Αυτός ναι, ήταν ένας ωραίος Ολυμπιακός! Η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έκανε την καλύτερη φετινή της εμφάνιση στο ματς με την Μπράγκα, με το 3-0 στο κατάμεστο «Γ. Καραϊσκάκης» να δίνει το πρώτο τρίποντο στη League Phase του Εuropa League, για να μπει και το πρώτο λιθαράκι για τη συνέχιση της παρουσίας των Πειραιωτών στη διοργάνωση και μετά τον Γενάρη.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν προσεκτικοί στα μετόπισθεν και αποτελεσματικοί στην επίθεση με τον δαιμόνιο Ελ Κααμπί να βάζει τη σφραγίδα του με τα δύο γκολ που πέτυχε, ενώ ήταν σημαντικό ότι και τα τρία γκολ ήρθαν από την πίεση των παικτών του Μεντιλίμπαρ στους αντιπάλους τους, αυτό ακριβώς δηλαδή που θέλει να βλέπει στον αγωνιστικό χώρο ο Βάσκος κόουτς.

Συμπαγής στις γραμμές ο Ολυμπιακός, με τον Ροντινέι να κυριαρχεί ξανά σε ρόλο δεξιού εξτρέμ κι ενώ ο Κοστίνια ανέβασε αισθητά την απόδοσή του στο β’ ημίχρονο, με τον Μαρτίνς από την πλευρά του να κάνει ένα αρκετά καλό παιχνίδι από αριστερά, δείχνοντας ότι δεν τον επηρέασε καθόλου ο πρόσφατος τραυματισμός του.

Τι να πει όμως κανείς για τον 17χρονο Χρήστο Μουζακίτη, που μπορεί φυσιογνωμικά να μοιάζει με μικρό παιδί, αλλά ο τύπος έκανε ένα πολύ γεμάτο παιχνίδι στα χαφ, συνεισφέροντας τόσο στην καλή κυκλοφορία της μπάλας όσο και ανασταλτικά, δίνοντας πολύτιμες βοήθειες σε Έσε και Τσικίνιο. Κομβικός και ο Κώστας Τζολάκης με τη φοβερή απόκρουση στο σουτ του Ρικάρντο Όρτα με το ματς στο 0-0, καθώς αν είχε γίνει το 0-1 σίγουρα θα ήταν πολύ πιο δύσκολο το έργο των «ερυθρόλευκων».

Με το σκορ στο 3-0 από το 59’ ο Μεντιλίμπαρ είχε την πολυτέλεια εν όψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό να ξεκουράσει σταδιακά τους Κάρμο, Ρέτσο, Ροντινέι και Μαρτίνς (ο Τσικίνιο έγινε αλλαγή λόγω τραυματισμού), με τον Γουίλιαν ερχόμενος από τον πάγκο να δείχνει ορισμένα από τα στοιχεία της μεγάλης του κλάσης.

Γενικά, οι κάτοχοι του Conference League θύμισαν σε σημαντικό βαθμό την ομάδα που πανηγύρισε πριν τέσσερις μήνες το πρώτο της ευρωπαϊκό τρόπαιο και μένει να φανεί αν αυτή η σπουδαία εμφάνιση θα έχει και ανάλογη συνέχεια στο ΟΑΚΑ την Κυριακή (6/10), προκειμένου να πάνε με πολλά χαμόγελα και ηρεμία στη δεύτερη διακοπή του πρωταθλήματος.

Θα έχει φυσικά ενδιαφέρον αν ο Μεντιλίμπαρ, βλέποντας την παρουσία του Μουζακίτη, θα δώσει και πολύ περισσότερες ευκαιρίες στους υπόλοιπους πρωταθλητές Ευρώπης της Κ19, με τον Κωστούλα να έχει δείξει εξαιρετικά στοιχεία ενάντια σε Λυών και Ατρόμητο, ενώ Μπακούλας, Κουτσίδης και Παπακανέλλος περιμένουν στον… προθάλαμο για να πάρουν τη δική τους ευκαιρία.