Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ έπαιξε για… τρεις στο ΟΑΚΑ και οδήγησε στον Ολυμπιακό σε μία μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού και φυσικά στο πρώτο βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο Σέρβος ντύθηκε δημιουργός στην επίθεση, στην άμυνα με κάθε τρόπο σταματούσε το Τριφύλλι, όριζε τον ρυθμό με το μέγεθός του, κυριάρχησε στα ριμπάουντ, ενώ και στο σκοράρισμα δεν τα πήγε άσχημα. Την ίδια ώρα, ο Γιώργος Μπαρτζώκας παρουσίασε και το… δικέφαλο τέρας στα γκαρντ, καθώς στο πρώτο ημίχρονο κυριάρχησε στο παρκέ ο Γουίλιαμ Γκος και στο δεύτερο ο Τόμας Γουόκαπ, όταν ο Παναθηναϊκός άλλαξε αμυντική αντιμετώπιση πάνω του.

Ίσως και πιο σημαντικό από τα παραπάνω για τους Πειραιώτες, ήταν η αντίδρασή τους όταν οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και μείωσαν στους δύο!

Από εκεί και πέρα, ο Γιώργος Συρίγος για τον Παναθηναϊκό σχολίασε πως ήταν πνευματικά ανέτοιμος και ότι ακόμα σε έναν μικρό βαθμό έχει μείνει στο Βερολίνο. Και αυτό φαίνεται από τις λανθασμένες άμυνες και την έλλειψη ενέργειας και συγκέντρωσης.

Ωστόσο, λανθασμένη ήταν και η αντιμετώπιση του Εργκίν Αταμάν απέναντι στο Pick and Roll του Ολυμπιακού και του Γουόκαπ, δίνοντας τη δυνατότητα στον Μιλουτίνοφ να κάνει… πάρτι, όμως μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν η στατική επίθεση, η προβλέψιμη επίθεση με σημείο αναφοράς τον Ναν. Κι εκεί ήταν σημαντική η παρουσία του Μιλουτίνοφ στην άμυνα, ωστόσο είδαμε έναν Αμερικανό που θύμισε τον παίκτη που μόλις είχε έρθει στην Ελλάδα πριν μερικούς μήνες.

Μπορεί όμως να γυρίσει ξανά τη σειρά και το πλεονέκτημα έδρας; Ο Γιώργος Συρίγος απαντάει…