Η ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό στην πρεμιέρα των πλέι οφ δεν στοίχισε ιδιαίτερα στην ΑΕΚ. Η Ένωση γλίτωσε την ήττα, κράτησε τους πράσινους σε εφτά βαθμούς απόσταση και έπιασε τον ΠΑΟΚ στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας με 52 βαθμούς.

Συν τοις άλλοις ο Μάρκο Λιβάγια σημείωσε ένα πανέμορφο γκολ, το οποίο θα θυμόμαστε για πολλά χρόνια και θα μνημονεύνουμε την κλάση και το ταλέντο του Κροάτη επιθετικού. Χάρη σε αυτόν η Ένωση μένει ζωντανή στη διεκδίκηση του δεύτερου εισιτηρίου για το Champions League.

Αυτός είναι ένας επιεικός σχολιασμός της αναμέτρησης. Γιατί αν δούμε με πιο αυστηρή ματιά το παιχνίδι, η ΑΕΚ απέτυχε να εκμεταλλευτεί την ήττα του ΠΑΟΚ από τον Ολυμπιακό και να τον περάσει στη δεύτερη θεση.

Επίσης, η Ένωση δεν κατάφερε να νικήσει μία ομάδα, για την οποία υπήρχε η αφελής εκτίμηση, ότι θα της επικρατούσε άνετα, εξαιτίας των εσωτερικών της προβλημάτων και των εξελίξεων όσον αφορά το μέλλον του Γιώργου Δώνη.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, η ΑΕΚ προβλημάτισε ξεκάθαρα με την εικόνα της. Τόσο στο γκολ που ακυρώθηκε όσο και στο 0-1 η λειτουργία της άμυνας προκαλεί ερωτηματικά. Σιμάνσκι και Κρίστισιτς ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Ο Μάσιμο Καρέρα ομολογουμένως ήταν σε κακή μέρα, αφού άργησε να κάνει κινήσεις και όταν της έκανε προκάλεσε απορίες. Γιατί έβγαλε τον Σιμόες που ήταν ο μόνος που κράτησε όρθιο το κέντρο; Γιατί προτίμησε τον Κλωναρίδη (που είναι για περισσότερο σεταρισμένο παιχνίδι) αντί του Αλμπάνη, ο οποίος θα μπορούσε να δημιουργήσει χώρους;

Επιθετικά το πείραμα με τον Μάνταλο ως ψευτοεννιάρι δεν ήταν τόσο επιτυχημένο, αν και ο Καρέρα είχε δεμένα τα χέρια, αφού τόσο ο Ολιβέιρα όσο και ο Αραούχο δεν είναι ακόμα έτοιμοι στο 100%.

Φάνηκε λοιπόν, ότι το όλο σχέδιο δεν είχε δουλευτεί όπως έπρεπε. Η ΑΕΚ οργανωμένα δεν μπορούσε να βγάλει πράγματα στο χορτάρι. Ό,τι πήρε ήταν περισσότερο από προσωπικές ενέργειες. Έτσι βγήκε και το γκολ της ισοφάρισης.

Και αν η εικόνα της ομάδας μέσα στο γήπεδο θα μπορούσε να δικαιολογηθεί λόγω της πολύμηνης αποχής, που επέβαλλε η καραντίνα, το επεισόδιο μεταξύ Βέρντε και Βράνιες δεν δικαιολογείται με τίποτα.

Δείχνει, ότι η ατμόσφαιρα μέσα στα αποδυτήρια δεν είναι τόσο ευχάριστη όσο μαρτυρούν τα φωτογραφικά κλικς που μετέφεραν τώρα τελευταία κλίμα από Σπάτα και τα τεστ, στα οποία υπεβλήθησαν οι παίκτες εξαιτίας του κορωνοϊού.

Είναι ευτυχία που κανείς δεν νόσησε, αλλά λυπηρή ακόμα και η παραμικρή υποψία διχόνοιας.

Υπενθυμίζεται, ότι σε παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό φέτος (στις 10 Νοεμβρίου 2019, 3-2) είχε παρατηρηθεί άλλο ένα αρνητικό περιστατικό, κατά το οποίο ο Λιβάγια ειρωνεύτηκε τον Ολιβέιρα, μετά από αποτυχημένη προσπάθεια του Πορτογάλου.

Η ΑΕΚ έχει τουλάχιστον έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Ο ΠΑΟΚ είναι σε μαύρα χάλια. Η Ένωση παρότι δεν εντυπωσίασε δείχνει πιο έτοιμη να πάρει τη δεύτερη θέση. Γιατί ακόμα στην εξίσωση δεν έχουν μπει στο 100% Ολιβέιρα και Αραούχο. Ο Καρέρα έχει να πάρει περισσότερα πράγματα από αυτούς και να προσθέσει στοιχεία στο κιτρινόμαυρο σύνολο.

Οι Θεσσαλονικείς είναι πεσμένοι ψυχολογικά. Ο δε Άμπελ Φερέιρα φαίνεται να μην έχει επαφή με την πραγματικότητα. Αν ρίξετε μια ματιά στις δηλώσεις του μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό θα διαπιστώσετε του λόγου το αληθές. Απέδωσε την έλλειψη ψυχραιμίας και ηρεμίας των παικτών του στο ακυρωθέν γκολ του Ολυμπιακού.

Η ΑΕΚ λοιπόν μπορεί να διορθώσει τις ανορθογραφίες και να δείξει καλύτερη εικόνα. Αρκεί να μη χάσει άλλο έδαφος. Χρόνος σίγουρα υπάρχει.