Το 0-0 απέναντι στην Λάρισα δίνει μία λάθος εικόνα της αναμέτρησης και αυτό γιατί ο Άρης είχε τις ευκαιρίες για γκολ, είχε τη διάθεση αλλά δεν έφτανε στο επιθυμητό αποτέλεσμα που δεν είναι άλλο από το σκοράρισμα. Ο Άκης Μάντζιος κάνοντας ένα ολικό λίφτινγκ στην ομάδα του στο δεύτερο ημίχρονο είδε τις «μεταγραφές» του Ντιαγέ και... Ντουάρτε (αγωνίστηκε ξανά μετά από 406 μέρες) πεισμωμένους να θέλουν να πρωταγωνιστήσουν.

Η αγωνιστική παρουσία του Άρη είχε πολλές διαφοροποιήσεις και εναλλαγές. Ο προπονητής του Άρη έδωσε την δυνατότητα στον Χαϊροβιτς να πάρει αρκετά λεπτά συμμετοχής. Ο Βόσνιος φάνηκε βελτιωμένος τόσο στην ταχύτητα, όσο και στη δύναμή του, ωστόσο φαίνεται πως παραμένει εκτός ρυθμού. Ακόμα μία έκπληξη από τον Άκη Μάντζιο ήταν η επιλογή να αγωνιστεί ο νεαρός Ασλανίδης από την αρχή πρώτα δίπλα στον Μπεναουλάν και παρτενέρ του Δεληζήση μέχρι το 61'.

Μόνο καλά στοιχεία έχει η πρώτη ανεπίσημη, εμφάνιση με την φανέλα του Άρη του Μπαντού Ντιαγέ. Σαν... έτοιμος από καιρό ήταν σε όλες τις φάσεις, έδειξε την κλάση του, ενώ δεν ήταν μακριά και από το... γκολ. Ταχύτατος, ορεξάτος και «επικοινωνιακός» με τους φίλους της ομάδας αφού έκανε και μία κίνηση προς τις εξέδρες η οποία καταχειροκροτήθηκε.

Και φέτος φαίνεται πως ο Άρης έχει εναποθέσει την ανάπτυξη της ομάδας και την δημιουργία των φάσεων στον Μπερτόγλιο. Ο Αργεντινός που πέρασε στο δεύτερο ημίχρονο ήταν απολαυστικός. Μοίραζε πάσες, έδωσε ταχύτητα και ζωντάνια στην ομάδα, σούταρε, είχε ευκαιρίες για γκολ. Ήταν παντού. Σημαντικός ποδοσφαιριστής για τον Άρης. Φρεσκάδα αλλά και σταθερότητα στον Άρη έδωσαν και οι αλλαγές: Σούντγκρεν, Δεληζήση, Σάσα, Μάνου, Φαμπιάνο.

Όπως σημειώσαμε και παραπάνω, στα σημαντικά της αναμέτρησης ήταν η συμμετοχή του Λερίν Ντουάρτε, ο οποίος αξιοποίησε στο έπακρον τον χρόνο συμμετοχής που του έδωσε ο Άκης Μάντζιος. Στο 80′ ο Ντουάρτε σούταρε δυνατά έξω από τη μεγάλη περιοχή, όμως ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ απέκρουσε εντυπωσιακά. Ο Ολλανδός είχε συμμετοχή και σε φάσεις ανάπτυξης του Άρη. Φαίνεται πως έχει βαλθεί ο Άκης Μάντζιος να... αναστήσει τους ποδοσφαιριστές που μέχρι χθες πολλοί θεωρούσαν «τελειωμένους» (υπενθυμίζεται τι έγινε την περσινή σεζόν με τον Σούντγκρεν).

Το γεγονός ότι ο Άρης κάνει 23 τελικές απέναντι στην Λάρισα (οι 20 στο δεύτερο ημίχρονο) και δεν έχει γκολ, δείχνει ένα πρόβλημα που είχαμε υπογραμμίσει ακόμα και πριν από τα ματς με την Αστάνα. Και δεν είναι άλλο από αυτό του φορ. Η είδηση του ερχομού του Αμπουμπακάρ Καμαρά σκορπάει χαμόγελα καθώς είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική η ανάγκη για την απόκτησή του.

Η απόκτησή του όμως δεν έχει αξία μόνο ποδοσφαιρική. Πρόκειται για την πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της ομάδας. Μεταγραφή που φέρνει μπροστά τον Άρη της νέας εποχής. Και αυτό γιατί ο ερχομός του 26χρονου Μαυριτανού (ο οποίος ήταν ευθύς εξαρχής πόθος του ισχυρού άνδρα της ΠΑΕ Άρης), έχει αξία επικοινωνιακή, ιστορική αλλά και αναπτυξιακής προοπτικής. Δείχνει μία τελείως διαφορετική δυναμική για τον οργανισμό που λέγεται Άρης. Είναι ξεκάθαρο σε όλους πλέον ότι μία μεταγραφή που μπορεί (με τις απολαβές του παίκτη) να αγγίζει τα 6.000.000 ευρώ φέρνει ξεκάθαρα έναν άλλο αέρα στον σύλλογο αλλά και ένα νέο όραμα.