταξίδι. Προπονηθήκαμε αρκετά καλά στην Κένυα και ήρθαμε εδώ για ένα καλό ματς και τη νίκη», είπε ο Απια.

Τα προβλήματα είναι πάντως πάρα πολλά. Πέρα από τους Αγιού, εκτός λόγω τραυματισμών είναι ο τοπ σκόρερ/αρχηγός Ασαμόα Γκιάν (Καϊσέρισπορ), καθώς και οι έμπειροι ανασταλτικοί Αφούλ (Κολόμπους) και Μπόι (Σίβασπορ), ενώ πριν τον καταρτισμό της αποστολής είχε δηλώσει τραυματίας και ο καλός χαφ Ατσού (Νιουκάστλ).

Εδώ και καιρό δεν υπολογίζονται από τον Απια οι Γουακάσο (Αλαβές) και Μπαντού (Μπούρσασπορ). Ας μην ξεχνάμε επίσης πως ο – πλέον βασικός μετά τις απουσίες – χαφ Σάρφο αντιμετωπίζει κατηγορίες βιασμού στη Σουηδία, αν και ο παίκτης ταξίδεψε κανονικά για να ενσωματωθεί στην αποστολή.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-1-3-2): Οφόρι – Οπάρε, Αμάρτι, Κασίμ, Αγκμπενγιένου – Λαβέχ – Σάρφο, Πάρτι, Ατσεαμπόνγκ – Ντουαμένα, Γιαντόμ.

ΣΤΟΙΧΗΜΑ
 Ηταν στραβό το κλίμα στην Γκάνα, το έφαγαν και οι... απουσίες. Με την ψυχολογία στο ναδίρ και χωρίς τους τοπ τρεις ενεργούς σκόρερ της η ομάδα στην Κίρα, η ψυχωμένη Ουγκάντα έχει μεγαλύτερο κίνητρο και στα μάτια μου είναι το φαβορί. Δίκαιο το 2,60 του άσου Stoiximan.

Matchmoney.com.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags