Οι ημέρες περνούν και η ΑΕΚ ετοιμάζεται για το ματς της Πέμπτης (15/8) με τη Νόα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ένα παιχνίδι κομβικό και δύσκολο όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα στο πρώτο ματς στην Αρμενία. Η πρόκριση έχει γίνει περίπλοκη, αλλά σαφώς και δεν είναι ακατόρθωτη. Για να έρθει όπως η ΑΕΚ επιβάλλεται να αλλάξει ριζικά την αγωνιστική της εικόνα. Ο Ματίας Αλμέιδα έχει εντοπίσει το πρόβλημα που υπάρχει στην ομάδα. Στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον Μάριο Ηλιόπουλο, ο προπονητής παραδέχθηκε πράγματα και έκανε την αυτοκριτική του.

Μετέφερε στον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΚ όλα όσα τον απασχολούν και του τόνισε ότι θα τα αλλάξει πολλά στην πορεία. Ποια είναι αυτά που θα αλλάξει; Θα φανούν στην πορεία… Το παν όμως για την ΑΕΚ τούτη τη στιγμή είναι να κάνει το χρέος της και να προκριθεί την Πέμπτη κόντρα στη Νόα. Όλα μετά θα πάρουν το δρόμο τους…

Το δρόμο τους πάντως έπρεπε να είχαν πάρει κάποιες ανοιχτές μεταγραφικές υποθέσεις. Η ΑΕΚ έχει συγκεκριμένες ανάγκες εδώ και καιρό, που όμως παραμένουν. Ακόμα και να περάσει η ΑΕΚ τη Νόα αμέσως μετά ξεκινά το πρωτάθλημα και έρχονται οι διπλοί αγώνες στα πλέι οφ του Conference. Σε αυτά τα ματς θα αποτελέσει ρίσκο για την ΑΕΚ να μην πάει με καινούργιο αριστερό μπακ, ακόμα και δεύτερο φορ ή κεντρικό χαφ ή δεύτερο πιο έμπειρο τερματοφύλακα. Θα κάνει μεταγραφές η ΑΕΚ μέχρι τέλος Αυγούστου, ανεξάρτητα πώς θα πάει η ρεβάνς με τη Νόα, όμως πλέον ο χρόνος αρχίζει και πιέζει.

Τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται μία μεταγραφική καθυστέρηση. Ενδεχομένως στην ΑΕΚ να περιμένουν πολύ καλές ευκαιρίες που όσο πλησιάζουμε στο τέλος Αυγούστου θα παρουσιαστούν. Μέχρι τότε όμως έρχονται πολύ σημαντικά ματς (ειδικά αν περάσει η ΑΕΚ τη Νόα) και στα οποία η Ένωση είναι πιθανό να πάει έχοντας κάποια κενά. Σίγουρα προτεραιότητα για την ομάδα είναι ο αγώνας της Πέμπτης, όμως μέσα στην εβδομάδα πρέπει να αρχίσει να «ζεσταίνεται» ξανά το κλίμα μεταγραφικά. Κυρίως για το αριστερό μπακ, αλλά και τα υπόλοιπα ανοιχτά μεταγραφικά μέτωπα.