Δεν εντυπωσίασε σε καμία περίπτωση, αλλά κρατά το θετικό ξεκίνημα στο νέο πρωτάθλημα… Αυτό είναι το ρεζουμέ για τον Ολυμπιακό ύστερα από το άνετο 2-0 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο επί του Βόλου, με τους κατόχους του Conference League να αποφεύγουν τις περιπέτειες στην πρεμιέρα και σε ένα ματς που είναι λίγα αυτά που μπορεί να θυμάται όποιος το παρακολούθησε.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είδε τον Ροντινέι να σκοράρει γρήγορα και να διώχνει το άγχος, ενώ την κατάσταση απλοποίησε ο… Λούκας Βιγιαφάνιες με τις απανωτές κίτρινες κάρτες που είδε στο διάστημα 30’ με 32’ και η αποβολή του έφερε διαδικαστικό χαρακτήρα στην αναμέτρηση.

Ο άλλοτε άσος του Παναθηναϊκού θα μπορούσε να είχε δει απευθείας την κόκκινη για το σκληρό φάουλ στον Ντόι, στη φάση της δεύτερης κίτρινης ίσως και να μην βρήκε τον Έσε, αλλά ήταν σαν να έλεγε στον ρέφερι Παπαδόπουλο «έλα απόβαλέ με να τελειώνουμε», κρεμώντας έτσι την ομάδα του.

Ο Ολυμπιακός δεν είχε καλό ρυθμό σχεδόν σε ολόκληρο το παιχνίδι, είχε απλά μερικές καλές στιγμές και οι Μαρτίνς, Ροντινέι και Έσε ήταν οι κορυφαίοι.

Οι δύο πρώτοι σήκωσαν το βάρος επιθετικά, από ασίστ του Μαρτίνς άλλωστε ο Βραζιλιάνος βρήκε δίχτυα, ενώ ο Πορτογάλος έκανε και την πάσα στον Μασούρα για το 0-2. Από την πλευρά του, ο Έσε -ως συνήθως άλλωστε- ήταν… παντού στον αγωνιστικό χώρο, την ίδια στιγμή που η αριστερή πτέρυγα των Πειραιωτών κινήθηκε σε πολύ ρηχά νερά.

Ο Ορτέγκα δεν βοήθησε καθόλου επιθετικά, είχε και κάποια θεματάκια στα αμυντικά του καθήκοντα, ενώ ο Βέλντε ήταν αυτή τη φορά απογοητευτικός, δίχως να καταγράψει καμία καλή προσπάθεια.

Ο Μεντιλίμπαρ ξεκίνησε τον 17χρονο Μπάμπη Κωστούλα στην κορυφή της επίθεσης, ο οποίος φάνηκε τρακαρισμένος και αγχωμένος και δεν θα έπρεπε, καθώς έχει δείξει με τις εμφανίσεις του στο Υοuth League ότι έχει όλα τα προσόντα για να κάνει καριέρα στον Ολυμπιακό.

Έτσι, ο Ελ Κααμπί τον αντικατέστησε με την έναρξη του β’ ημιχρόνου, με τον Μαροκινό γκολτζή να παραμένει βαρύς και θέλει τον χρόνο του για να θυμηθεί ότι είναι… killer.

Ο Μασούρας με το που μπήκε πανηγύρισε γκολ -έστω και με τη συνδρομή του Κορέα- κάτι που θα τον βοηθήσει ψυχολογικά, ενώ στα μετόπισθεν ο Πιρόλα ήταν σταθερός στις επεμβάσεις του, δίχως πάντως να πιεστεί γενικά η οπισθοφυλακή των «ερυθρόλευκων».

Ο Στάμενιτς ερχόμενος από τον πάγκο έδειξε ότι θέλει ακόμα δουλειά και χρόνο προσαρμογής, με τον Μπιανκόν από την πλευρά του να υπενθυμίζει γιατί είναι αναξιόπιστος αμυντικά. Σε μια φάση στο 53’ που ήταν ολομόναχος έκανε χέρι, πήρε κίτρινη και ο Μεντιλίμπαρ υποχρεώθηκε να τον αντικαταστήσει άρον άρον με τον Στάμενιτς (γύρισε στα στόπερ ο Ντόι, που είχε ξεκινήσει δίπλα στον Έσε στα χαφ), φοβούμενος μην κάνει νέα γκάφα ο Γάλλος και μείνει και ο Ολυμπιακός με 10 παίκτες.

Γενικά, οι Πειραιώτες νίκησαν μεν πολύ άνετα, αλλά πρέπει σταδιακά να ανεβάσουν… ταχύτητα, γιατί παίζοντας στο ρελαντί θα είναι δύσκολο να αποφύγουν τις γκέλες και το 48ο πρωτάθλημα… σβηστά δεν θα έρθει ποτέ.

Φυσικά, η επιστροφή Ποντένσε είναι επιτακτική ανάγκη, γιατί δουλειά δεν θα γίνει στο δημιουργικό κομμάτι μόνο με τον Ζέλσον Μαρτίνς και τον Βέλντε, πάντα με την προϋπόθεση για τον δεύτερο ότι θα γυρίσει στις σπουδαίες εμφανίσεις των φιλικών αγώνων και αφήσει πίσω την πολύ άσχημη εικόνα του στο Πανθεσσαλικό.

Ένας Ολυμπιακός που χρειάζεται και μία ακόμη ένεση ποιότητας μεσοεπιθετικά, ενώ είναι δεδομένο ότι πρέπει να ενισχυθεί με στόπερ πρώτης γραμμής, αφού σταδιακά ο βαθμός δυσκολίας των αναμετρήσεων θα ανεβαίνει ελέω Europa League.