Facebook Pixel Ο βασιλιάς των σπορ κάτω από το λόφο του κάστρου Μπάμπουργκ
| 2023-12-31 08:07:00

Ο βασιλιάς των σπορ κάτω από το λόφο του κάστρου Μπάμπουργκ

Ποδοσφαιρικό ταξίδι με ματιά από "Το Γεωγραφόμπαλο"
Ο βασιλιάς των σπορ κάτω από το λόφο του κάστρου Μπάμπουργκ

Πρόκειται για ένα κάστρο με τεράστια ιστορία και οικογενειακή παράδοση. Ποιοί είναι ιδιοκτήτες του...

Ενδεικτικά, για να επαναβεβαιώσω πόσο μέσα σε όλα είναι το ποδόσφαιρο, σε κάθε γωνιά της γης, σε κάθε πτυχή της ζωής μας, ακόμα και το βασιλικό ρεπορτάζ περιέχει ποδόσφαιρο.

Το 2011 έγινε ο παραμυθένιος γάμος της λαίδη Κέιτι, κόρης του Δούκα του Νορθάμπερλαντ. Το γεγονός έλαβε χώρα στο κάστρο Άλνγουικ (κατά σινεφίλ κόσμο Χόγκουαρτς), που γυρίζονται οι τανίες του Χάρι Πότερ και φυσικά κουμπάρα ήταν η αγαπημένη των δημοσιογράφων, πριγκίπισσα της Ουαλίας, Πίππα Μίντλετον, όπου το φούξια φόρεμα της έκανε θραύση σε όλα τα βρετανικά τάμπλοϊντς (έτσι για να δείτε πως το γεωγραφόμπαλο δεν είναι μόνο μπάλα και γεωγραφία)

Και αν στο κάστρο Άλνγουικ γυρίστηκε το Χάρι Πόττερ, τότε το αντίπαλο δέος της περιοχής, το κάστρο του Μπάμπουργκ (16χλμ μακριά) φιλοξένησε πολλές περισσότερες ταινίες (Τρανσφόρμερς, Ιντιάνα Τζόουνς και οι σειρές Ρόμπιν Χουντ και Last Kingdom). Πώς συνδέεται το ποδόσφαιρο με το πανέμορφο κινηματογραφικό σκηνικό; Φυσικά με μετατροπή όλου του χώρου πρασίνου σε αυτοσχέδιου αγωνιστικού χώρου, κάτι που το κατέστησε εξίσου συζητήσιμο σε όλα τα βρετανικά ΜΜΕ.

Κάτω από το λόφο του κάστρου Μπάμπουργκ αρχικά γίνονταν μόνο αγώνες κρίκετ, όμως το beautiful game δεν θα μπορούσε να μην έκανε την εμφάνιση του.

Πρόκειται για ένα κάστρο με τεράστια ιστορία και οικογενειακή παράδοση. Η Κλερ Γουάτσον Άρμστρονγκ και ο σύζυγος της Φράνσις Αρμστρονγκ είναι οι σημερινοί οικοδεσπότες του. Το κτήμα βρίσκεται υπό τη διαχείριση της οικογένειας από τότε που αγοράστηκε από τον Γουίλιαμ, τον 1ο Βαρόνο Άρμστρονγκ το 1984.

«

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags