Μπορεί ακόμη να είμαστε πολύ νωρίς μέσα στη σεζόν. Μπορεί να υπάρχουν πολλά κομμάτια του παζλ που πρέπει να συμπληρώσει η ΑΕΚ και να συνεχιστεί την πολλή δουλειά, προκειμένου να μονταριστεί η ομάδα όπως ακριβώς την θέλει ο Αλμέιδα, όμως κάποια σημάδια για το τι έχει στο μυαλό του ο προπονητής, ήδη φαίνονται.

Τα τρία φιλικά παιχνίδια που έχει δώσει έως τώρα η ΑΕΚ δεν λένε και πάρα πολλά. Λείπουν πάρα πολλοί ποδοσφαιριστές. Από εδώ και στο εξής και με την προσθήκη των διεθνών, αλλά και των μεταγραφών που έρχονται, θα αρχίσει ο Αλμέιδα να δουλεύει σε πιο στέρεες βάσεις.

Αν κρίνουμε όμως από την εικόνα της ΑΕΚ σε κάποια σημεία των φιλικών αγώνων, από τον τρόπο που δουλεύει ο Αλμέιδα στην Ολλανδία, αλλά και το στυλ των ποδοσφαιριστών που έρχονται ή θέλει να έρθουν, είναι ξεκάθαρο πως ο προπονητής επιθυμία να δημιουργήσει μία ΑΕΚ πιεστική προς τον αντίπαλο, που θα τρέχει πάρα πολύ και η οποία θα είναι και απρόβλεπτη, έχοντας στο ρόστερ της παίκτες που παίζουν σε περισσότερες από μία θέση.

Ο Περέιρα για παράδειγμα, μπορεί σε θεωρητικό επίπεδο να έρχεται στην ΑΕΚ προκειμένου να καλύψει το κενό του Σέρχιο Αραούχο, παίζοντας πίσω από τον φορ, όμως τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή μπορούν να προσφέρουν πάρα πολλά και σε άλλες θέσεις – όπως αυτή του κεντρικού χαφ. Παράλληλα, εφόσον πάνε όλα καλά και ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Κοϊτά η ΑΕΚ θα βάλει στη μηχανή της έναν ταχυδυναμικό εξτρέμ ο οποίος ναι μεν παίζει κυρίως αριστερά, όμως μπορεί να αγωνιστεί και σε άλλες θέσεις της επίθεσης. Παίκτης που παίζει για το σύνολο είναι και ο Κοϊτά, όπως και ο Περέιρα. Ίδια πάστα ποδοσφαιριστών είναι τόσο ο Κορέα, όσο και ο Αντούνα. Για τους δυο τελευταίους δεν έχει προχωρήσει τόσο πολύ η υπόθεση των μεταγραφών τους, ωστόσο τα χαρακτηριστικά τους δείχνουν ότι είναι πάνω στο «καλούπι» που αρέσει στον Αλμέιδα να βλέπει στην ομάδα του.

Γενικά ο Αργεντινός είναι ξεκάθαρο πως θέλει να δημιουργήσει μία ΑΕΚ με παίκτες ταγμένους στο σύνολο και τακτικά προσηλωμένους σε ό,τι ακριβώς τους ζητάει. Όσοι είναι τώρα στα αποδυτήρια και τα χαρακτηριστικά αυτών που έρχονται δείχνουν ότι αυτός είναι ο δρόμος που θα ακολουθήσει φέτος η ΑΕΚ για την επιστροφή στην κορυφή.