Facebook Pixel Ο Μόνχε γίνεται ρυθμιστής!
| 2011-10-08 10:32:00

Ο Μόνχε γίνεται ρυθμιστής!

Ο Μόνχε γίνεται ρυθμιστής!

O Μπάμπης Παπάζογλου γράφει για το ρόλο του Βιθέντε Μόνχε στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού και τις αλλαγές που ενδεχομένως θα φέρει η είσοδός του στο γήπεδο.

Βρέθηκε στον Ολυμπιακό από μία σπάνια συγκυρία, που τον ευνόησε. Επρεπε να πουληθεί ο Αλμπερτ Ριέρα μετά τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου, οι παίκτες που είχαν μείνει ελεύθεροι όλο το καλοκαίρι και είχαν δικαίωμα υπογραφής μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου δεν είχαν κάνει προετοιμασία και ουδείς έκανε κλικ στον Ερνέστο Βαλβέρδε, έπρεπε όμως να υποβιβαστεί και ο Ολυμπιακός Βόλου για να μείνει ελεύθερος.

Αν κάποιοι πιστεύουν ότι έχει συνωμοτήσει το σύμπαν εναντίον τους, ο Βιθέντε Μόνχε μπορεί να πιστεύει το ακριβώς αντίθετο για την τύχη του να βρεθεί στον Πειραιά. Και μάλιστα, με την προοπτική να γίνει και βασικός. Ούτως ή άλλως, έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, θα είναι ρυθμιστής όχι μόνον της ενδεκάδας, ακόμη και του συστήματος, που θα ακολουθήσει ο Ισπανός. Είναι φανερό άλλωστε ότι ο προπονητής του Ολυμπιακού εγκατέλειψε φέτος το 4-4-1-1, που δεν άλλαζε ποτέ, λόγω των ιδιαιτεροτήτων που υπήρξαν.
Όχι μόνον λόγω της απουσίας του Ριέρα, αλλά και λόγω της παρουσίας πολλών καλών κεντρικών μέσων.

Στη θέση του Ισπανού παίζει ο Μιραλάς, αλλά πλέον όλο και περισσότερο αγωνίζεται στα άκρα και ο Φουστέρ. Μ' αυτόν τον τρόπο μπαίνει στην ενδεκάδα ένας ακόμη κεντρικός μέσος, για να μείνουν λιγότεροι εκτός σχήματος. Ακόμη και μ' αυτόν τον τρόπο, δεν βρίσκουν θέση εσχάτως παίκτες όπως ο Μοντέστο και ο Μακούν, που άνετα μπορούσαν να είναι βασικοί κι αναντικατάστατοι.

Με τον Μόνχε, ο Βαλβέρδε θα επιχειρήσει να ξαναπαίξει με κλασικούς ακραίους και μπορεί να το κάνει βάζοντας δεξιά τον Αμπντούν. Δεν θα είναι τόσο απλό, διότι για να χωρέσουν στην ενδεκάδα και ο Τζεμπούρ και ο Μιραλάς, πρέπει ο Βέλγος να παίζει στα άκρα, άρα με βασικό τον Μόνχε, θα μένει στον πάγκο ο Αμπντούν. Ωστόσο, θα έχει τα εργαλεία για να παίξει ένα κλασικό 4-4-1-1, τουλάχιστον σε κάποια ματς, που θα θέλει πλαγιοκοπήσεις και τέτοια θα βρει πολλά στο πρωτάθλημα.

Την ευκαιρία του λοιπόν θα την έχει ο Αργεντινός κι αν «κολλήσει» και δώσει αυτά που θέλει ο προπονητής του Ολυμπιακού, μπορεί να αλλάξει και (σε ένα βαθμό) τον τρόπο παιχνιδιού των πρωταθλητών.

Πηγή: sday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags