Αυτή είναι η Πολυσπορτίβα Νικοσία, η οποία παρουσίασε τις νέες της εμφανίσεις. Η Σικελική ομάδα δεν έχει σχέση με την πρωτεύουσα της Κύπρου ονομαστικά, αν και το κοινό σημείο των δύο είναι η Ελληνική καταγωγή, με γαλλο-ιταλικές επιρροές.

Η Λευκωσία είναι δήμος στην επαρχία της Έννα, στη Σικελία. Βρίσκεται 720 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, σε μία βραχώδη περιοχή που ξεχωρίζει για τους τέσσερις επιβλητικούς της λόφους και φημίζεται για τα αλατωρυχεία της.

Η Λευκωσία και η Τρόινα είναι οι βορειότερες πόλεις της επαρχίας της Έννας, με την πρώτη παρά τους λόφους να διαθέτει γόνιμα εδάφη.

Αν και έχουν γίνει διάφορες εκτιμήσεις για την προέλευση του ονόματος της, η επικρατέστερη είναι ότι το πήρε από τον προστάτη της πόλης Άγιο Νικόλαο. Από το Νίκου Οίκος, το σπίτι του Νίκου με απλά λόγια.

Η σύγχρονη πόλη ιδρύθηκε από Βυζαντινούς αποίκους τον 6ο αιώνα. Επεκτάθηκε κάτω από την αραβική κυριαρχία και αργότερα κάτω από εκείνη των Νορμανδών, οι οποίοι εγκατέστησαν πολυάριθμους μετανάστες από τη Λομβαρδία και το Πιεμόντε. Κάπως έτσι δόθηκε και η αφορμή για να χρησιμοποιείται μέχρι και σήμερα στην πόλη, η γαλλο-ιταλική διάλεκτος.