Facebook Pixel Γηπεδάρα ανάμεσα σε μεσαιωνικά μνημεία και μπάλα στις Δαλματικές ακτές
| 2023-07-01 07:54:00

Γηπεδάρα ανάμεσα σε μεσαιωνικά μνημεία και μπάλα στις Δαλματικές ακτές

Ποδοσφαιρικό ταξίδι με ματιά από "Το Γεωγραφόμπαλο"
Γηπεδάρα ανάμεσα σε μεσαιωνικά μνημεία και μπάλα στις Δαλματικές ακτές

Φωλιάζει εντυπωσιακά ανάμεσα σε δύο πολύ σημαντικά μνημεία πολιτιστικής κληρονομιας της ΟΥΝΕΣΚΟ.

Το Τρόγκιρ της Κροατίας δεν είναι γνωστό μόνο για το ρομάντζο των Δαλματικών ακτών και για το περίφημο λιμάνι του, αλλά και για κάτι που δεσπόζει στην περιοχή και ξεχωρίζει από χιλιόμετρα μακριά. Η πόλη πήρε το όνομα της από το Ελληνικό Τραγούριον, (=Τράγος+Ορος) καθώς μετοίκησαν εκεί οι Ελληνες κάτοικοι των Συρακουσών τον 3ο αιώνα π.Χ.

Ο λόγος για τη γηπεδάρα της Ιγκραλίστ Μπαταρίγια. Φωλιάζει εντυπωσιακά ανάμεσα σε δύο πολύ σημαντικά μνημεία πολιτιστικής κληρονομιας της ΟΥΝΕΣΚΟ, που χρονολογούνται από τον 15ο αιώνα, τον πύργο του Αγίου Μαρκου και το μεσαιωνικό κάστρο Καμερλένγκο. Ονομάστηκε έτσι, από τον ομώνυμο τίτλο της εποχής εκείνης του διοικητικού ηγέτη, ενώ παρέπεμπε και στην καμάρα ενός θησαυρού. Όπως έχετε διαπιστώσει η πόλη βρίσκεται στο νησί ανάμεσα σε Σπλιτ και Τσίοβο, με το στάδιο να φιγουράρει στη δυτική πλευρά του νησιού και τα γκολποστ να απέχουν μόλις 10 μέτρα από τη θάλασσα.

Το στάδιο ανακαινίστηκε το 2019, με επένδυση που ξεπέρασε τα 2 εκατομμύρια κούνας (περίπου 300 χιλιάδες ευρώ), εκ των οποίων οι 70 χιλιάδες δόθηκαν από την Κροατική ομοσπονδία ποδοσφαίρου. Τοποθετήθηκαν νέοι προβολείς, αναβαθμίστηκαν τα αποδυτήρια και δημιουργήθηκαν υποδομές για διευκολύνσεις. Προηγουμένως, το στάδιο είχε μια τσιμεντένια κερκίδα για μερικές εκατοντάδες άτομα στα ανατολικά, η οποία τώρα αντικαταστάθηκε από σωληνωτά τμήματα με 163 μεμονωμένες θέσεις. Ταυτόχρονα, τοποθετήθηκε πλαστικός χλοοτάπητας για να ανταπεξέλθει στην εντατική χρήση.

Εντατική χρήση γίνεται πλέον από την ομάδα της Τρόγκιρ που συμμετέχει στο τοπικό πρωτάθλημα των Δαλματικών ακτών, μιας και στην αρχική της μορφή υπέκυψε στα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε και διαλύθηκε. Παράλληλα φιλοξενεί καθημερινώς 190 παιδιά ακαδημιών.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags