Facebook Pixel Ο χαρακτήρας ...δίνει αβαντάζ
| 2012-10-09 14:31:00

Ο χαρακτήρας ...δίνει αβαντάζ

Ο χαρακτήρας ...δίνει αβαντάζ

Μέσα σε μία εβδομάδα ο ΠΑΟ αντέδρασε σε δύο ματς που έμεινε πίσω στο σκορ. Γράφει ο Αντώνης Πανούτσος.

Και αν την Πέμπτη με αντίπαλο την Τότεναμ ισοφάρισε, στην Ξάνθη μπόρεσε να ξεπεράσει το σοκ από το χαμένο πέναλτι του Τοτσέ, για να βάλει με τον Χριστοδουλόπουλο δύο γκολ σε τρία λεπτά και να νικήσει. Μπούκαρε στην περιοχή χάρη όχι μόνο στην απόδοση του Χριστοδουλόπουλου και του Ζέκα, αλλά και του Σισοκό που μπορεί να μη σκοράρει, αλλά μαζεύει πάνω του τόσους αντιπάλους, ώστε σκοράρουν άλλοι. Όλα αυτά χάρη και στην -ο Θεός να την κάνει- απόδοση των αμυντικών της Ξάνθης. Με τον Βάλλα να στέκεται στο περίπου, τον Μπαξεβανίδη να έχει τα προβλεπόμενα καψόνια από τον Σισοκό και τον Ζέκα, τον Μπέρτο που μοιάζει να έχει πάρει κιλά να στρίβει με δυσκολία και τον Κομεσίδη να κάνει μια από τις χειρότερες εμφανίσεις στόπερ τη φετινή σεζόν. Η Ξάνθη, με τον Φλίσκα να παίζει με τραυματισμό στην κλείδα, παρά το γεγονός ότι έχει σχετικά ίδια ομάδα, έχει αγχωθεί.
 
Η ψυχολογία στο φετινό απρόβλεπτο πρωτάθλημα παίζει τον πρώτο ρόλο και ομάδες που έχουν βρει ήδη ένα χαρακτήρα έχουν το αβαντάζ. Ο Πανιώνιος, για παράδειγμα, που ένας συνδυασμός από νέα παιδιά όπως ο Κούρος, ο Διαμαντάκος και ο Λαμπρόπουλος, με μερικούς παλιούς για να τους μαθαίνουν τα κόλπα, όπως ο Μενδρινός και ο Αραβίδης, και ένα νέο προπονητή στο πρόσωπο του Ελευθερόπουλου, έχει βρει χαρακτήρα και υπάρχει χώρος για την ατομική και για την ομαδική προσπάθεια. Σε αντίθεση με τον ΠΑΣ, που για ένα ακόμα ματς έδειξε ότι παίζει με σύστημα, αλλά μερικές φορές με τους παίκτες του τόσο πειθαρχημένους, που η επόμενη κίνησή τους γίνεται προβλέψιμη.
 
Όπως προβλέψιμη γίνεται και η ΑΕΚ. Με κάθε ματς πείθει ότι ορισμένοι από τους παίκτες της δεν κάνουν, από το εξωτικό φρούτο που ονομάζεται Φουρτάδο μέχρι τον Αρκούδα που οι αντίπαλοι προπονητές στέλνουν τον καλύτερο πλάγιό τους για να εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες του. Το ίδιο και ο Άρης, που η ήττα του από τον Πλατανιά ήταν θέμα αγωνιστικό, αφού έπαιζε ενάντια σε μια καλύτερη ομάδα. Με δύο ομάδες να πέφτουν, η πιθανότητα τις δύο θέσεις να κλείσουν η ΑΕΚ και ο Άρης ακούγεται σουρεαλιστική, αλλά όχι απίθανη.  

Πηγή: Sportday

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags