Facebook Pixel Δίπλωμα και βραβείο ευρεσιτεχνίας στον ΠΑΟΚ
| 2012-09-21 14:56:00

Δίπλωμα και βραβείο ευρεσιτεχνίας στον ΠΑΟΚ

Δίπλωμα και βραβείο ευρεσιτεχνίας στον ΠΑΟΚ

Η διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ πήρε μία απόφαση σημαντική είπαν. Να στήσει προστατευτικό δίχτυ ύψους 12 περίπου μέτρων μπροστά από το ισχυρό πέταλο των οργανωμένων οπαδών στις θύρες 4 και 4Α. Γράφει Περικλής Στέλλας.

Ετσι λοιπόν αυτό σκέφτηκαν, αυτό είπαν, αυτό ισχυρίζονται, θα εκμηδενιστεί η πιθανότητα ρίψης αντικειμένων μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Μάλιστα.

Και η απόφαση αυτή χαιρετίστηκε απ' όλους. Μπορείς να δεις και να διαβάσεις εγκωμιαστικά σχόλια του τύπου «Μπράβο στη διοίκηση του ΠΑΟΚ», «Επιτέλους ένα μέτρο που θα γλιτώσει τον ΠΑΟΚ από μεγάλες περιπέτειες στο μέλλον» και άλλα πολλά τέτοιου είδους σχόλια. Μάλιστα. Μα,είναι δυνατόν; Αυτά είναι απίστευτα. Δυο τρεις διαφορετικές απόψεις που εκφράστηκαν κατακεραυνώθηκαν αμέσως. Για παράδειγμα: «Και στο Καραϊσκάκη υπάρχει δίχτυ και ο Ολυμπιακός έλυσε το πρόβλημα». Μάλιστα, ξαναλέω.

Η νοοτροπία βέβαια σε αυτή τη χώρα είναι γνωστή και δεν αλλάζει. Πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι. Θα στήσει δίχτυ 12 μέτρων ο ΠΑΟΚ, θα μετατρέψει τους οπαδούς του ΠΑΟΚ σε φυλακισμένους (αφήστε που δεν θα βλέπουν και το παιχνίδι) και θεωρεί πως έτσι θα λύσει το πρόβλημα. Αντί να κάνει το απλό και το αυτονόητο, αποφάσισε να στήσει δίχτυ φυλακής λες και οι οπαδοί είναι σε άγρια κατάσταση κει επικίνδυνοι. Διότι αυτό δείχνει αυτή η απόφαση.

Η εκτίμησή μου είναι ότι υποτιμά τους οπαδούς της ομάδας. Ποιο είναι το αυτονόητο; Μα, να κάνει σωστό και σοβαρό έλεγχο κατά την είσοδο των φιλάθλων στο γήπεδο. Εάν κάνεις σωστό έλεγχο κατά την είσοδο, δεν χρειάζεστε, κύριοι, κανένα δίχτυ. Αντί να στήνετε δίχτυα και αύριο μπορεί και τοίχο, να κάνετε σωστό έλεγχο κατά την είσοδο. Οταν ο οπαδός μπαίνει στο γήπεδο χωρίς να έχει τίποτα πάνω του, πώς θα ρίξει αντικείμενα μέσα στο γήπεδο; Ετσι δεν είναι;

Από τη μία ο ΠΑΟΚ (αλλά και όλες οι ομάδες) πληρώνει ακριβά τις εταιρείες σεκιούριτι και από την άλλη στήνει δίχτυα. Τότε τι τις έχετε τις εταιρείες σεκιούριτι; Αφού, όπως λέτε, με το δίχτυ δεν πρόκειται να περάσει και να πέσει τίποτα στον αγωνιστικό χώρο, καταργήστε τις εταιρείες. Και είναι ξεκάθαρα σαν να λέτε ότι είστε αδύναμοι να ελέγξετε και να λύσετε το πρόβλημα. Και να το κάνουμε και πιο λιανά. Κανένα δίχτυ δεν μπορεί να εμποδίσει εκείνους που εκτοξεύουν τις επικίνδυνες κροτίδες με τα στυλό. Η λύση είναι ο σωστός έλεγχος και όχι τα δίχτυα.

Το άρθρο 99 με τους... αγνούς Αρειανούς

Ο Αρης με την ψυχή στο στόμα και την αγωνία στο κατακόρυφο κατέθεσε φάκελο χθες για να μπει στο άρθρο 99. Μία υπόθεση που δεν είναι καθόλου απλή. Είναι πολύ δύσκολη και δεν θα τελειώσει τόσο απλά. Την ίδια στιγμή οι υπαίτιοι είναι εξαφανισμένοι, ενώ κάποιοι άλλοι ζητούν να γίνει έλεγχος εδώ και τώρα και να μην πέφτει λάσπη και όποιον πάρει η μπάλα.

Οι άνθρωποι που διοικούν αυτή τη στιγμή τον Αρη εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να κάνουν σπουδαία πράγματα. Διότι απλούστατα από τη μία είναι εγκλωβισμένοι και από την άλλη δεν έχουν καμία στήριξη από πουθενά και από κανέναν. Δεν είναι ώρα βέβαια, θα πει κάποιος, για να αποδίδεις ευθύνες, αλλά μία περισυλλογή χρειάζεται. Κυρίως από τον αγνό κόσμο.

Για να αντιληφθεί επιτέλους πόσο υποκριτές και ψεύτες ήταν συγκεκριμένοι άνθρωποι που είχαν μετατρέψει τον Αρη φέουδό τους και διαχειρίζοντας εκατομμύρια απαγορεύοντας με ντου, σπέκουλα και ύβρεις όποιον τολμούσε να ελέγξει ακόμη και να εκφράσει μία διαφορετική από τη δική τους άποψη. Και το κωμικοτραγικό της ιστορίας είναι ότι μερικοί βγαίνουν και από πάνω κιόλας. Αλλά ακόμη και στο άρθρο 99 να καταφέρει να μπει ο Αρης, κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί με βεβαιότητα ότι δεν θα μπει ξανά σε περιπέτειες.

Είπαν...

Λ. Ζαρντίμ: «Ο πρόεδρος με πληρώνει για το καλύτερο»

Αυτό λέω κι εγώ, αλλά πού 'ν' το

Μ. Δομάζος: «Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να τρώει τα παιδιά του»

Θα χορτάσει κάποια στιγμή, «στρατηγέ», λέτε;

Κ. Παπαδόπουλος: «Δεν έχω κάνει καμία δήλωση για Ολυμπιακό»

Ούτε μία τόση δα;

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags