Facebook Pixel Ο ρεαλισμός που... σώζει τον Παναθηναϊκό
| 2011-08-02 12:15:00

Ο ρεαλισμός που... σώζει τον Παναθηναϊκό

Ο ρεαλισμός που... σώζει τον Παναθηναϊκό

Τα όρια του ποιος είναι ο φετινός Παναθηναϊκός δεν καθορίζονται από τα ζωτικά όνειρα ενός εκάστου των οπαδών του.

Το άρθρο του Διονύση Μαρίνου στο sentragoal:

Διαμορφώνονται από αυτό που δήλωσε χθες ο Φερέιρα στη συνέντευξη Τύπου εν όψει του αγώνα με την Οντένσε. Η μαγική λέξη «ρεαλισμός» είναι σαν λάμπα που αναβοσβήνει προειδοποιητικά. Που σημαίνει στην ποδοσφαιρική καθομιλουμένη «κάτω η μπάλα». Γιατί, αν σηκωθεί ψηλά, θα την πάρει ο αέρας.

Σαφώς σήμερα το ζητούμενο είναι η πρόκριση, τα άλλα έπονται, αλλά δεν υπολείπονται. Με νωπές ακόμα τις εικόνες από το πρώτο ματς χρειάζεται να βάλεις μπόλικη φαντασία για να δεις τι διαφορετικό μπορεί να παρουσιάσει αυτός ο Παναθηναϊκός μέσα σε μία εβδομάδα.

Αν επί παραδείγματι προτιμηθεί τελικώς ο Τοτσέ αντί του Πετρόπουλου, ίσως να δούμε κάτι παραπάνω στην κορυφή της «πράσινης» επίθεσης. Με την προϋπόθεση βεβαίως ο νεοφερμένος επιθετικός του «τριφυλλιού» να αποδείξει του λόγου το προφανές. Αν και αυτός αναλωθεί στο να περιμένει την μπάλα για να φτιάξει φάση, τότε μάλλον η απουσία του Σισέ θα εξελιχθεί σε δράμα.

Είναι νωρίς, κατανοητό, και οι κρίσεις πολλές φορές μπορούν σε βάθος χρόνου να διαψευστούν πανηγυρικά. Ομως οφείλεις να βλέπεις την αλήθεια της στιγμής ρεαλιστικά. Στο πνεύμα του Φερέιρα! Ο Παναθηναϊκός δεν νίκησε μια ομάδα χαμηλής στάθμης. Μια ομάδα που χάνει εύκολα τα αυγά και τα πασχάλια (η Ααρχους είναι οδηγός). Ηταν βαρύς και ασήκωτος, δεν μπορούσε να δημιουργήσει από τη μέση και μπροστά και αναγκαστικά βάφτισε ηγέτη του μέσα στο γήπεδο τον Σεμπαστιάν Λέτο ελλείψει άλλου.

Το αποτέλεσμα ήταν ένα ανούσιο, παράλληλο ποδόσφαιρο, που σε τίποτα δεν ωφέλησε τον Παναθηναϊκό κι ας πήρε το ποθητό αποτέλεσμα. Τουλάχιστον σήμερα με τη δύναμη της έδρας και την καβάντζα του εκτός έδρας γκολ, πρέπει να παίξει παιχνίδι κατοχής (που έτσι κι αλλιώς είναι το ζητούμενο για τον Πορτογάλο τεχνικό) και ταυτόχρονα να δημιουργήσει με τρόπο ορθόδοξο.

Ναι, ξέρω, τα χρήματα της πρόκρισης είναι πιο σημαντικά. Καμία αντίρρηση, αλλά να μην του βγει και η ψυχή για να βάλει στην τσέπη...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags