Facebook Pixel Διακόσια κιλά στους ώμους
| 2012-06-15 13:38:00

Διακόσια κιλά στους ώμους

Διακόσια κιλά στους ώμους

Υπάρχουν δύο κατηγορίες δημοσιογράφων και φιλάθλων στην περίπτωση του Μάριο Γκόμεζ. Αυτοί που θεωρούν ότι δεν κάνει όσα πρέπει στον αγωνιστικό χώρο και αυτοί που τον θεωρούν τεράστιο σκόρερ. Γράφει ο Θανάσης Κελαντώνης.

Στη μέση είναι η αλήθεια. Ο Μάριο Γκόμεζ ξέρει να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά δεν μπορεί να το κάνει μόνος του.

Δεν συμμετέχει ιδιαίτερα στο παιχνίδι της ομάδας του, αλλά αν η ομάδα του παίξει για αυτόν, στο 75% των περιπτώσεων θα τη δικαιώσει. Του έτυχε, όμως, να μην τη δικαιώσει στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Του έτυχε να μην πάρει κανένα τρόπαιο με την Μπάγερν στις προηγούμενες δύο σεζόν. Του έτυχε και ο Μεχμέτ Σολ και το αποτέλεσμα ήταν πριν από το παιχνίδι με την Ολλανδία να έχει διακόσια κιλά βάρους ισόποσα κατανεμημένα στους ώμους του.

Το είπε μετά το τέλος της αναμέτρησης εξηγώντας και γιατί πανηγύρισε τόσο χαλαρά τα δύο τέρματά του. Ηταν και φορτωμένος πίεση και απογοητευμένος απ' την κριτική που δέχτηκε δημόσια. Το έχει, όχι η μοίρα του, το αγωνιστικό στυλ του να προκαλεί μόνο ακραίες περιπτώσεις αντιμετώπισης προς το πρόσωπό του. Είναι δεδομένο ότι το μόνο που κέρδισε από το παιχνίδι με τους Ολλανδούς είναι χρόνος. Ουδείς θα τον αμφισβητήσει μέχρι το επόμενο παιχνίδι. Αδικα; Κατά πάσα πιθανότητα, ναι. Αυτός είναι, αυτά κάνει και αν κάνουν στους προπονητές του δεν πέφτει ιδιαίτερος λόγος στους τρίτους.

Ας το δούμε και με αριθμούς. Είναι ο μοναδικός σκόρερ της εθνικής Γερμανίας έως τώρα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Εχει επιχειρήσει πέντε φορές να στείλει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα, στις τέσσερις έστειλε την μπάλα προς την εστία, στις τρεις ευστόχησε και έχει κρατήσει την μπάλα στα πόδια του για τον συγκλονιστικό αριθμό των είκοσι δύο δευτερολέπτων στα δύο παιχνίδια των «αετών». Ο συγκεκριμένος αριθμός λέει τα πάντα. Δεν χρειάζεται πολλά πολλά μαζί της ώστε να τη στείλει στα δίχτυα.

Είναι εκτελεστής. Δεν ασχολείται, όμως, κιόλας με το να την πάρει στα πόδια του ώστε να ψάξει συμπαίκτη του. Το κάνει μόνος του; Επίτηδες; Ασφαλώς όχι. Απ' αυτόν οι προπονητές του περιμένουν γκολ και πίεση στα αντίπαλα στόπερ. Τους αρκούν αυτά. Πάσο συνεπώς εμείς και όποια ιδεατή ενδεκάδα έχουμε στο μυαλό μας ουδέν ρόλο παίζει. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο για παράδειγμα είναι πιο πλήρης ποδοσφαιριστής απ' τον Μάριο Γκόμεζ. Ποιος προσφέρει περισσότερα στην εθνική ομάδα του; Τέλος συζήτησης.

Τι να το κάνουν, επίσης, οι Ολλανδοί που χρειάστηκαν τριάντα οκτώ προσπάθειες για γκολ ώστε να σημειώσουν προχθές το πρώτο τους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα; Φτιάχνουν πολλές ευκαιρίες. Ε, και; Ούτε ο Φαν Πέρσι ούτε κάποιος άλλος χάρισε ουσία. Και καλώς ή κακώς μετράει η ρημάδα στο ποδόσφαιρο.

Ο Μάριο Γκόμεζ δεν θα νικήσει τους προαναφερθέντες ποδοσφαιριστές σε δημοτικότητα. Κι ας θεωρείται «lifestyle» πρόσωπο στη Γερμανία. Ο γυναικείος πληθυσμός ενθουσιάζεται όταν σηκώνεται η μπλούζα του, ενώ στιγμές παροξυσμού είχαν καταγραφεί όταν εμφανίστηκαν τα οπίσθιά του πριν από μερικούς μήνες σε παιχνίδι της Μπάγερν. Ακόμα και σε αυτό τον τομέα, όμως, πρόβλημα έχει. Πρώτον επειδή μάτια έχει μόνο για τη Σίλβια, την εδώ και δέκα χρόνια σύντροφό του, και δεύτερον επειδή το κορμί του είναι τέτοιας κατασκευής που δεν μπορεί να φορέσει Τ-shirt ή να βρει παντελόνι που να του ταιριάζει. Μάριο Γκόμεζ λοιπόν. Λες και είναι καταδικασμένος να έχει πρόβλημα «εφαρμογής» σε οτιδήποτε στη ζωή του, εκτός απ' τη σύντροφό του και το σκοράρισμα.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags