Για να πω την αλήθεια, ειλικρινά δεν ξέρω ποιος είναι αυτή την στιγμή υπεύθυνος για τον σχεδιασμό της ομάδας στον Παναθηναϊκό, για τις μεταγραφές ή τις αποχωρήσεις και πάει λέγοντας.

Η λογική λέει πως είναι ο Αλόνσο σε συνεργασία με τον τεχνικό διευθυντή Παπαδημητρίου, ή έστω το αντίστροφο, ο τεχνικός διευθυντής σε συνεργασία με τον Αλόνσο.

Απ' την άλλη όμως, μερικά πράγματα δεν κολλάνε και τόσο πολύ.

Να υποθέσω για παράδειγμα, ότι ο Αλόνσο με το που ήρθε και πριν καν ταξιδέψει έστω και αυτή η κουτσουρεμένη αποστολή για προετοιμασία, εντόπισε. μέγα κενό στην θέση του αριστερού μπακ και από την.. λίστα του, επέλεξε τον Γιαννούλη και έτσι ο Παναθηναϊκός μπήκε στη μέχρι εσχάτων μάχη για την απόκτησή του;

Να υποθέσω επίσης ότι ο Αλόνσο ή όποιος άλος κάνει στον σχεδιασμό, ήταν τόσο απασχολημένοι με την προετοιμασία που.. δεν έβλεπαν Γιουρο και δεν είδαν ένα αριστερό μπακ της Εθνικής Σερβίας που όποτε έμπαινε στο γήπεδο άλλαζε τις ισορροπίες ακόμα με αντιπάλους όπως η Αγγλία και δεν ξέρουν ότι αυτό το αριστερό μπακ είναι παίκτης του Παναθηναϊκού;

Ή να υποθέσω πάλι ότι... πριν καν έρθει στην Αθήνα ο Αλόνσο, είδε ότι το άλλο μεγάλο κενό του Παναθηναϊκού είναι επίσης... μπακ, το δεξί αυτή τη φορά και πριν καν υπογράψει έστειλε.... επείγον σήμα "κλείστε επειγόντως και όσο-όσο τον... Μπάλντοκ πριν προλάβουν να μας τον πάρουν από την Ισπανία, την Αγγλία και την Ιταλία";

Δεν ξέρω, ειλικρινά δεν ξέρω, μπορεί να είναι και όντως έτσι η κατάσταση και να μου φαίνεται εμένα περίεργη, αλλά το χειρότερο είναι άλλο.

Το να είναι πράγματι έτσι η κατάσταση -έστω και όχι τόσο τραβηγμένη όσο την παρουσιάζω εγώ στην υπερβολή της- και ο Αλόνσο (σε συνεργασία πάντα με τον τεχνικό διευθυντή, αλίμονο τώρα) απ' όσα είδε με μια πρώτη τουλάχιστον ματιά από την νέα του ομάδα, να εκτίμησε ότι η πιο άμεση ανάγκη είναι ένα αριστερό και ένα δεξί  μπακ.

Γιατί εδώ δεν είναι μόνο το θέμα ότι ξαφνικά όλος ο Παναθηναϊκός "κόλλησε" για καμιά εικοσαριά μέρες πάνω στον Γιαννούλη και ζούσε καθημερινά με την αγωνία αν θα μας πει επιτέλους το "μέγα ΝΑΙ" ο παίκτης.

Το θέμα είναι ότι μετά το "στήσιμο" και το όχι που έφαγε από τον Γιαννούλη ο Παναθηναϊκός, το ρεπορτάζ σύσσωμο (οποτε προφανώς κάτι θα ξέρει) εκτιμά ότι τέλος με τον Γιαννούλη κοιτάζει αλλού για... αριστερό μπακ ο Παναθηναϊκός.

Περί.. ορέξεως φυσικά ουδείς λόγος, αλλά το θέμα είναι τίνος είναι αυτή η "όρεξη" και ποιος ετοιμάζει το "μενού" για να την "καλύψει".

Γιατί καλά τα περιβόητα "πρώτα συμπεράσματα" από το φιλικό με εκείνη την περίεργη ομάδα και τα δεκατέσσερα γκολ σε στυλ "ορεξάτοι οι κομμένοι πέρυσι παίκτες έδειξαν ότι φέτος θα είναι αλλιώς" ή "φάνηκαν με το καλημέρα τα πρώτα δείγματα γραφής του ποδοσφαίρου που... θέλει ο Αλόνσο να παίζει ο Παναθηναϊκός", αλλά εδώ το θέμα είναι ότι κάπου εκεί στα χαφ και ειδικά σε μεσοεπιθετικό ρόλο, ο Παναθηναϊκός είναι όχι απλά ψιλοάδειος αλλά εντελώς γυμνός αυτή την στιγμή.

Κι εντάξει η Μάριμπορ ή η Μπότεφ δεν είναι μεγαθήρια αλλά σε είκοσι σχεδόν μέρες πας να τους αντιμετωπίσεις και δεν είναι ότι το καλύτερο να πας χωρίς ούτε ΈΝΑ εξτρέμ στην διάθεσή σου καθώς όσο και.. ορεξάτος να είναι ΞΑΝΑ ο Αϊτορ, ακόμα δεν έχει δείξει στοιχειώδης δείγματα ικανοποιητικής γραφής μετά την περσινή επιστροφή από τον τραυματισμό του.

 Άσε που και μπροστά ο βασικός σου επιθετικός είναι ακόμα τραυματίας και περιμένει την... πρόταση από εξωτερικό, ενώ ο άλλος φορ σου μόλις χθες τελείωσε από το Γιούρο και δύσκολα θα προλάβει να είναι παρών και αξιόμαχος στα πρώτα προκριματικά.

Τώρα, αν όλα αυτά μου φαίνονται εμένα μόνο σαν... επείγοντα και στην πραγματικότητα το επείγον και η άμεση προτεραιότητα για την στελέχωση του Παναθηναϊκού είναι το... αριστερό μπακ, πάσο ειλικρινά.

'Άλλωστε το είπαμε και παραπάνω. 

Περί ορέξεως ουδείς λόγος.

Απλά όσο περνούν πια οι μέρες, βλέπω να μένουμε με την όρεξη και τελικά; τα πιάτα αδειανά.