Ο Παναθηναϊκός νίκησε με γκολ του Αντράζ Σπόραρ στο 96’ τον Λεβαδειακό και πήρε τους τρεις βαθμούς, που ελάχιστοι πανηγύρισαν. Ούτε ο σκόρερ καλά-καλά, που αρχικά σήκωσε το χέρι του, αλλά μετά θυμήθηκε πως τον διώχνουν και έδειξε ξεκάθαρα πόσο στραβωμένος είναι!

Ο μόνος που το πανηγύρισε έξαλλα ήταν ο Ντιέγκο Αλόνσο, ο οποίος προφανώς νιώθει ήδη τεράστια πίεση και αν μέχρι σήμερα δεν είχε καταλάβει τι συμβαίνει στο Τριφύλλι, το κατάλαβε με την γιούχα που ακούστηκε στο άδειο ΟΑΚΑ τόσο στο ημίχρονο όσο και στη λήξη, μετά τη νίκη.

Ο νέος προπονητής προφανώς και θέλει χρόνο, όμως είναι εμφανές πως κάνει και αυτός πάρα πολλά λάθη. Οι Πράσινοι –λόγω και των πολλών αλλαγών του- παρουσιάστηκαν χωρίς πλάνο και χωρίς φαντασία στο παιχνίδι της Κυριακής, ενώ μετά τις παρεμβάσεις του στο δεύτερο μέρος δεν έκανε καλύτερα τα πράγματα. Η ομάδα δεν είχε πλάνο, δεν είχε φαντασία και το κυριότερο ήταν μία αργή ομάδα, που δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί ούτε λίγο τους ταχύτατους Τετέ και Πελίστρι.

Επιπλέον, παρότι και οι δύο είναι εξαιρετικοί παίκτες, με ποιότητα και καλά χαρακτηριστικά, φαίνεται ότι κανείς τους δεν μπορεί να παίξει ως αριστερό εξτρέμ. Ο Παναθηναϊκός δηλαδή έδωσε 10 εκατομμύρια ευρώ για δύο παίκτες που παίζουν στην ίδια θέση, δεξιά και άφησε ένα τεράστιο κενό απέναντι, όπου τρέχει πλέον για να βρει παίκτη στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου.

Από εκεί και πέρα, πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει και το… αστείο με τον Γερεμέγιεφ, ο οποίος δεν μπορεί φανερά πλέον να παίξει βασικός στην ομάδα του Τριφυλλιού, ενώ είναι φανερό πως παίζοντας με δεύτερο επιθετικό δίπλα του, βοηθάει ελάχιστα. Και μπορεί ο Σπόραρ να έδωσε τη λύση στο τέλος, ωστόσο δεν υπάρχει καμία λογική εξήγηση, στο γιατί ο Φώτης Ιωαννίδης δεν ήταν έστω στον πάγκο. Ο Έλληνας άσος είναι σε τρομερή κατάσταση και από τη στιγμή που βρέθηκε στο γήπεδο με το πολιτικά, δεν υπήρχε κανένας λόγος να μην είναι στον πάγκο κι εφόσον… στράβωνε το ματς (όπως κι έγινε) να έμπαινε μετά το 70’!

Οι Πράσινοι λοιπόν νίκησαν, πήραν τους βαθμούς και συνεχίζουν… πληγωμένοι και με γκρίνια, καθώς ο κόσμος που βρέθηκε στο γήπεδο την Κυριακή, αποδοκίμασε και γιούχαρε. Την Πέμπτη βέβαια τα πράγματα θα είναι αλλιώς. Όλοι θα πάνε αισιόδοξοι και με την ελπίδα ότι  θα δουν (και πιθανότατα αυτό θα γίνει!) μία καλύτερη ομάδα. Ωστόσο το παιχνίδι χρειάζεται τεράστια προσοχή, γιατί η Λανς δεν είναι Λεβαδειακός και αν έχει τρεις ευκαιρίες κλασικές, ένα γκολ θα το βάλει…

ΥΓ. Με τόσες αλλαγές και με τον τρόπο που γίνονται οι αλλαγές στα παιχνίδια της Ελλάδας, πώς θα βρουν ρυθμό οι παίκτες άραγε…