Αυτό είναι το Σαρπουργκέρδι. Πρόκειται για το στάδιο της Βίκινγκουρ Γκότα, το οποιο βρίσκεται στην πόλη Νορδραγκότα. Η Βίκινγκουρ είναι η ομάδα του χωριού Λέιρβικ, απλά είναι τέτοια η έκτασή του που το 2009 έγινε ένας δήμος με την Νορδραγκότα. Οι επίδοξοι πρωταθλητές των Φερόε δεν θα έχουν δικαίωμα να φιλοξενήσουν την Γάνδη στη γηπεδάρα τους την άλλη Πέμπτη και θα πάνε στο γειτονικό και ιστορικό πλέον Κλέκσβικ (μέσω της υποθαλάσσιας σήραγγας που έκτισαν) για να αγωνιστούν με τους Βέλγους.

Στο Λέιρβικ υπάρχει ένα σημαντικό περιφερειακό λιμάνι για φέρις, το οποίο βρίσκεται στο 2ο μεγαλύτερο νησί των Φερόε, το Έστουροϊ. Εκεί διαμένουν περίπου 1050 άτομα, που ζουν από την αλιεία. Βέβαια το Λέιρβικ είχε κάποτε ξεκληριστεί και χρειάστηκε να αναστηθεί δημογραφικά.

Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, το χωριό πρωτοκατοικήθηκε τον 9ο αιώνα από τους Βίκινγκς και όλοι οι κάτοικοι του έχασαν τη ζωή τους το 1349 από τον Μαύρο Θάνατο.

Ο Μαύρος Θάνατος ήταν από τις πιο θανατηφόρες πανδημίες στην ανθρώπινη ιστορία. H πανδημία της βουβωνικής πανώλης εμφανίστηκε στην Ευρώπη από το 1346 έως το 1353, είχε σκοτώσει σχεδόν τον μισό Ευρωπαϊκό πληθυσμό του 14ου αιώνα. Περίπου 50 εκατομμύρια άνθρωποι απεβίωσαν. Φανταστείτε πόσος ήταν ο παγκόσμιος πληθυσμός, ο οποίος είχε μειωθεί τότε από 450 εκατομμύρια σε 350 εκατομμύρια. Χρειάστηκαν κοντά στα 200 χρόνια για να φθάσει ο πληθυσμός της Ευρώπης τα επίπεδα του 1340.