Facebook Pixel ΒΟΜΒΕΣ για τον νέο προπονητή στον Ολυμπιακό- «Βούζας μέχρι το καλοκαίρι και μετά ...Βαλβέρδε»
| 2017-03-21 22:45:00

ΒΟΜΒΕΣ για τον νέο προπονητή στον Ολυμπιακό- «Βούζας μέχρι το καλοκαίρι και μετά ...Βαλβέρδε»

του Γιώργου Κτενά
ΒΟΜΒΕΣ για τον νέο προπονητή στον Ολυμπιακό- «Βούζας μέχρι το καλοκαίρι και μετά ...Βαλβέρδε»

"Παρέμβαση" του Πατσατζόγλου για το φλέγον θέμα στο Λιμάνι! Ποιον "βλέπει" στον "ερυθρόλευκο" πάγκο και γιατί; Τι πιστεύει για την κλήρωση με την ΑΕΚ στο Κύπελλο;

Προπονητή στο στιλ τού Ερνέστο Βαλβέρδε χρειάζεται ο Ολυμπιακός, για να οργανώσει σωστά τη επόμενη μέρα του, όπως σχολίασε σε μεγάλη συνέντευξή του στον SportDog ο Χρήστος Πατσατζόγλου.

Ο πρώην άσος τού Ολυμπιακού σχολίασε ακόμα ότι θα διατηρούσε, αν ήταν στο χέρι του, τον Βασίλη Βούζα στην άκρη του "ερυθρόλευκου" πάγκου μέχρι το καλοκαίρι, αν και δεν μπορεί να μιλήσει θετική ή αρνητικά για την παρουσία του στην ομάδα.

Ακόμα, αναφέρθηκε στην κλήρωση Κυπέλλου, στην φετινή πορεία του Ολυμπιακού, στις πωλήσεις των κορυφαίων ποδοσφαιριστών χωρίς να αναπληρωθεί το κενό τους επάξια, αλλά και στην είσοδο των νεαρών ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού στην πρώτη ομάδα.

Κύριε Πατσατζόγλου, ποιο είναι το σχόλιό σας για την κλήρωση του Ολυμπιακού εναντίον της ΑΕΚ στα ημιτελικά του Κυπέλλου;

"Οι τέσσερις ομάδες που συμμετέχουν στα ημιτελικά τού Κυπελλου είναι οι πιο δυνατές στην Ελλάδα. Οπότε με όποιον κι αν είχε κληρωθεί ο Ολυμπιακός, θα είχε δύο δύσκολα ματς μπροστά του. Η κλήρωση έβγαλε την ΑΕΚ, η οποία δείχνει ότι στα τελευταία ματς είναι καλή και έχει καλή ψυχολογία. Θεωρώ ότι θα γίνουν δύο καλά ματς και ο Ολυμπιακός έχει την πρόκριση στα πόδια του. Γιατί το ξέρουμε όλοι ότι ως μονάδες ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλύτερος από την ΑΕΚ. Αυτό, όμως, δεν φτάνει καθώς πρέπει οι παίκτες να δέσουν καλύτερα με τον Βούζα. Γιατί αυτό που βλέπουμε μέχρι τώρα, δεν αρέσει σε όσους υποστηρίζουμε τον Ολυμπιακό".

Υπάρχει φαβορί σε αυτό το ζευγάρι;

"Δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί. Ο Ολυμπιακός δεν είναι αυτό το πρόσωπο που δείχνει το τελευταίο διάστημα και που θέλουμε να βλέπουμε οι οπαδοί του. Δεν γίνεται, για παράδειγμα, στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό να μην κάνει ούτε μία ευκαιρία σε 90 λεπτά αγώνα. Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα που έχει μάθει να κυριαρχεί μέσα στο γήπεδο και αυτό θέλουμε όλοι να βλέπουμε. Είναι η ομάδα μου και τη θέλω στον τελικό. Αλλά τα ματς είναι δύσκολα. Αν δείξουν το πρόσωπο που ξέρουμε ότι διαθέτουν οι παίκτες του, θα πετύχουν. Μπορεί τώρα να μην είναι καλά ψυχολογικά, αλλά μέχρι τα παιχνίδια με την ΑΕΚ μπορεί να έχει προετοιμαστεί κατάλληλα και ψυχολογικά".

Τι θα πρέπει να προσέξουν στα μεταξύ τους παιχνίδια;

"Είναι διπλά τα ματς, οπότε πρέπει να προσέξουν πολύ το πρώτο παιχνίδι στον Ολυμπιακό. Ειδικά από τη στιγμή που το πρώτο παιχνίδι γίνεται στο Καραϊσκάκη. Πρέπει να πάρει ξεκάθαρο προβάδισμα στο πρώτο ματς, με νίκη χωρίς να δεχτεί γκολ. Αν νικήσει με 0 παθητικό στην έδρα του, το δεύτερο παιχνίδι θα είναι πολύ πιο εύκολο. Και σε αυτή την περίπτωση πιστεύω ότι θα περάσει στον τελικό. Βέβαια, θα προτιμούσα το πρώτο παιχνίδι να γίνει στο ΟΑΚΑ".

Υπάρχει κάποιος παίκτης της ΑΕΚ που σας φοβίζει ή κάποιο ζευγάρι που περιμένετε με ενδιαφέρον;

"Δεν θα ήθελα να απομονοθώ σε έναν παίκτη ή σε μία μονομαχία. Πρέπει να είναι όλοι σε καλή κατάσταση και να βγάζουν όλοι μαζί, συνολικά, καλή εικόνα. Για να κερδίσεις ένα ματς με προσωπική ενέργεια από κάποιον, θα γίνει μία φορά στα δέκα παιχνίδια. Για αυτό λέω ότι πρέπει να υπάρχει συνολικά καλή παρουσία, από όλη την ομάδα και στα δύο ματς".

Η εικόνα που έχετε σχηματίσει από τη φετινή παρουσία του Ολυμπιακού;

"Ο Ολυμπιακός πήγε καλά σε κάποια ματς, αλλά συνολικά έχουμε δει όλοι ότι δεν πατάει καλά. Και σίγουρα δεν είναι ο Ολυμπιακός που θέλουμε. Έχει αλλάξει τέσσερις προπονητές μέχρι στιγμής, κάτι που δεν κάνει καλό στην ομάδα, γιατί υπάρχουν διαφορετικές φιλοσοφίες, προσεγγίσεις κ.λπ. Μερίδιο ευθύνης για την κακή πορεία έχουν όλοι, όπως έχουν όλοι μερίδιο στις επιτυχίες. Η εικόνα που δείχνει η ομάδα, ειδικά στα τελευταία ματς, δεν είναι καλή και σε καμιά περίπτωση δεν είναι αυτή που θέλουμε. Εύχομαι τα παιδιά να αλλάξουν γρήγορα ψυχολογία και να δέσουν μεταξύ τους, τώρα που έχουν νέο προπονητή. Γιατί υπάρχουν άλλα πέντε ματς πρωταθλήματος και τα παιχνίδια του Κυπέλλου".

Ποια είναι η άποψή σας για την παρουσία τού Βασίλη Βούζα στην άκρη του πάγκου; Ο Ολυμπιακός έχει αλλάξει τέσσερις προπονητές και πηγαίνει για 5ο.

"Είναι πολύ δύσκολο το κομμάτι του Βούζα, καθώς δεν έχει μαγικό ραβδί. Όποιος κι αν είχε αναλάβει δεν θα είχε μαζί του μαγικό ραβδί. Δεν μπορώ να μιλήσω για τον κύριο Βούζα ούτε θετικά ούτε και αρνητικά. Έκανε την προσπάθειά του για να φτιάξει την ψυχολογία των παικτών, κι όσοι ήταν στο τεχνικό τιμ του έκαναν το ίδιο και εναντίον της Μπεσίκτας στην έδρα μας εν μέρη τα κατάφεραν. Στο δεύτερο παιχνίδι δεν ήταν τόσο καλή η εικόνα μας, αλλά και πάλι δεν είμασταν για τέσσερα γκολ. Δεν ρίχνω ευθύνες στον Βούζα, δεν έχει ευθύνες, βρήκε μία ομάδα και προσπάθησε να κάνει κάτι. Δεν μπορώ να πω αν βοήθησε ή όχι. Προσωπικά πάντως δεν θα άλλαζα προπονητή αυτό το διάστημα. Θα κρατούσα τον Βούζα μέχρι το καλοκαίρι".

Θεωρείτε ότι έπρεπε να αποχωρήσει ο Μπέντο από τον Ολυμπιακό; Από την άποψη ότι όντως κανένας προπονητής δεν έχει μαγικό ραβδί, άρα εκ των πραγμάτων όποιος και να ερχόταν δεν θα άλλαζε πολλά.

"Αν δεν είσαι μέσα στην ομάδα δεν μπορείς να ξέρεις τι ακριβώς γίνεται ή τι χρειάζεται να γίνει. Προσωπική μου άποψη είναι ότι όντως χρειαζόταν μία αλλαγή. Η αλλαγή έγινε με τον Βούζα, που προσπάθησε να αλλάξει την ψυχολογία των παικτών. Δεν άλλαξε πολλά τελικά, αλλά παίζει ρόλο και η ψυχολογία των αθλητών - ποδοσφαιριστών. Δεν είναι εύκολο να περάσεις από το ένα στάδιο στο άλλο".

Ποιο είναι το στιλ προπονητή που ταιριάζει στον Ολυμπιακό;

"Ο προπονητής που ταιριάζει στον Ολυμπιακό είναι στο στιλ του Βαλβέρδε. Έναν τέτοιο πρέπει να βρούνε, γιατί είναι ο προπονητής που άλλαξε πολλά στον Ολυμπιακό. Δούλεψα μαζί του, ξέρω από πρώτο χέρι τη δουλειά που έκανε, έχω ξεκάθαρη εικόνα για τον Βαλβέρδε. Έναν τέτοιο προπονητή χρειάζεται ο Ολυμπιακός".

Έχουν επηρεάσει τον Ολυμπιακό οι πωλήσεις των ποδοσφαιριστών που έχουν φανέλα βασικού;

"Ναι, αυτό επηρεάζει μία ομάδα και είναι λογικό να γίνεται όταν φεύγουν οι καλές μονάδες και δεν έχουν αποκτηθεί αντάξιοι. Αλλά είναι θετικό το γεγονός ότι έχουν δώσει ευκαιρίες σε νεαρούς Έλληνες ποδοσφαιριστές και γι' αυτή την πρωτοβουλία αξίζουν συγχαρητήρια".

Τι θα μας πείτε για τη δική σας καριέρα, που συνεχίζεται ακόμα στα 38 σας χρόνια;

"Παίζω στην Προοδευτική, στη Γ΄ Εθνική. Όσο με κρατούν τα πόδια μου, θα παίζω. Είναι δύσκολο να πω ότι θα σταματήσω σήμερα, αύριο κ.λπ. Ποιος ξέρει για πόσο θα παίζω ακόμα; Αυτά τα ξέρει μόνο ο Θεός".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags