ΑΕΚ και Ολυμπιακός είχαν κάτι κοινό στο παιχνίδι τους την 3η αγωνιστική. Αμφότεροι αγωνίστηκαν με ομάδες της Στερεάς Ελλάδας και επικράτησαν με το ίδιο σκορ. Το 3-0 όμως δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα των δύο παιχνιδιών. Οι δύο μεγάλοι έπρεπε να πλησιάσουν στο τέλος των πρώτων ημιχρόνων τους (41' ο Ολυμπιακός, 45' η ΑΕΚ) για να βρούνε δίχτυα και να καθαρίσουν στο δεύτερο μέρος. Οι Στερεοελλαδίτισσες ομάδες είχαν δείξει τα διαπιστευτήριά τους από τις προηγούμενες αγωνιστικές.
 
Η Λαμία που πέρσι δέχτηκε ανάθεμα ότι παίζει... περπατώντας κόντρα στην ΑΕΚ, φέτος της πήρε αποτέλεσμα μέσα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο Μαρίνος Σατσιάς έχει φτιάξει ένα αξιόμαχο σύνολο, με αρκετό ελληνικό στοιχείο ( η αρχική 11άδα με Ολυμπιακό είχε 4).  Ο Λεβαδειακός που επέστρεψε φέτος στη Super League είναι μια ομάδα που δυσκόλεψε τον Παναθηναϊκό τη 2η αγωνιστική, όπου οι πράσινοι κατάφεραν να επικρατήσουν στις καθυστερήσεις. Είναι μία από τις ομάδες που θα δώσουν μάχη για την παραμονή τους, αλλά μπορεί να δημιουργήσουν και προβλήματα στους μεγάλους. 
 
Όπως η Athens Kallithea που έβαλε ζόρικη αποστολή την προηγούμενη αγωνιστική στον Ολυμπιακό μέσα στο Καραϊσκάκη, την 3η όμως κατάφερε να οδηγήσει το “Τριφύλλι” στη δεύτερη γκέλα του στο πρωτάθλημα, λίγες ημέρες μετά την επική πρόκριση εναντίον της Λανς στη League Stage του Conference League.  Ίσως αυτός ήταν ο λόγος που ο Παναθηναϊκός σκόνταψε μέσα στο σπίτι του, μιας και η ομάδα των Νοτίων Προαστίων χρησιμοποιεί τη Λεωφόρο ως έδρα, λόγω ακαταλληλότητας του “Ελ Πάσο”. Οι “πράσινοι” πέρα από κάποιες ελλείψεις που παρουσιάζουν στο κέντρο, δείχνουν να πάσχουν περισσότερο σε θέματα νοοτροπίας και πνευματικής συγκέντρωσης. 
 

Δεν τρελαίνει ο Κοϊτά

Για να επιστρέψουμε στα του Λεβαδειακού, η ΑΕΚ αντιμετώπισε ένα αξιόμαχο σύνολο. Χρειάστηκαν 45 λεπτά μέχρι να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα με γκολ του Αμπουμπακαρί Κοϊτά, ο οποίος το έψαχνε πολύ, ενώ στα προηγούμενα παιχνίδια, η απόδοσή του ήταν επιεικώς μέτρια. Παρά το τέρμα που σημείωσε ο Μαυριτανός δεν ενθουσιάζει ως αριστερός εξτρέμ. Δεν φαίνεται να είναι καλύτερος του Γκατσίνοβιτς, η πρόοδος του οποίου έχει απογοητεύσει αρκετό κόσμο, από πέρσι... Το ότι το αποτέλεσμα την 3η αγωνιστική διαμορφώνεται με σκοράρισμα του Σέρβου δεν αναιρεί τη μεγάλη εικόνα...
 

Ο Λιβάι φέρνει Φοφανά

Σκέτη απογοήτευση ήταν για μια ακόμα αγωνιστική ο Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος είχε ξεκινήσει πολύ ζεστά τη σεζόν, σκοράροντας 5 γκολ στα προκριματικά του Conference League με Ίντερ Ντ'Εσκάλδες και Νόα, ενώ βρήκε δίχτυα και στην πρεμιέρα της Super League με τον ΟΦΗ. Η εικόνα του επιθετικού από το Τρινιντάντ και Τομπάνγκο είναι αυτή που φέρνει Φοφανά στην ΑΕΚ. Ο Αλμέιδα έχει ζητήσει επιθετικό με τα χαρακτηριστικά του 26χρονου ποδοσφαιριστή και η περίπτωση του Ιβοριανού είναι σίγουρα ηχηρή και επικοινωνιακά μπορεί να βοηθήσει την Ένωση να γλυκάνει την πίκρα του κόσμου από τον αποκλεισμό. Το σημαντικότερο κέρδος μιας τέτοιας άφιξης θα ήταν να “τραβήξει” τον Λιβάι Γκαρσία από τις μέτριες εμφανίσεις. Ήδη ο τελευταίος έκανε μία κίνηση καλής θέλησης, αποφασίζοντας να μην συμμετάσχει στα παιχνίδια της εθνικής του ομάδας τον Σεπτέμβριο.
 

Συναγερμός για Στρακόσια-Λούμπισιτς

Ο Θωμάς Στρακόσια ήταν ο μοιραίος παίκτης της ΑΕΚ στην ήττα με 3-1 από τη Νόα, στην Αρμενία, όπου έφερε την ευθύνη και στα τρία γκολ που δέχτηκε, με αποτέλεσμα να κάνει την πρόκριση άπιαστο όνειρο. Στη Λιβαδειά έκανε άλλη μία σοβαρή γκάφα που από θέμα τύχης  δεν στοίχισε στην Ένωση. Ο διεθνής Αλβανός τερματοφύλακας έδωσε πάσα στον αντίπαλο στη φάση απ'την οποία προήλθαν οι φωνές των γηπεδούχων για χέρι του Μουκουντί.  Ποιά μηνύματα εκπέμπονται από την παρουσία του στα πρώτα παιχνίδια της χρονιάς; Ότι στην επόμενη γκάφα, με το που γυρίσει ο Μπρινιόλι, ο Αλμέιδα δεν θα το σκεφτεί καθόλου να βάλει τον Ιταλό.
 
Από εκεί και πέρα η παρουσία του Λιούμπισιτς ως δεκάρι επίσης δεν ενθουσιάζει τον κόσμο της ομάδας. Κανείς δεν αμφισβητεί, ότι ο Κροάτης είναι φιλοτιμος και έχει διάθεση. Τρέχει παντού, μαρκάρει, προσπαθεί να μπει σε φάσεις. Αυτός ο υπερβάλλων ζήλος και ο ενθουσιασμός πολλές φορές καταστρέφει το παιχνίδι της ομάδας παρά το βοηθάει. Αυτό είναι πλέον εμφανές και ίσως ο προπονητής θα έπρεπε να αναθεωρήσει.
 

Ο Λανουά χάνει το παιχνίδι

Μια ακόμα αγωνιστική η διαιτησία συγκεντρώνει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τους πραγματικούς πρωταγωνιστές που είναι οι ποδοσφαιριστές. Αμφισβητούμενες φάσεις στο Λεβαδειακός-ΑΕΚ. Το ίδιο και στο Ατρόμητος-ΠΑΟΚ. Αυτό σίγουρα δεν είναι καλό σημάδι στην αρχή της θητείας του Λανουά. 
 
Άλλωστε και ο σχολιασμός του στις επίμαχες φάσεις κάθε αγωνιστικής, τον οποίο περιμένουμε κάθε Τρίτη προκαλεί περισσότερο τον γέλωτα παρά δίνει εξηγήσεις για τα λάθη των διαιτητών. Αυτό δείχνει, ότι ο Γάλλος αρχιδιατητής ευθύς εξαρχής έχει χάσει το παιχνίδι.