Το μεσημέρι της Τετάρτης η ασπρόμαυρη ΠΑΕ έχοντας αντιληφθεί το παράπονο αρκετών φίλων της ομάδας, ενημέρωσε πως σύντομα θα ανακοινώσει για τα εντός έδρας αγώνες της και παιδικά εισιτήρια για συγκεκριμένες θέσεις. Είναι ένα δίκαιο αίτημα που έχουν εκφράσει πολλοί φίλοι της ομάδας και ειδικά αυτοί που έρχονται από την περιφέρεια. Για να το κάνω πιο απλά, ένας φίλος του ΠΑΟΚ για παράδειγμα από την Δράμα όταν θέλει να έρθει στην Τούμπα για να δει ματς της αγαπημένης του ομάδας θα πρέπει να διαθέσει χρήματα για μετακίνηση, για φαγητό και να πληρώσει την τιμή του εισιτηρίου επί δυο. Αν πρόκειται μάλιστα για ντέρμπι, ένα 60άρι το λιγότερο μόνο για να  μπει στο γήπεδο.

Από την άλλη είναι αποδεκτό πως όταν έχεις δώσει 17.000 διαρκείας είναι δύσκολο να διαθέσεις πολλά παιδικά εισιτήρια. Όμως η απάντηση σε αυτή το επιχείρημα ήρθε την περασμένη αγωνιστική όπου στο ματς με τον Παναθηναϊκό οι άδειες θέσεις ήταν αρκετές και προφανώς αυτοί που απουσίαζαν δεν ήταν μόνο κάτοχοι διαρκείας. Δεν πήγαν  στο γήπεδο και φίλοι του ΠΑΟΚ με τα παιδιά τους γιατί δεν μπορούν να σηκώσουν το οικονομικό βάρος και προτίμησαν να δουν τον αγώνα από την τηλεόραση.

Intime

Σκεφτείτε επίσης και το άλλο. Για να πλησιάσεις στην Τούμπα από μια άλλη πόλη θα πρέπει να μπεις στον περιφερειακό. Οι εργασίες που γίνονται έχουν γονατίσει την πόλη και κάποιος που μπορεί να βρεθεί στην είσοδο της πόλης από την Ξάνθη σε 70’ μπορεί να κάνει άλλα τόσα από το Δερβένι μέχρι την Τούμπα. Και φυσικά αμέσως μετά να ψάξει και για πάρκινγκ.

Θα γράψω όμως και το άλλο. Για να πας στην Τούμπα δυο ώρες πριν την έναρξη του αγώνα και να κάτσεις δυο ώρες επίσης για να δεις το ματς και να φύγεις θα πρέπει να έχεις εκπαιδευμένη και την ουροδόχο κύστη σου. Καλά για τις γυναίκες και τα παιδιά δεν το συζητάμε. Τουαλέτες βρώμικες και αυτό το αναδεικνύουν αρκετοί φίλοι της ομάδας.

Πού καταλήγουμε λοιπόν; Πως ναι καλές αυτές οι παρεμβάσεις και τα παιδικά εισιτήρια, καλό και το βάψιμο των σκουριασμένων λαμαρινών πριν από μερικές εβδομάδες αλλά αυτό είναι ασπιρίνη για ανίατη ασθένεια.

Η νέα Τούμπα είναι μονόδρομος αλλά και είναι ένα θέμα που εδώ και αρκετούς μήνες δεν το αγγίζει κανείς. Αν μπει κανείς στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ υπάρχει το ΝΕΟ ΓΗΠΕΔΟ. Εκεί το πατάς και ξέρετε τι σου βγάζει ως τελευταία δημοσίευση; Στις 21 Ιουνίου του 2022! Εδώ και δυο χρόνια δηλαδή, στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ υπάρχει μια αφωνία 27 και πλέον μηνών. Και στην τελευταία δημοσίευση διαβάζω μέσα για έκδοση οικοδομικής άδειας το καλοκαίρι του 2023!

Το συγκεκριμένο θέμα όπως και αν το προσεγγίσεις θα βρεις τον μπελά σου αφού υπάρχουν πρόθυμοι… ηλίθιοι. «Πολεμάς τον Σαββίδη» θα γράψει κάποιος, ή το «ξεκίνα το εσύ». Με συγχωρείτε αλλά άλλος προχώρησε σε εξαγγελία. Και είναι δεκτό πως δεν έχει προχωρήσει ακόμη το έργο ή ΚΑΠΟΙΑ στιγμή θα το κάνει αλλά μια ενημέρωση θα ήταν χρήσιμη κυρίως για τον κόσμο της ομάδας.

Πριν από μερικές μέρες ολοκληρώθηκε η ΔΕΘ. Δέχθηκα μήνυμα από φίλο του ΠΑΟΚ «ο Μητσοτάκης γιατί δεν είπε κάτι για τη νέα Τούμπα; Είναι καλό αυτό;» Η απάντηση μου απλή: προφανώς και στην ΠΑΕ χάρηκαν που δεν είπε κάτι για την νέα Τούμπα. Γιατί όλα όσα ζητούσαν από τις Κυβερνήσεις (και την προηγούμενη) έχουν γίνει πράξη. Η ίδια η ΠΑΕ επαναλαμβάνω μέσα από την ιστοσελίδα της στις 21 Ιουνίου 2022 είχε σημειώσει πως θα βγει η οικοδομική άδεια το καλοκαίρι του 2023. Αν δεν έβγαινε χωρίς να έχει την ευθύνη δεν θα είχε ξεσηκώσει τον κόσμο; Δεν θα είχε ενεργοποιήσει τα ΜΜΕ όπως έκανε για πράγματα που τελικά ΠΡΟΧΩΡΗΣΑΝ από πλευράς κράτους;

Intime

Σε κάθε περίπτωση η νέα Τούμπα είναι μονόδρομος. Και για να εκτοξευτεί η ομάδα (και από οικονομικής άποψης) και για να ανασάνει μια ολόκληρη πόλη και για να νιώσει ο φίλος του ΠΑΟΚ πως δεν πηγαίνει σε ένα γήπεδο αχούρι αλλά αφήνει τα χρήματα του σε ένα σύγχρονο γήπεδο που άλλες ομάδες ήδη το απολαμβάνουν και κάποιες άλλες ετοιμάζονται να το κάνουν. Αλλά ότι και να λέμε ότι και να γράφουμε φαντάζουν αμπελοφιλοσοφίες όσο η ίδια η ΠΑΕ έχει «παγώσει» και έχει «θάψει» το θέμα. Μακάρι κάποια στιγμή να αποφασίσει να ενημερώσει τους πελάτες της.