Facebook Pixel Sportdog.gr | Θέλεις να πας στο ταμείο; Να τι να παίξεις σήμερα στο Κολομβία-Ιαπωνία
| 2018-06-19 08:56:00

Θέλεις να πας στο ταμείο; Να τι να παίξεις σήμερα στο Κολομβία-Ιαπωνία

Sportdog Team
Θέλεις να πας στο ταμείο; Να τι να παίξεις σήμερα στο Κολομβία-Ιαπωνία

Παίζει και ο Φαλκάο σήμερα...

Κολομβία: Η Κολομβία θα βρεθεί σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου για 7η φορά στην ιστορία της και δεύτερη συνεχόμενη μετά την παρουσία της στα γήπεδα της Βραζιλίας, σύμφωνα με το foxbet.gr. Εκεί βρέθηκε στα προημιτελικά, όπου είναι η καλύτερή της επίδοση σε Μουντιάλ. Για να προκριθεί στα γήπεδα της Ρωσίας άφησε εκτός τη Χιλή. Θα παλέψει με Πολωνία για την πρωτιά του ομίλου, αλλά γενικά δεν είναι καθόλου εύκολο το έργο της σε έναν αρκετά ανοιχτό όμιλο. Ο Χοσέ Πέκερμαν βρίσκεται στον πάγκο της Κολομβίας από το 2012, κάνοντας σπουδαίο έργο. Με τον Αργεντινό τεχνικό προκρίνεται για 2η συνεχόμενη φορά σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Προβλημάτισε λίγο στα δύο πιο πρόσφατα φιλικά, όπου έμεινε «άσφαιρη» σε αμφότερα με 0-0.

Αγωνιστικά Νέα: Δεν επιφύλασσε ιδιαίτερες εκπλήξεις ο εκλέκτορας Πέκερμαν κατά την ανακοίνωση της τελικής 23άδας. Από την αρχική προεπιλογή «κόπηκαν» συνολικά 13 ποδοσφαιριστές. Ξεχωρίζουν τα ονόματα του επιθετικού της Σαμπντόρια Ντουβάν Σαπάτα, αλλά και του καλού φορ της Ατλέτικο Τζούνιορ, Τεοφίλο Γκουτιέρες. Σοκ στην Κολομβία, καθώς υπέστη ρήξη χιαστών ο μπακ της Μπόκα, Φάμπρα και θα μείνει εκτός δράσης για 6-8 μήνες. Αντικαταστάτης του ο Ντίας της Ολύμπια.

Πιθανή ενδεκάδα: (4-4-2): Οσπίνα – Αρίας, Μίνα, Σάντσεζ, Μόχικα – Κουαρδάδο, Αγκιλάρ, Κάρλος Σάντσεζ, Χάμες Ροντρίγκεζ – Μουριέλ, Φαλκάο.

Ιαπωνία: Για έκτη συνεχόμενη φορά η Ιαπωνία βρίσκεται σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο δρόμος για να φτάσει στα γήπεδα της Ρωσίας ήταν αρκετά δύσκολος, έχοντας στον όμιλο Σαουδική Αραβία, Αυστραλία, ΗΑΕ, Ιράκ και Ταϊλάνδη. Τερμάτισε πρώτη με έναν βαθμό διαφορά από την Σ. Αραβία και με απολογισμό στον όμιλο (6-2-2). Η καλύτερή της επίδοση σε τελική φάση Μουντιάλ είναι οι δύο προκρίσεις στους «16» το 2002 και το 2010. Ο Ακίρα Νισίνο ανέλαβε μόλις τον περασμένο Απρίλη την Εθνική της χώρα του, μετά τη αιφνίδια φυγή του Βαχίντ Χαλίλχοζιτς. Ο 63χρονος τεχνικός ήταν αθλητικός διευθυντής της Ιαπωνίας και επέστρεψε στον πάγκο μετά από 22 χρόνια, όταν είχε διατελέσει τη σεζόν 1996/97μόλις για τρία ματς. Η πλειονότητα των ποδοσφαιριστών αγωνίζονται εκτός Ιαπωνίας, με τους 14/23 παίκτες που κλήθηκαν, να αγωνίζονται στην Ευρώπη. Μοναδική εξαίρεση αποτελεί ο Χόντα που αγωνίζεται στο Μεξικό (Πατσούκα). Οι υπόλοιποι στελεχώνουν ομάδες της JLeague (Α’ Ιαπωνίας).

Αγωνιστικά Νέα: Έκπληξη προκάλεσαν οι απουσίες του μέσου Χιρόσι Κιγιοτάκε της Σερέζο Οσάκα (πρώην Σεβίλλη-Ανόβερο) και του φορ Γιούγα Κούμπο της Γάνδης. Σημαντική είναι επίσης η απουσίας του επιθετικού Τακούμα Ασάνο της Στουτγκάρδης, ο οποίος μαζί με τους χαφ Τοσιχίρο Αογιάμα, Γιούτο Μισάο και Γιουσούκε Ιντεγκούτσι «κόπηκαν» από την 23άδα στην τελική προεπιλογή. Δίχως προβλήματα για την πρεμιέρα απέναντι στην Κολομβία.

Πιθανή ενδεκάδα: (4-5-1): Καβασίμα – Σακάι, Γιοσίντα, Μακίνο, Ναγκατομό – Χασέμπε, Σιμπασάκι, Χαραγκούτσι, Χόντα, Ινούι – Οσάκο

Εκτίμηση

H Κολομβία έχει το δικό της συγκεκριμένο στυλ εδώ και χρόνια, ξέρει τι ζητάει στο γήπεδο, τη στιγμή που η Ιαπωνία αποτελεί ερωτηματικό, αλλά δεν παύει να είναι επικίνδυνος αντίπαλος. Θα πάμε στα 2-3 γκολ που το φέρνει πολύ συχνά η Κολομβία.
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags