Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Ματίας Αλμέιδα έκανε την απολογιστική του συνέντευξη, μετά το τέλος του βασικού προγράμματος της προετοιμασίας, στους απεσταλμένους δημοσιογράφους που ήταν εκεί.

Είπε πολλά και ενδιαφέροντα ο προπονητής της ΑΕΚ. Γενικά όποτε μιλάει αυτός ο άνθρωπος σου βγάζει μία ηρεμία, μία σιγουριά. Μία ασφάλεια, ότι υπάρχει σχέδιο, πλάνο, διάθεση, μεράκι, αλλά και γνώση…

Από τα πιο σημαντικά που τόνισε ο Αλμέιδα ήταν σαφώς αυτό με τον Ορμπελίν Πινέδα. Πράγματι ο Ορμπελίν είναι ευτυχισμένος στην Ελλάδα. Όλη αυτή η φασαρία που ξέσπασε με τις δηλώσεις του μάνατζέρ του πριν από μερικές ημέρες και το ενδιαφέρον της Μοντερέι, δημιούργησαν μία σύγχυση. Λογικό. Ο Πινέδα είναι από τους καλύτερους παίκτες της ΑΕΚ και σε καμία περίπτωση η ομάδα δεν θέλει να τον χάσει. Η ΑΕΚ δεν σκοπεύει να τον πουλήσει, αν δεν ικανοποιηθεί οικονομικά. Η Μοντερέι δεν πλησιάζει καν τα οικονομικά «θέλω» της ΑΕΚ και όπως συμβαίνει σε δεκάδες ομάδες και σε χιλιάδες παίκτες ανά τον κόσμο σε αντίστοιχες περιπτώσεις, ο αθλητής θα επιστρέψει και ως γνήσιος και καλός επαγγελματίας θα συνεχίσει να προσφέρει στην ομάδα του. Τη Δευτέρα ο Πινέδα αναμένεται να είναι στα Σπάτα και όλα θα πάρουν το δρόμο τους… Τα λόγια του Αλμέιδα, ότι ο Ορμπελίν ποτέ δε δήλωσε ότι θέλει να φύγει, είναι μία πραγματικότητα. Όπως πραγματικότητα θα είναι, αν δεν προσφέρει μία ομάδα τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που θέλει η ΑΕΚ για να τον πουλήσει, ότι ο Πινέδα θα γυρίσει μια χαρά και με όρεξη και σεβασμό προς την ομάδα και τον Αλμέιδα, θα ξεκινήσει προπονήσεις και θα είναι και φέτος από τους πιο κομβικούς παίκτες της ΑΕΚ.

Πάμε παρακάτω: Ο Αλμέιδα στη συνέντευξή του ρωτήθηκε και για τους Λαμέλα και Κορέα. «Μεγάλοι παίκτες, μακάρι να μπορούσε να γίνει η μεταγραφή τους», είπε. Αφενός ο προπονητής επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον που υπάρχει και για τους δύο, αφετέρου ανέδειξε τη δυσκολία των δύο υποθέσεων. Το σίγουρο είναι πως αν καταφέρει η ΑΕΚ να αποκτήσει έναν εκ των δυο ή και τους δυο, θα πρόκειται για μία υπέρβαση σε όλους τους τομείς, με τον Αλμέιδα να έχει στο μυαλό του πολλά και ωραία πράγματα για το πώς θα τους βάλει στην αγωνιστική εξίσωση.

Πέρα από τα μεταγραφικά ο Αλμέιδα, χωρίς φυσικά να τα κατονομάσει, αναφέρθηκε στις αγωνιστικές αδυναμίες που έχει η ομάδα. Να είμαστε σίγουροι πως ο προπονητής βλέπει καλύτερα από εμάς τα καλά και τα άσχημα της ομάδας. Αναγνωρίζει τα κακώς κείμενα. Κάνει γενναία αυτοκριτική. Δεν είναι άνθρωπος ο Αλμέιδα που θα «χαϊδέψει» αυτιά ή θα ωραιοποιήσει καταστάσεις. «Έχουμε πολλές. Το καλό είναι να τις βλέπεις τις αδυναμίες», είπε ο Αλμέιδα. Το αν θα διορθώσει κάποιες απ’ αυτές θα χρειαστεί και χρόνο και υπομονή και φυσικά πολλή δουλειά. Είναι πολύ θετικό για την ΑΕΚ πάντως που μπαίνει για τρίτη χρονιά με τον ίδιο προπονητή, με πολλούς ίδιους παίκτες, με νέους που είναι ποιοτικοί και με όραμα και σχέδιο τελειοποίησης ενός πλάνου που έχει ήδη ξεκινήσει. Είναι ευλογία για την ΑΕΚ που έχει ένα τιμ, το οποίο αποδεδειγμένα ξέρει να δουλεύει και έναν προπονητή που δεν κρύβεται και σέβεται τη δουλειά και το κλαμπ.

Το βασικό στάδιο προετοιμασίας ολοκληρώθηκε, όμως από εδώ και στο εξής αρχίζουν τα σημαντικά. Η είσοδος νέων παικτών, η επιστροφή παλιών και τα επίσημα παιχνίδια που ξεκινούν. Δεν ήταν αυτή η προετοιμασία όπως την ήθελε ο Αλμέιδα, λόγω του ότι έπρεπε να γίνει πολύ νωρίς χρονικά. Όμως και τώρα η ΑΕΚ είναι σε καλό μονοπάτι και χρονικά και όσον αφορά τις μεταγραφές της.