Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Έξω φρενών στον ΠΑΟΚ με τις εντολές Γκαρσία
| 2024-02-29 19:26:00

Έξω φρενών στον ΠΑΟΚ με τις εντολές Γκαρσία - "Κατέστρεψε" τον Τσικίνιο ο Ιμπόρα, "άχρωμος" ο Καμπράλ

του Ευάγγελου Μίχου

Τι συνέβη πριν τη σέντρα και κατά τη διάρκεια του ματς στις Σέρρες; Ο Ευάγγελος Μίχος αποκαλύπτει όσα ζήτησε ο κόουτς του Πανσερραϊκού για το χθεσινό παιχνίδι από τους ανθρώπους της ομάδας και τους παίκτες, αλλά και γιατί ενοχλήθηκαν στην Τούμπα, ενώ σχολιάζει και την εμφάνιση ξανά του Ολυμπιακού του... Καρβαλιάλ!

H 25η αγωνιστική της φετινής Super League πέρασε στην ιστορία γιατί μετά από 6 αγωνιστικές κέρδισαν ξανά όλοι της Big 4. ΑΕΚ & Ολυμπιακός το κατάφεραν στα θεωρητικά πιο εύκολα παιχνίδια, με ανατροπές στο τέλος. ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός - στα μοναδικά ματς όλης της χθεσινής αγωνιστικής που δεν έβγαλαν g/g & Over - τα κατάφεραν μάλλον με διαδικαστικό τρόπο, με το ίδιο σκορ (2-0) αλλά με τους ασπρόμαυρους να σκοράρουν στις καθυστερήσεις κάθε ημιχρόνου ενώ οι πράσινοι στις αρχές των ημιχρόνων!

Η ΑΕΚ κόντρα στην ανατροπή του α' ημιχρόνου του ΠΑΣ (από 1-0 έγινε 1-2), έκανε την δική της ανατροπή διάρκειας 11 λεπτών στο β ημίχρονο. Ο Αλμέιδα το διάβασε σωστά στην ανάπαυλα, έκανε γρήγορα τις αλλαγές του, απέσυρε Λιβάι (το χειρότερο παιχνίδι του στην Ένωση) & Σιμάνσκι - που μπήκαν ενδεκάδα περισσότερο για να βρουν ρυθμό και να δει ο κόουτς την κατάσταση τους- και πήγε στην πίεση, αφήνοντας το παιχνίδι από τα πλάγια και στοχεύοντας στο ένας εναντίον ενός. Τα πολύ καλά στημένα των Μάνταλου/Ελίασσον... μίλησαν, κάτι που κάνει μέχρι τώρα και την διαφορά υπέρ της ΑΕΚ - για παράδειγμα - έναντι του Ολυμπιακού που κερδίζει κι αυτός πολλά στημένα, που περνάνε ανεκμετάλλευτα. Έπαιξε ρόλο βέβαια χθες και ο ΠΑΣ, μια ομάδα που την προηγούμενη αγωνιστική κέρδιζε 2-0 τον ΟΦΗ και ισοφαρίστηκε, λογικά δεν είχε τύχη στην Opap Arena με την Πρωταθλήτρια που θυμίζει όλο και περισσότερο την περσινή ομάδα...

ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ ΤΑ ΈΒΑΛΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ... ΠΑΜΠΛΟ ΓΚΑΡΣΙΑ

Ο ΠΑΟΚ των πολλών απουσιών - όπως αντίστοιχα πολλές απουσίες είχε και ο Πανσερραϊκός βεβαίως - ήταν κακός/νευρικός αλλά από την στιγμή που βρήκε γκολ κέρδισε. Και σε αυτό το μάτς, όπως και στο Αγρίνιο άλλωστε, η τύχη που τον σόκαρε στην Λεωφόρο, κάτι του γυρίζει πίσω. Χθες ήταν ο Κωνσταντέλιας (έφτασε τα 7 γκολ στο πρωτάθλημα) που σκόραρε στις καθυστερήσεις του πρώτου 45λεπτου και μετά στο τέλος το αυτογκόλ του Πενταυράκη σιγούρεψε το τρίποντο.

Ο Λουτσέσκου που στα τρία προηγούμενα φετινά παιχνίδια του κόντρα στον Πανσερραϊκό είχε μετατρέψει τον αντίπαλο σε σάκο του μποξ, εκνευρίστηκε πολύ και το έδειξε. Κάτι το απρόσμενα σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων, κάτι ο αγωνιστικός χώρος που με εντολή Πάμπλο Γκαρσία δεν βράχηκε από πριν και έτσι ήταν για... σπορά πατάτας και όχι για ποδόσφαιρο (όπως κατήγγειλε ο Ρουμάνος κόουτς που... έτρεμε μήπως χάσει κι άλλους βασικούς παίκτες του), κάτι η πειραματική άμυνα του που δεν ενέπνεε καμία εμπιστοσύνη, κάτι η εξέδρα που έβριζε την Θεσσαλονίκη, δημιούργησαν μεγάλη ένταση στον δικέφαλο, που δεν ήταν η γνωστή ομάδα όταν παίζει με τέτοιους αντίπαλους και τους φορτώνει γκολ. 

Ασφαλώς κι έπαιξε ρόλο ότι αυτή την φορά  ο Πάμπλο Γκαρσία ... έκλεισε τους χώρους και φανάτισε τους παίκτες του. Για να μην γνωρίσουν και τέταρτη συντριβή (προηγηθηκαν δυο 5άρες και μια 4άρα) ή για να κόψουν βαθμούς από τον ΠΑΟΚ στην μάχη τίτλου, θα σας γελάσω. Πάντως στην Τούμπα ήταν έξω φρενών με τον...χθεσινό Πάμπλο Γκαρσία!!!

Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΞΑΝΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΤΟΥ... ΚΑΡΒΑΛΙΑΛ ΧΩΡΙΣ ΚΑΡΜΟ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ SUPER 3ΑΔΑ ΧΑΦ ΑΛΛΆ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΥΣ ΦΟΡΤΟΥΝΗ/ΡΟΝΤΙΝΕΙ

Ο Ολυμπιακός κέρδισε πάλι με τον ... τρόπο αλλά και την αύρα του Βάσκου προπονητή του. Δεύτερη σερί ανατροπή και δεύτερο σερί 2-1 μέσα σε 5 βράδια, βάζοντας γκολ κλασικά (επί Μεντιλίμπαρ) στο τελευταίο 20λεπτο τον αγώνων του, με τον καυτό Ελ Κααμπί να σκοράρει σε 6ο σερί παιχνίδι του το 8ο τέρμα του, το οποίο ήταν και νικηφόρο.

Παρατήρηση πρώτη: ο Βάσκος  που από τότε που κάθεται στον πάγκο των ερυθρόλευκών μετράει ήδη 2 ευρωπαϊκές νίκες, 2 τρίποντα με ανατροπές και μία επιβλητική 4άρα στην Τούμπα επί του Λουτσέσκου, όπως με τον Αστέρα Τρίπολης έτσι και με τον Παναιτωλικό, διόρθωσε στο δεύτερο ημίχρονο τη λάθος ενδεκάδα που είχε κατεβάσει στα πρώτα ημίχρονα και των δύο αυτών αναμετρήσεων. Καμία μάλιστα δεν του κόστισε...

Ο Μεντιλίμπαρ στο Αγρίνιο απολύτωςδικαιολογημένα άνοιξε το rotation στην 11άδα, παίρνοντας όμως, μεγάλο ρίσκο με τους 4 βασικούς και (όπως φαίνεται) αναντικατάστατους που άφησε πίσω στην Αθήνα. Μόνο που έτσι σε πολύ μεγάλο διάστημα της χθεσινής αναμέτρησης οι ερυθρόλευκοι θύμιζαν ... Ολυμπιακό του Καρβαλιάλ!! Φυσιολογικά λέω εγώ και εξηγούμαι

1ον: Η άμυνα χωρίς τον Κάρμο ήταν η γνωστή άμυνα Ολυμπιακού που δέχεται φάσεις και γκολ!  Σαν τον Κάρμο δεν υπάρχει άλλο στόπερ στο ερυθρόλευκο ρόστερ, τόσο αξιόπιστος, τόσο ηγετικός, τόσο καθοδηγητικός που να κάνει και τους άλλους ερυθρόλευκους στοπερ να φαίνονται καλύτεροι από ό,τι είναι. Το έχω ξαναγράψει, όσο καλός κι αν είναι ο Ρέτσος, δεν φτάνει, δεν μπορεί να κάνει την διαφορά...

2ον: Την δουλειά του Όρτα δεν μπορεί να την κάνει ο βετεράνος Ιμπόρα πόσο μάλλον όταν λείπει από δίπλα του και ο Χέσε. Είναι εμφανές πώς ο Μεντιλίμπαρ έχει πολύ μεγάλο σεβασμό στον Ιμπόρα αλλά ο Ισπανός είναι για να αγωνίζεται μάξιμουμ 10 με 15 λεπτά και με συγκεκριμένο ρόλο μπροστά από τα στόπερ και έχοντας δίπλα και μπροστά του ακόμη δύο χαφ. 

3ον) Ο Ιμπόρα δεν είναι για να ξεκινάει βασικός και μάλιστα σε διάταξη 4-2-3-1 αποτελώντας τον έναν από τους δύο χαφ. Κάπως έτσι ο Ιμπόρα  κατέστρεψε χθές και τον Τσικίνιο ενώ  Ολυμπιακός φάνηκε πώς τη διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια την κάνει η τριάδα των χαφ, δηλαδή Χέσε, Όρτα, Τσικίνιο. Χθες έλειπαν  οι δύο από τους τρεις στην αρχική ενδεκάδα του και είδαμε όλοι την εικόνα του...

4ον: Όταν απουσιάζουν μαζί Φορτούνης και Ροντινέι, ο Ολυμπιακός χάνει τουλάχιστον 30% σε ανάπτυξη/δημιουργία! Αυτοί οι δυο δεν έχουν αναπληρωματικούς και αρκούσε ένα ματς για να τους ... νοσταλγήσεις. Όπως και το πότε θα ξαναπαίξουν μαζί οι Τσικίνιο, Ορτα, Χέσε. Το είδαμε και χθες, με τον Πετράκη να τον μπλοκάρει πιο εύκολα με το 5-3-2 του απόντος των δυο. 

Στο Αγρίνιο η ομάδα του Μεντιλίμπαρ είχε μόλις ένα καλό 20λεπτο και από τη στιγμή που βρέθηκε πίσω στο σκορ και όσο περνούσε η ώρα, δεν μπορούσε να κάνει καθαρές φάσεις και να πιέσει, φλερτάροντας άγρια με μια γκέλα. Τελικά τη γλίτωσε χάρη σε ένα απίστευτο αυτογκολ - που είχε βάλει με το ίδιο ακριβώς τρόπο, στο ίδιο λεπτό, στην ίδια εστία, ισοφαρίζοντας πάλι όπως και πριν από λίγες μέρες κόντρα στον ΠΑΟΚ  ο Τορεόν ενώ γύρισε το ματς αφού χρειάστηκε μία τρομερή γκάφα του στοπερ Μαλή σε συνδυασμό με το ένστικτο του killer και τη ρέντα του Ελ Κααμπί.

ΤΟ DEJA VU ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΑ CULPA TΟΥ ΣΠΟΥΔΑΙΟΥ ΚΟΟΥΤΣ ΜΕΝΤΙΛΙΜΠΑΡ

Κάπως έτσι, λοιπόν, με deja vu  από τον Μεντιλίμπαρ ο Ολυμπιακός έκανε τις δυο τελευταίες νίκες του στο πρωτάθλημα, τρέχει το καλύτερο φετινό ρεκόρ του (6 σερί νίκες), απέκτησε ξανά μέταλλο αφού πλέον ανατρέπει σκορ, σκοράροντας και κερδίζοντας στο τέλος. 

Προ έλευσης του Βάσκου, μάτς όπως στο Αγρίνιο δεν θα τα κέρδιζε, ακόμη κι αν έπαιζε πολύ καλύτερα από ότι χθες. Θυμίζω πως χρειάστηκε στο 94' να απογειωθεί στο γάμα του και να κάνει τη απόκρουση του αγώνα ο Πασχαλάκης, αποτρέποντας το έμφραγμα του 2-2 σε τρομερή εκτέλεση από 30 μέτρα του Σενγκέλια που σημάδεψε να στείλει την μπάλα εκεί που συνήθως πιάνουν ... αράχνες οι εστίες! Μήπως εκτός από αστρο ήταν κι ένας οιωνός για την συνέχεια, για τον Ολυμπιακό του Μεντιλίμπαρ; Κοντός ψαλμός αλληλουια...

Στο δια ταύτα ο Ολυμπιακός στο Αγρίνιο ήταν μέτριος, φάνηκε πως υπάρχουν αναπληρωματικοί που δεν είναι στο ίδιο επίπεδο με κάποιους βασικούς αλλά έχει προπονητή που μπορέι με τις παρεμβάσεις του να διορθώσει δικά του λάθη και να γυρίσει/πάρει ματς. Ο Βάσκος είναι καλός κόουτς, πολύ καλύτερος στην εξέλιξη των αγώνων από τους Μαρτίνεθ/Καρβαλιάλ κι αυτό δίνει μεγάλη πίστη στο γκρούπ του αλλά και δυναμική.

Ο Μεντιλίμπαρ  από την στιγμή που αποσύρει τον Ιμπόρα και βάζει τον Χέσε, βοηθάει τον Ολυμπιακό να παίξει σωστά το 4-2-1-3 ενώ με το πέρασμα του Γιόβετιτς στην θέση του «σβηστού» Μασούρα και κυρίως την χρησιμοποίηση του ποιοτικού Ζέλσον Μαρτίνς αντί του ακόμη  "άοσμου, άχρωμου, άγευστου" Καμπράλ, ο Ποντένσε πήγε στο πλάι και υπήρξε μια σαφώς καλύτερη τακτοποίηση. Ο Χέσε έτρεξε δίπλα στον Τσικίνιο, που ήταν ο καλύτερος του ματς, ο Γιόβετιτς έπαιξε αυτός κάτι σαν «δεκάρι» (καλύτερα από τον Ποντένσε πάντως) και η πίεση έφερε τα λάθη του αντιπάλου και την ανατροπή.

Στην πραγματικότητα με καλή/τακτοποιημένη 11άδα ο Μεντιλίμπαρ εκμεταλλεύτηκε, όπως και ο ΠΑΟΚ 4 ημέρες νωρίτερα, την μεγάλη οπισθοχώρηση του Παναιτωλικού για να κρατήσει το αποτέλεσμα. Κι όταν μια ομάδα κλείνεται στην περιοχή της και δεν κρατάει καθόλου μπάλα μπορεί να συμβεί ακόμα και το απίστευτο να ισοφαριστεί με ακριβώς ίδιο αυτογκόλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βαρούχας: "Άκυρο το γκολ της ΑΕΚ, δεν δούλευε το VAR" - Ξεκάθαρος για τα πέναλτι σε ΠΑΟ, Ολυμπιακό (Vid)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags