Facebook Pixel Στραβός ο γιαλός, στραβά αρμενίζουν
| 2012-09-29 13:16:00

Στραβός ο γιαλός, στραβά αρμενίζουν

Στραβός ο γιαλός, στραβά αρμενίζουν

Λέγαμε χθες ότι συνιστά έγκλημα για τα σημερινά δεδομένα του ελληνικού ποδοσφαίρου γενικότερα και της ΑΕΚ ειδικότερα το να δίνεις 150 χιλιάρικα στον Εργοτέλη για τον Κατσικοκέρη. Γράφει ο Κώστας Καίσαρης.

Κάνει κοντρόλ στην περιοχή και η μπάλα φτάνει στη σέντρα. Και δεν φταίει βέβαια σε τίποτα το παλικάρι. Για ποδοσφαιριστή Β' Εθνικής μιλάμε. Βαριά βαριά.

Την καλή σεζόν του την έκανε πρόπερσι με τον Πλατανιά στη Γ' Εθνική. Και τα 150 για τον Κατίδη είναι τεράστιο νούμερο. Μιλάμε βέβαια για νεαρό ποδοσφαιριστή με προοπτική. Αυτή η ΑΕΚ όμως δεν είχε την πολυτέλεια για τέτοιες επιλογές. Μια ομάδα παρτ τάιμ έπρεπε να φτιάξει για να μπορέσει να σώσει τη σεζόν. Οπως τη φτιάξανε πέρυσι με τον καλύτερο τρόπο στον ΟΦΗ ο Αναστόπουλος με τον Μαχλά.

Μέσα σε μια βδομάδα, την τελευταία στιγμή, μαζέψανε ό,τι υπήρχε από ελεύθερους παίκτες και κάνανε τις καλύτερες δυνατές επιλογές. Με την ομάδα να σώνεται και να μένει στην κατηγορία περίπατο. Και φέτος. Με ακόμα λιγότερα λεφτά και με πολλά περισσότερα προβλήματα. Αυτό που παρουσιάζει στο γήπεδο ο Αναστόπουλος έχει μια στοιχειώδη ποδοσφαιρική λογική και αξιοπρέπεια.

Στην ΑΕΚ, αν στα 300 χιλιάρικα για Κατσικοκέρη-Κατίδη, προσθέσουμε τα 80 στη Χερέθ για τον Κορδέρο, τα 60 χιλιάρικα στην Παναχαϊκή για τον Φουρτάδο και κάτι ψιλά στην Καλλιθέα για τον Κουτρουμπή, μιλάμε για πλέον των 450.000 ευρώ σε ομάδες. Αν υπήρχε ποδοσφαιρικό δικαστήριο, τους καταδικάζει όλους δις εις θάνατον χωρίς ελαφρυντικά. Εγινε δηλαδή τεχνικός διευθυντής ο Τσιάρτας στην ΑΕΚ για να μάθει τη δουλειά στου κασίδη το κεφάλι;

Αν είσαι μάγκας, κύριε Τσιάρτα, κι αν έχεις άκρες με την Ισπανία, φέρε από τη Σεβίλλη δύο δανεικούς πιτσιρικάδες. Οχι να πληρώσει η ΑΕΚ 80 για τον Κορδέρο συν 100 χιλιάρικα δικά του και να έχει εβδομήντα χιλιάρικα συμβόλαιο αυτό το ντυμένο ξύλο ο Γιάγκο. Το να γίνει ένα λάθος στις μεταγραφές γίνεται. Εδώ όμως μιλάμε για εγκλήματα κατ' εξακολούθηση. Με συνυπεύθυνο βέβαια και τον Βλάχο. Το να σου φέρνει ο Τσιάρτας Γιάγκο-Κορδέρο, εσύ σαν προπονητής δεν έχεις ευθύνη.

Οι επιλογές όμως για Κατσικοκέρη, για Κατίδη είναι κοινές. Οπως κοινές είναι οι ευθύνες ότι η ομάδα δεν έχει έμπειρους παίκτες στη ραχοκοκαλιά της ενδεκάδας. Οπως είχε κάνει σωστά τον καταρχήν σχεδιασμό ο Μαύρος, με Μόρα στο κέντρο της άμυνας και Μάντζιο σέντερ φορ. Κι αν είχε γίνει σωστή κατανομή χρημάτων, θα μπορούσε να τους έχει πάρει και τους δύο.

Οπως και να είχε κρατήσει τον Βάργκας στα χαφ ή να είχε πάρει κάποιον ανάλογης πείρας και αξίας. Κι εδώ έχει ευθύνη κι ο Μαύρος. Ο Μαύρος είσαι. Δεν είσαι ο Αλαφούζος να τρως το παραμύθι του Φερέιρα. Εχεις φάει τα γήπεδα με το κουτάλι. Δεν γίνεται να τρως τα σότα του Τσιάρτα και του Βλάχου. Και για να τελειώνουμε, τα λεφτά του Βλάχου μαζί με το επιτελείο του στα 350 χιλιάρικα τον χρόνο είναι πάρα πολλά.

Οχι για την ΑΕΚ που έχει προβλήματα, αλλά για τα σημερινά δεδομένα. Παίρνει δηλαδή περισσότερα ο Παράσχος στη Λιβαδειά; Ο Αναστόπουλος με τον ΟΦΗ να βγάζει μάλιστα λιγότερα. Δεν είναι μόνο στραβός ο γιαλός λοιπόν. Αρμενίζουνε και στραβά στην ΑΕΚ. Αυτά.

Εδειξε το µέγεθος της πολιτικής του ευαισθησίας
Τον Βαγγέλα τον συµφέρει να την πάει έτσι τη δουλειά

ΔΕΝ το παίζει τώρα τελευταία µάγκας και βαρύς ο Μεϊµαράκης. Το παίζει... από ανέκαθεν, όπως λέει η σχετική έκφραση. Θυµάµαι όταν είχε διατελέσει για ένα φεγγάρι υφυπουργός Αθλητισµού. Με δεξί του χέρι τον Πετροστάθη που διέπρεψε στη συνέχεια σαν παράγοντας της ΑΕΚ κι ακολούθως µέχρι και σήµερα παρά τον Βίκτωρα Ρέστη.

Τότε λοιπόν ο Μεϊµαράκης είχε καταφέρει το ακατόρθωτο: να του κάνουνε απεργία οι διαιτητές και να γίνουνε µπουρδέλο όλα τα πρωταθλήµατα. Επειδή το έπαιζε µάγκας και βαρύς κι ότι δεν σηκώνει µύγα στο σπαθί του. Το ίδιο κάνει και τώρα που τον βγάλανε στη σέντρα. Δεν µε ενδιαφέρει και δεν θέλω να µπω στη µέση στον τσαµπουκά που έχει προκύψει µε τον Χατζηνικολάου. Τον συµφέρει όµως τον Βαγγέλα να την πάει έτσι τη δουλειά.

Οτι δεν πρόκειται για πολιτικοοικονοµικό θέµα, αλλά για ξεκαθάρισµα λογαριασµών. Οτι τον έχουνε βάλει στο σηµάδι, να πάνε να τον καθαρίσουνε πολιτικά και κατόπιν τούτου απαντάει µε τον ίδιο τρόπο. Αυτό, πάντως, ότι είπε του Παυλόπουλου «αντί να γλείφεις τον Χατζηνικολάου, γλείψε µου την τσαπού» διαψεύσθηκε από την Προεδρία της Βουλής µετά βδελυγµίας. Κατά τα άλλα, ο Βαγγέλας έδειξε το µέγεθος της πολιτικής του ευαισθησίας µε την απόφαση να απέχει των καθηκόντων του µέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση.

Ούτε τα κουδούνια πατάει δηλαδή όταν γίνεται φασαρία ούτε φωνάζει «παρακαλώ» ούτε λέει «άρχεται η συνεδρίασις» ούτε ότι «θεωρείται λήξασα». Ολο αυτό το βαρύ κι ασήκωτο έργο έχει πέσει στις πλάτες του Τραγάκη.

Από λεφτά η Παναθηναϊκή Συµµαχία... µούτι

ΤΡΙΑ χρόνια ακόµα, αναφέρουν έγκυρα ρεπορτάζ, ότι θα κρατήσει η λιτότητα στον Παναθηναϊκό. Σαν να ακούς τον Παπακωνσταντίνου. Οταν έλεγε αµέσως µετά το µνηµόνιο ότι η Ελλάδα το 2012, το πολύ το 2013, θα έχει βγει στις αγορές. Κι αντί να βγει στις αγορές, βγαίνει συνέχεια για ζητιανιά µε απλωµένο το χέρι. Και κόβουνε φέτες µισθωτούς και συνταξιούχους µπας και ψηθούνε οι Γερµανοί να δώσουνε κάθε φορά την επόµενη δόση.

Γιατί λοιπόν τρία µόνο χρόνια η λιτότητα στον Παναθηναϊκό; Κι όχι δεκατρία; Τι θα έχει αλλάξει δηλαδή σε σχέση µε σήµερα το 2015; Θα βάλει λεφτά κανένας Βγενόπουλος ή κανένας Πατέρας; Οσο βάλανε βάλανε. Τώρα βάζουν τη στήριξή της και τη συµπαράστασή τους. Τα τρακόσα χιλιάρικα που θα βάλει ο κ. Ανδρέας δεν φτάνουνε ούτε για «ζήτω».

Με δανεικά θα βγει κι αυτή η χρόνια όπως και η επόµενη. Οσο για τη Συµµαχία, τι είναι ο κάβουρας, τι είναι το ζουµί του. Από τις 17 του µήνα που είχα ρίξει το τελευταίο βλέφαρο οι εγγραφές αυξηθήκανε κατά 665 νοµαταίους. Από τους 8.175 δηλαδή πήγανε στους 8.840. Από λεφτά όµως µούτι. Μόλις 23 χιλιάρικα και κάτι ψιλά. Στον έρανο για τον Ερυθρό Σταυρό πιο πολλά µαζεύονται.

Υποφέρω, αλλά αντέχω.
-Βύρων Πολύδωρας

ΕΡΩΤΗΣΗ Τι παραπάνω θα έλεγε ο Λιάγκας αν δεν σεβότανε τον Παναθηναϊκό;

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags