Facebook Pixel Δεν συναρπάζει αλλά κάνει τη δουλειά της
| 2011-08-12 11:03:00

Δεν συναρπάζει αλλά κάνει τη δουλειά της

Δεν συναρπάζει αλλά κάνει τη δουλειά της

Εναν χρόνο αήττητος συμπλήρωσε ο Φερνάντο Σάντος στον πάγκο της Εθνικής. Απολογισμός που δεν είναι ικανός να ξεσηκώσει πανηγυρισμούς και ειδικά αφιερώματα. Ισα ίσα οι περισσότερες εφημερίδες δεν ασχολήθηκαν και πολύ. Γράφει ο Σπύρος Νταγιάκος.

Η Εθνική του Σάντος δεν εντυπωσιάζει, δεν παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο αλλά αρκείται σε κάτι πολύ σημαντικό. Κάνει τη δουλειά της. Και αυτό είναι ικανό να την οδηγήσει στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας στο Euro 2012.
Φυσικά και δεν τρελαίνομαι να βλέπω την Εθνική του… under. Και εγώ θα ήθελα η Ελλάδα να φτιάξει, για παράδειγμα, μια σχολή ποδοσφαίρου ή να παίζει και λίγο πιο επιθετικά.

Ομως καλό θα είναι να είμαστε ρεαλιστές και να προσεγγίσουμε την υπόθεση «Εθνική» στη σωστή της διάσταση. Ολοι κρίνονται από το αποτέλεσμα. Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν δύο κρίσιμα ματς μπροστά μας και αυτό που προέχει είναι να μπορέσει η ομάδα να πάει προετοιμασμένη κατάλληλα. Το δείγμα από τη Βοσνία δεν μας έκανε σοφότερους, ούτε προκάλεσε κάποια έκπληξη.

Ο τίτλος «άσφαιρη» κυριάρχησε στα σχόλια. Ομως ακόμη και σε αυτό το στείρο, άχρωμο και άνοστο 0-0, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε ένα πλάνο και μια συγκεκριμένη αγωνιστική ταυτότητα. Μπορεί οι περισσότεροι να μην είχαν την ευκαιρία να δουν τον αγώνα, όμως η γενική εικόνα ήταν ικανοποιητική.

Με όπλο την καλή άμυνα, αν μπορέσει να βάλει λίγο φαντασία και δημιουργικότητα στο παιχνίδι της, θα καταφέρει να πετύχει τον πρωταρχικό της στόχο. Δεν γίναμε... Βραζιλία για να αγχωθούμε επειδή δεν παίζουμε φουλ επίθεση.
Αυτό ειδικά το τελευταίο μπορούν να το εκτιμήσουν όσοι δεν άρχισαν να ασχολούνται με το κεφάλαιο «Εθνική» από το έπος του 2004, αλλά που θυμούνται εποχές απόλυτης παρακμής και συνεχής απουσίας από τελικές φάσεις Ευρωπαϊκών και Παγκοσμίων Κυπέλλων.

Το γεγονός ότι επιτέλους παίζουν στην Εθνική όσοι είναι σε καλή κατάσταση και η δικαιοσύνη με την οποία αντιμετωπίζει τους Ελληνες ποδοσφαιριστές ο Σάντος, ανεξάρτητα από τον σύλλογο που αγωνίζονται, αποτελεί εγγύηση για καλύτερες μέρες. Οι διεθνείς με δουλειά μπορούν να μάθουν να παίζουν και λίγο πιο καλά μπροστά… Ας μην κάνουν τίποτα το φοβερό, έστω τα βασικά για να πάρουν τα αποτελέσματα που πρέπει με Ισραήλ και Λετονία εκτός έδρας.

Πηγή: Εξέδρα

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags