Προβληματισμό προκαλούν στην ΑΕΚ οι τελευταίοι μυϊκοί τραυματισμοί, οι οποίοι έθεσαν νοκ άουτ σημαντικές μονάδες της ομάδας, όπως ο Γκατσίνοβιτς, ο Λαμέλα, ο Λιβάι Γκαρσία και ο Άμραμπατ. Είναι λογικό λοιπόν να δημιουργείται ανησυχία και να υπάρχουν ερωτηματικά για την εκγύμναση των ποδοσφαιριστών. Επίσης μην ξεχνάμε, ότι έχει μεσολαβήσει διακοπή πρωταθλήματος λόγω εθνικών ομάδων, αγωνιστικές υποχρεώσεις δεν υπήρχαν οπότε δεν δικαιολογείται γιατί να έχουν φορτωθεί τόσο πολύ οι παίκτες.

Η Ένωση ήταν και άτυχη αυτό το καλοκαίρι καθώς προέκυψαν δύο σοβαροί τραυματισμοί. Συνολικά μετρά 8 τραυματισμούς ποδοσφαιριστών από τα τέλη Ιουλίου μέχρι και τον Σεπτέμβριο. Επίσης είναι απορίας άξιον ποιό είναι το πλάνο αξιοποίησης του Μαρσιάλ, ο οποίος έχει ένα αρκετά βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό.

Intime

Οι φετινοί τραυματισμοί

Αλμπέρτο Μπρινιόλι: Ο Ιταλός τερματοφύλακας τραυματίστηκε στο ζέσταμα της πρώτης αναμέτρησης με την Ίντερ Ντ'Εσκάλδες για τα προκριματικά του UEFA Conference League. Συγκεκριμένα υπέστη κάταγμα στο σκαφοειδές του αριστερού του καρπού. Ο αρχικός χρόνος επιστροφής είχε εκτιμηθεί στους 2,5 μήνες. Το φετινό μεταγραφικό απόκτημα της Ένωσης όμως επέστρεψε μετά από 48 ημέρες στις προπονήσεις, σημειώνοντας ρεκόρ.
Γενς Γιόνσον: Στάθηκε εξαιρετικά άτυχος στη ρεβάνς με την Ίντερ Ντ'Εσκάλδες στην Ανδόρρα, καθώς δέχτηκε ένα χτύπημα και έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 57'. Ο Δανός υπέστη μερική ρήξη τένοντα στον αριστερό δικέφαλο και έμεινε νοκ-άουτ για δύο μήνες, επέστρεψε στις 4 Σεπτεμβρίου στο κανονικό πρόγραμμα, διαψεύδοντας τις αρχικές εκτιμήσεις και πήρε χρόνο για 7 λεπτά στο ματς με τον Βόλο.
Αρόλ Μουκουντί: Μάθαμε για τον τραυματισμό του μέσω... Καμερούν καθώς, αποκλείστηκε από τα παιχνίδια του Σεπτεμβρίου με την Εθνική του ομάδα για τα προκριματικά του Κυπέλλου Εθνών με Ναμίμπια και Ζιμπάμπουε. Την περίοδο της διακοπής ανέβασε ρυθμούς, αλλά στο παιχνίδι με τον Βόλο δεν ήταν στην αποστολή.
Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς: ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς τραυματίστηκε στην προπόνηση της Παρασκευής 14/9 και αμέσως υποβλήθηκε σε μαγνητική. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως έχει υποστεί β’ βαθμού. Ο Γκατσίνοβιτς δύσκολα
Μόουζες Οντουμπάτζο: Ο Μόουζες Οντουμπάτζο ένιωσε την Πέμπτη 13/9 ενοχλήσεις και έκανε σήμερα εξετάσεις, οι οποίες έδειξαν πως έχει θλάση α’ βαθμού.
Έρικ Λαμέλα: Δύο μέρες πριν την αναμέτρηση με τον Βόλο ένιωσε ενοχλήσεις και έμεινε εκτός, ενώ για προληπτικούς λόγους είναι εκτός σχεδίων και για την αναμέτρηση με την Athens Kallithea προκειμένου να είναι έτοιμος στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό την παρεπόμενη αγωνιστική στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Νόρντιν Άμραμπατ: Μυϊκό πρόβλημα αποκόμισε και ο Νόρντιν Άμραμπατ που έπαιξε 17 λεπτά στο παιχνίδι με τον Βόλο και όπως φαίνεται δεν θα είναι παρών στην αναμέτρηση με την Καλλιθέα.
Λιβάι Γκαρσία: Ένιωσε ενοχλήσεις πριν τον αγώνα με τον Βόλο, οι εξετάσεις έδειξαν, ότι υπέστη θλάση. Εδώ στο Sportdog σας αποκαλύψαμε, ότι δεν φταίει το τιμ των γυμναστών της ΑΕΚ, γιατί τις ενοχλήσεις τις ένιωσε, επειδή επέλεξε να προπονηθεί ατομικά. Είναι γνωστό πως ο Λιβάι είναι επιρρεπής σε μυικούς τραυματισμούς.

Οι τραυματισμοί του Μαρσιάλ

Ο Μαρσιάλ που αποθεώθηκε από τον κόσμο της ΑΕΚ κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο πέρασε κανονικά τα ιατρικά και ανακοινώθηκε. Είναι βέβαια μεγάλο ερωτηματικό σε ποια κατάσταση βρίσκεται, γιατί έχει να αγωνιστεί από πέρσι τον Δεκέμβριο. Ο παίκτης είχε τραυματισμό και χειρουργήθηκε στη βουβωνική χώρα για κήλη.

Οι τραυματισμοί ταλαιπώρησαν αρκετά τον Γάλλο επιθετικό και τον πήγαν πολύ πίσω στην καριέρα του, ιδιαίτερα στη Γιουνάιτεντ, οι οπαδοί της οποίας έχουν ευχάριστες αναμνήσεις από την περίπτωσή του μόνο για δύο χρονιές, την πρώτη του τη σεζόν 2015-2016 με Φαν Γκαλ και τη σεζόν 2019-2020 με Σόλσκιερ. Το ιατρικό ιστορικό του είναι γεμάτο από αναφορές τραυματισμών, από τη σεζόν 2013-2014 που αγωνιζόταν στη Μονακό μέχρι σήμερα. Μιλάμε για 24 περιπτώσεις που δηλώθηκε λαβωμένος στο ιατρικό δελτίο.

Δύο είναι οι χειρότερες σεζόν, οι οποίες ξυπνά άσχημες μνήμες για την τελευταία μεταγραφή της ΑΕΚ. Η πρώτη ήταν η αγωνιστική περίοδος 2018-2019. Τραυματίστηκε 7 φορές με χειρότερο χτύπημα το πρόβλημα που αποκόμισε στους συνδέσμους του γονάτου του στη νίκη με 3-2 επί της Σαουθάμπτον στο Ολντ Τράφορντ, τον Μάρτιο του 2019 που τον οδήγησε στο χειρουργείο. Εκείνη την αγωνιστική περίοδο ο παίκτης έμεινε εκτός δράσης για 2,5 μήνες, χάνοντας 13 παιχνίδια.

Intime | Νίκος Βήχος

Η δεύτερη χειρότερη χρονιά στην καριέρα του ήταν την περίοδο 2022-2023. Και τι δεν έπαθε εκείνη τη σεζόν. Διαβάζουμε για τραυματισμό στο ισχίο, τράβηγμα αχιλλείου τένοντα, ακόμα και θέματα στη μέση, τα οποία είναι προβλήματα που τον άφησαν εκτός για 123 ημέρες, με τον παίκτη να χάνει 27 παιχνίδια. Από εκεί και πέρα, τη σεζόν 2020-2021 έχασε 17 ματς, έμεινε εκτός 135 μέρες, εξαιτίας δύο τραυματισμών. Μάλιστα είχε αποκαλύψει, ότι εκείνη την περίοδο συνέχισε να παίζει τραυματίας, κάτι που τον οδήγησε σε μεγαλύτερη αγωνιστική πτώση, αφού σκόραρε μόλις τέσσερις φορές στην Πρέμιερ Λιγκ. Τότε είχε εκφράσει το παράπονο, ότι ο Σόλσκιερ δεν τον δικαιολόγησε ποτέ για τη μέτρια εικόνα του δημοσίως. Τη σεζόν 2021-2022 έμεινε εκτός για 39 ημέρες, εξαιτίας τριών τραυματισμών, οι οποίοι τον έθεσαν νοκ άουτ για 9 παιχνίδια.

Γενικά ο Μαρσιάλ ταλαιπωρήθηκε από μυϊκούς τραυματισμούς σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του. Δεν θέλουμε να γίνουμε μάντεις κακών, απλά θεωρούμε δεδομένο, ότι ο Ματίας Αλμέιδα θα πρέπει να ακολουθήσει ειδική διαχείριση του παίκτη, έτσι ώστε να πιάσει τα λεφτά του, αφού ως γνωστόν, ο 29χρονος πήρε ετήσιο συμβόλαιο πάνω από 3 εκατ.Ευρώ.