Facebook Pixel Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο στον βασιλιά τον σπορ!
| 2023-06-11 08:17:00

Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο στον βασιλιά τον σπορ!

Ποδοσφαιρικό ταξίδι με ματιά από "Το Γεωγραφόμπαλο"
Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο στον βασιλιά τον σπορ!

Είναι η τρανή απόδειξη, ότι το ποδόσφαιρο είναι πρώτον ψυχή και αγάπη και κατά δεύτερον θέληση.

Η Γκάμπια είναι μία από τις μικρότερες χώρες της Αφρικής. Υπολογείστε 2 χιλιάδες τετ. χιλιόμετρα μεγαλύτερη από την Κύπρο. Έχει πληθυσμό κοντά στα 2.3 εκατομμύρια και γεωγραφικά είναι περίκλειστη από τη Σενεγάλη, με τον ομώνυμο ποταμό της χώρας να εκτείνεται κατά μήκος της και να εκχύνεται στον Ατλαντικό.

Κατά κάποιο τρόπο η πολιτική κατάσταση, μετά από 25 χρόνια εξομαλύνθηκε αφού εξελέγη πρόεδρος ο Αντάμα Μπάροου το 2021 χωρίς να εκδιωχθεί από την δικτάτορα Γιαχία Τζαμέ εκτός χώρας. Βέβαια αυτό δεν έλυσε τα προβλήματα της Γκάμπια, μιας και πάνω από 1 εκατομμύριο άνθρωποι ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας (49% πληθυσμού), η χώρα αν και δεν βρίσκεται στην Top δεκάδα παραμένει η 17η φτωχότερη στον κόσμο.

Στο μεταξύ δεκάδες χιλιάδες Γκαμπιανοί κάνοντας ένα ατέρμονο βόρειο ταξίδι αποπλέουν διαρκώς στα ανοιχτά της Ιταλίας, διασχίζοντας τη Μεσόγειο με βάρκες διακινητών από το 2016, όταν ξέσπασε μεγάλη ανθρωπιστική κρίση λόγω του πολέμου του καθεστώτος με τη Δυτικοαφρικανική Οικονομική Ένωση.

Γιατί σας τα γράφω αυτά; Αυτή η χώρα έφτασε μέχρι τη φάση των 16 στο Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων, μένοντας εκτός συνέχειας από την Ουρουγουάη. Στη φάση των ομίλων, μεταξύ άλλων, κέρδισε 2-1 τη Γαλλία και εξήλθε ισόπαλη με τη Νότιο Κορέα, η οποία θα αγωνιστεί στα ημιτελικά κόντρα στους Ιταλούς. Στην ομάδα υπήρχαν 4 άνεργοι ποδοσφαιριστές. Για τον προπονητή της ήταν η 1η του δουλειά και η ομάδα έχει χρηματιστηριακή αξία μαζί 2 εκατομμύρια. Θέλετε κι άλλο δράμα; Για δύο 24ώρα δεν είχαν δωμάτια στο ξενοδοχείο που διέμεναν στην Αργεντινή, γιατί η ομοσπονδία της, δεν επέκτεινε χρονικά τη διαμονή.

Η Γκάμπια είναι η απόδειξη ότι το ποδόσφαιρο είναι πρώτον ψυχή και αγάπη και κατά δεύτερον θέληση. Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο στον βασιλιά τον σπορ και επιβεβαιώνεται και ο Καζαντζάκης πως «Ό,τι δεν συνέβη ποτέ, είναι ό,τι δεν ποθήσαμε αρκετά»

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags