Σε ένα μήνα από τώρα, τέτοια μέρα ο ΠΑΟΚ θα δίνει το πρώτο του φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας στην Ολλανδία και θα βρίσκεται για δυο εβδομάδες ήδη στα γήπεδα από τη στιγμή που η πρώτη προπόνηση θα γίνει στις 20 Ιουνίου.

Σε δυο εβδομάδες επίσης από τώρα ο ΠΑΟΚ θα γνωρίζει τον αντίπαλο του στον δεύτερο προκριματικό γύρο του CHL. Δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνομαι, στην προηγούμενη στήλη σημείωσα τους λόγους που και η ενίσχυση δεν είναι πλέον ρίσκο αλλά και γιατί πολύ περισσότερο η παραμονή του Κωνσταντέλια στην ομάδα τουλάχιστον και για αυτή τη μεταγραφική περίοδο πρέπει να είναι μονόδρομος.

Πάμε σε αυτά που έχουν προκύψει αλλά και σε αυτά που ετοιμάζονται. Πρώτα απ΄όλα είμαστε στην τελική διαπραγμάτευση με τον Μαντί Καμαρά. Οι πληροφορίες μου θέλουν τον εκπρόσωπο του παίκτη να συζητά για συμβόλαιο του 1.500.000 ευρώ και ο ΠΑΟΚ πλέον να το σκέφτεται σοβαρά από τη στιγμή που εξασφάλισε χρήματα μέσα από τη διαπραγμάτευση της αγοράς του Μεϊτέ. Για αυτό και όπως είχα σημειώσει κάθε διαπραγμάτευση είναι καλοδεχούμενη.

Διάβασα διάφορα, για το αν χωρούν και οι δυο στην ίδια ενδεκάδα. Συγχωρέστε με αλλά διαφορετικά χαρακτηριστικά ο ένας από τον άλλο. Προφανώς και για αυτό ο Λουτσέσκου τους ζήτησε και τους δυο. Εφόσον ολοκληρωθεί η συμφωνία και με τους δυο νομίζω πως θα προχωρήσει και αυτή με τον Σβαμπ που έχει ξεκαθαρίσει πως θέλει να μείνει έστω και υπογράφοντας για έναν χρόνο. Αυτό σημαίνει πρακτικά πως ο Χάρης Τσιγγάρας θα αποχωρήσει είτε ως δανεικός είτε ως μεταγραφή αφού υπάρχει και ο Οζντόεφ.

Είχα σημειώσει πως προτεραιότητα του ΠΑΟΚ είναι να ενισχυθεί με Ελληνες. Ο Τσιφτσής θεωρείται πλέον δικός του, ο Θυμιάνης το ίδιο ενώ υπάρχουν άλλες δυο περιπτώσεις παικτών από το ελληνικό Πρωτάθλημα που ενδιαφέρουν. Ο ένας είναι μπακ και αναφέρομαι στον Λιάβα.

Στη Θεσσαλονίκη αυτό που κυκλοφορεί είναι το "τι θα γίνει με τα τρία Κ;" Δηλαδή με Κωνσταντέλια, Κοτάρσκι, Κουλιεράκη. Ο ΠΑΟΚ πήρε τον Τσιφτσή όχι γιατί πούλησε τον Κοτάρσκι. Αν έρθει βαρβάτη πρόταση; Το καλό για τον ΠΑΟΚ, κακό για τον παίκτη είναι πως δεν πάει στο Euro.

Θα πει κανείς γιατί πάνε εκεί τα άλλα δυο "Κ;" Οχι αλλά μιλάμε για ποδοσφαιριστές που ΗΔΗ  συγκεκριμένες ομάδες έχουν καταθέσει πρόταση. Το ζητούμενο είναι  αν επανέλθουν και αν αυτές οι προτάσεις κάνουν τον ΠΑΟΚ να δελεαστεί.

Επειδή όμως ο ΠΑΟΚ πρέπει να είναι έτοιμος, έχει προχωρήσει  σε διαπραγματεύσεις με τον Χάρτελ της Σαν Πάουλι όπως διαβάσατε χθες στο sportdog. Ο Γερμανός που αποχωρεί από την ομάδα παίζει και στις τρεις θέσεις αλλά κυρίως ως δεκάρι. Και αυτό έχει τη σημασία του.

Αυτό που μπορώ να σας πω με βεβαιότητα είναι πως ειδικά για τον Κωνσταντέλια, ο ΠΑΟΚ σκέφτεται να προχωρήσει σε αναπροσαρμογή συμβολαίου. Οχι γιατί ο Ντέλιας δεν είναι χαρούμενος, απλά γιατί ο ΠΑΟΚ θεωρεί πως έτσι μπορεί να ισχυροποιηθεί διαπραγματευτικά ότα κάποια ομάδα χτυπήσει την πόρτα του. Και είναι απόλυτα λογικό.

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε αναζήτηση φορ και αυτό αφενός σημαίνει πως έχει παραδεχθεί την αστοχία με Σαμάτα και αφετέρου πως δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία να πάει όσο το δυνατόν πιο ενισχυμένος στην προετοιμασία. Ποιος θα είναι αυτός;

Το σίγουρο είναι πως δεν παίζει μόνο το όνομα του Λιβάγια. Για τον οποίο ο ΠΑΟΚ θα κάνει κίνηση μόνο αν μείνει ελεύθερος. Και είναι δεδομένο πως θα κάνει.

Παράλληλα υπάρχει και δεύτερη περίπτωση και δεν αποκλείω ο ένας να μην "εξουδετερώνει" τον άλλο. Και αναφέρομαι στον επιθετικό της Εσπανιολ, τον Μπρέιγουέιτ. Το καλό για τον ΠΑΟΚ είναι πως η ρήτρα του είναι μόλις στις 600,000 ευρώ! Και του προσφέρει συμβόλαιο 1,5 εκατ. ευρώ ετησίως. Προφανώς  αν έρθουν και οι δυο, βλέπω τον Λουτσέσκου να μας περιμένει στην είσοδο του προπονητικού στην Ολλανδία με γλυκά.

Πάμε και στα περιφερειακά. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τους φίλους του ΠΑΟΚ για τα εισιτήρια διαρκείας της νέας αγωνιστικής περιόδου και αυτό φυσικά δεν αποτελεί είδηση. Με την ομάδα πρωταθλήτρια, με την ομάδα να έχει την προοπτική να βρίσκεται ΚΑΙ ΟΛΟ τον χειμώνα σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, είναι εύκολο να αποφασίσεις να πάρεις διαρκείας πολύ περισσότερο όταν κληθείς να το αγοράσεις γνωρίζοντας πως ίσως από τον Σεπτέμβριο και μετά μπορεί να βρεθείς στην Τούμπα για να δεις τον... Εμπαπέ. Αλλά σε καθε περίπτωση, αυτό που πρέπει να σημειώσω είναι πως η ΠΑΕ σκέφτεται σοβαρά να μην προχωρήσει σε κάποια αύξηση τιμών σε αυτούς που προχωρήσουν στην ανανέωση της θέσης τους και αυτό ως αντιστάθμισμα της χασούρας που είχαν φέτος αφού μετά την απόφαση της Κυβέρνησης δεν είδαν ματς του ΠΑΟΚ εντός έδρας για έναν ολόκληρο γύρο. Αντίθετα μπορεί να υπάρχει και έκπτωση.

Προχωρώ με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Μάκη Γκαγκάτση για την προεδρία της ΕΠΟ. Ουσιαστικά μιλάμε για τον νέο πρόεδρο της ΕΠΟ αφού δεν θα κατέβει άλλος υποψήφιος. Ο Γκαγκάτσης είναι από τους ελάχιστους που φρόντισαν να εξελιχθούν. Θα το γράψω κομψά: δεν ήταν της λογικής "μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει και ο Σαββίδης να είναι καλά". Μετρημένοι στα δάχτυλα σε αυτή την εποχή Σαββίδη αυτοί που εξελίχθηκαν και μαζί τους εξέλιξαν και την ομάδα. Ξεκάθαρα ένας από αυτούς και ο Γκαγκάτσης.

Δεν μου άρεσε η εικόνα του μπαμπά Σπάθα στη δεύτερη σειρά των καλεσμένων στο Μακεδονία Παλλάς την περασμένη Κυριακή. Ηχεί ακόμη στα αυτιά μου το "ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδίζουν και όλοι οι άλλοι να πάνε να....".

Αυτό που με εκνευρίζει δεν είναι πως ήταν εκεί. Αυτό που με εκνευρίζει είναι πως το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πάντα χώρο για αυτούς. Σαν να βγαίνει μια εικόνα από τη δεκαετία του 1990 αλλά με σύγχρονο κινητό και όχι με polaroid...

Και είναι βλακώδες αυτό που διαβάζω: "ο Ολυμπιακός βγάζει τον Γκαγκάτση πρόεδρο". Αν η εκλογή του κρινόταν σε δυο ψήφους να το δεχόμουν. Τώρα είναι αστείο...

Θα ήταν επίσης πιασάρικο θέμα να ασχοληθώ με τη ρήξη Σαββίδη-Μελισσανίδη. Εντάξει για τους ρεπόρτερ της ΑΕΚ το καταλαβαίνω. Ακόμη ηχεί στα αυτιά μου η κραυγή στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ στο ματς της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό στο 3-0 το "η ομάδα με το DNA πρωταθλητή ξέρει πώς να πάρει και αυτό". Είδαμε το πήρε...

Θα κάνω όμως ένα σχόλιο: Ο Σαββίδης πως μπορεί να αισθανόταν μαθαίνοντας πως παραμονές του αγώνα του ΑΡΗ με τον ΠΑΟΚ, ο πρόεδρος της ΑΕΚ έκανε βόλτες στη Θεσσαλονίκη; Προσέξτε καλά έκανε αλλά ελάτε και στη θέση του Σαββίδη. Αλλά το κλείνω εδώ.

Αλλά τι συζητάμε ρε παιδιά; Οταν ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΟ δεσμεύεται πως ο τελικός πλέον θα γίνεται με κόσμο, έχουμε πιάσει... πάτο. Προσέξτε δεν ρίχνω ευθύνη για αυτό στον Γκαγκάτση αλλά σε ποια χώρα της Ευρώπης, είναι αντικείμενο προγραμματικών δηλώσεων το να υπόσχεσαι τελικό με κόσμο;