Πρόκειται για συγκλονιστική ιστορία, η οποία αξίζει να διαβαστεί και να αποθηκευτεί και να ανασύρεται από το αρχείο σας όποτε νιώθετε αντιμετωπίζετε δυσκολίες και προβλήματα στη ζωή σας.

O Αρνούλφο Καστορένια δεν είναι ένας απλός πρωταθλητής. Είναι ο πρωταθλητής της ζωής. Γεννήθηκε στη Γουαδαλαχάρα του Μεξικού, με υπανάπτυκτα πόδια και χωρίς αριστερό χέρι, προϊόν φωκομέλειας, μιας σπάνιας πάθησης που περιλαμβάνει δυσπλασίες των ανθρώπινων χεριών και ποδιών που καταλήγουν σε ένα εξάρτημα που μοιάζει με πτερύγιο.

Η μητέρα του δεν τα κατάφερε μετά τη γέννα. Αφού την έχασε, ο πατέρας του τον εγκατέλειψε. Η γιαγιά του ανέλαβε την ανατροφή του αλλά έφυγε και αυτή από τη ζωή όταν ο Καστορένια ήταν ακόμα παιδί.

Στο Παρίσι, ο 46χρονος Αρνούλφο κατέκτησε το 7ο του Παραολυμπιακό μετάλλιο στα 50 μέτρα πρόσθιο, ενώ στην κατηγορία του είναι 7 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

Δίπλα του σε κάθε στιγμή της ζωής του τα τελευταία 20 χρόνια είναι η σύζυγος του Κοντσίτα, που μαζί απέκτησαν και 7 παιδιά. Οι δυο τους μας χάρισαν μία από τις ωραιότερες φωτογραφίες των Παραολυμπιακών αγώνων.

«Έζησα ανάμεσα στη φωτιά και δεν κάηκα ποτέ. Η σύζυγος μου και τα παιδιά μου είναι η μηχανή που με οδηγεί μπροστά»!