Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Πήρε εκδίκηση ο Τερίμ - Αλλάζει επίπεδο με Μπακασέτα
| 2024-02-04 23:35:00

Πήρε το... μάθημα και εκδίκηση ο Τερίμ - Αλλάζει επίπεδο ο ΠΑΟ με Μπακασέτα - Ντύθηκε Ιωαννίδης ο Γερεμέγιεφ

Του Μιχάλη Σοφιανού
Πήρε το... μάθημα και εκδίκηση ο Τερίμ - Αλλάζει επίπεδο ο ΠΑΟ με Μπακασέτα - Ντύθηκε Ιωαννίδης ο Γερεμέγιεφ

Δεν πήρε ρίσκα, διάβασε σωστά το ματς και δικαιώθηκε απόλυτα! Ο Τούρκος τεχνικός που πήρε το... μάθημα του από το ματς Κυπέλλου με Ολυμπιακό, ο Τάσος Μπακασέτας που γίνεται το... κλειδί των Πρασίνων και ο Σουηδός φορ που έδωσε αυτό που έλειπε τόσο καιρό από το Τριφύλλι.

Παναθηναϊκός: Πρώτη νίκη για τους Πράσινους σε ντέρμπι, όμως η αξία της είναι όσο… δέκα. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός πως το Τριφύλλι ερχόταν από ήττα… σοκ στην Τούμπα, για το πρωτάθλημα και στη Λεωφόρο έδειξε χαρακτήρα και γύρισε υπέρ του το κλίμα, ενόψει συνέχειας, ενώ παράλληλα σπρώχνει στα… σχοινιά τον Ολυμπιακό, αφήνοντάς τον εκτός τίτλου, μιας και πλέον είναι 9 πόντους μακριά από την πρώτη θέση. Ο Φατίχ Τερίμ έδειξε να παίρνει το… μάθημά του από τον Καρβαλιάλ, από το πρώτο ματς του Κυπέλλου, κατεβάζοντας μια ομάδα η οποία πίεσε ψηλά, έκλεισε τους χώρους και δεν άφησε τον Πορτογάλο τεχνικό των Ερυθρόλευκων να τον αιφνιδιάσει. Παράλληλα η τοποθέτηση στα στόπερ των Γεντβάι, Αράο δείχνουν ότι ο Τούρκος δεν παίρνει όσα ρίσκα φανταζόμαστε, μιας και επέλεξε δίδυμο για το κέντρο της άμυνας παίκτες που έχουν αγωνιστεί μαζί, γνωρίζει ο ένας τον άλλο και παράλληλα έχουν δείξει να διαχειρίζονται σωστά καταστάσεις πίεσης, αφήνοντας στην άκρη τους πειραματισμούς με Ακαϊντίν και Βίτορ Ούγκο.

Την ίδια στιγμή ο Παναθηναϊκός κατάφερε να έχει εκτός από τους ποδοσφαιριστές που ήρθαν μια ακόμα… μεταγραφή, μιας και τόσο στο ματς Κυπέλλου όσο και στο ντέρμπι της Λεωφόρου τον Ρούμπεν να είναι εξαιρετικός, έχοντας βρει ξανά τον παλιό καλό εαυτό του. Ο Ισπανός κυριάρχησε στο κέντρο, κατάφερε να μην αφήσει να περάσει… κουνούπι από τους αντιπάλους του, ενώ παράλληλα έκανε αυτό που ξέρει πάρα πολύ καλά και μας είχε δείξει, να μοιράζει άριστα το παιχνίδι στους συμπαίκτες του. Βέβαια εδώ δεν πρέπει να αφήσουμε στην άκρη την καταλυτική εμφάνιση του Τάσου Μπακασέτα, που αν και είναι στο Τριφύλλι ελάχιστο καιρό δείχνει σαν βρίσκεται στην ομάδα χρόνια. Ο Έλληνας χαφ δείχνει παιχνίδι με το παιχνίδι πως οι Πράσινοι έκαναν κίνηση… ματ, αποκτώντας τον, μιας και προσφέρει απλότητα και ηρεμία κατά τη διάρκεια των αγώνων, βλέπει τους κενούς χώρους, απειλεί, αλλά παράλληλα δίνει ασφάλεια στους συμπαίκτες του. Όλα αυτά δείχνουν πως οι Πράσινοι έχουν βρει στο πρόσωπο του αρχηγού της Εθνικής τον άνθρωπο που μπορούν να βασιστούν πάνω του, μιας και ήδη έχει καταφέρει να ανεβάσει το επίπεδο της μεσαίας γραμμής του Τριφυλλιού ένα επίπεδο πάνω, από τη στιγμή που ήρθε.

Όσον αφορά τον Γερεμέγιεφ, ο Σουηδός έδειξε για ακόμα μια φορά πως μπορεί να μην είναι… Ιωαννίδης, με τους συμπαίκτες του στην αρχή του ντέρμπι να έχουν προβλήματα για τον τρόπο που θα τον… ταΐσουν, όμως απέναντι από την αντίπαλη εστία είναι killer. Ο φορ του Παναθηναϊκού, όπως και στο ντέρμπι κόντρα στον ΠΑΟΚ, έτσι και απέναντι από τον Ολυμπιακό κατάφερε να βρει γκολ με μια επαφή, κάτι που είχε λείψει πολύ από τους Πράσινους, ενώ έδωσε πολλές μάχες ανοίγοντας χώρους για τους πλάγιους επιθετικούς που είχαν την ευκαιρία να απειλήσουν κατά τη διάρκεια του ματς. Πλέον με τη νίκη αυτή ο Παναθηναϊκός καταφέρνει να ολοκληρώσει μια πολύ δύσκολη σειρά αγώνων, με συνεχόμενα ντέρμπι και… τελικούς, όπως αυτόν με τον Ατρόμητο και το πρόγραμμα στο πρωτάθλημα στρώνει. Την ίδια στιγμή έρχεται και η στιγμή που αντίπαλοί του θα δώσουν συνεχόμενα ντέρμπι, κάτι που μπορεί το Τριφύλλι να επωφεληθεί. Πάντως με την εικόνα τόσο στον αγώνα με τον Ατρόμητο, στο Περιστέρι, όσο και κόντρα στον Ολυμπιακό οι Πράσινοι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα και τα πάντα είναι στα… πόδια τους ενόψει συνέχειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο… Μπακασέτας του Ολυμπιακού - Κρούση σε άσο της Εθνικής, πρώην ηγέτης ελληνικής ομάδας - Νέα πρόταση!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags