Παναθηναϊκός: Αν η χρονιά για τον Παναθηναϊκό κυλούσε… νορμάλ τότε άπαντες θα ήταν ευχαριστημένοι με τα όσα είδαν στο ΟΑΚΑ, κόντρα στον Ολυμπιακό, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο. Τα πράγματα όμως είναι διαφορετικά, μιας και οι Πράσινοι σπατάλησαν και πάλι πολλές ευκαιρίες, πετάξαν στα… σκουπίδια την κυριαρχική εμφάνιση του αρχικού 45λέπτου και μην καταφέρνοντας να πάρουν το «τρίποντο» μένουν στην όγδοη θέση, επτά ολόκληρους βαθμούς από την πρώτη θέση της βαθμολογίας. Παράλληλα έδειξαν για ακόμα ένα παιχνίδι να έχουν σοβαρό πρόβλημα στο τελείωμα των φάσεων, μετρώντας πλέον 6 γκολ σε 7 αγωνιστικές, κάτι που δεν συμβαδίζει με την ποιότητα των ποδοσφαιριστών υπάρχουν στο ρόστερ.

Σίγουρα το Τριφύλλι έκανε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της χρονιάς, μέχρι σήμερα, όμως και αυτό δεν έφτασε. Παράλληλα είδε την ατυχία να του χτυπάει την… πόρτα με τον Ιωαννίδη, ο οποίος ήταν πολύ καλύτερος σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια, τέθηκε εκτός μάχης με τραυματισμό, όπως το ίδιο έγινε και με τον Μπάλντοκ, με τον διεθνή ποδοσφαιριστή και αυτός να κάνει εξαιρετικό παιχνίδι μέχρι να περάσει εκτός. Ο Αλόνσο έδειξε να διαβάζει καλά το ντέρμπι, στοχεύοντας την αριστερή πλευρά του Ολυμπιακού και τον Ορτέγκα, δημιουργώντας αρκετές φάσεις από εκεί, ενώ την ίδια στιγμή ανέβασε το παιχνίδι και από το κέντρο κάτι που έκανε τον Μπακασέτα για δεύτερο συνεχόμενο ματς να είναι από τους καλύτερους.

Την ίδια στιγμή αμυντικά οι Πράσινοι έδειξαν ξανά ανησυχητικά σημάδια, ιδιαίτερα στο δεύτερο μέρος. Γεντβάι και Ίνγκασον πιέστηκαν αρκετά, ενώ η κούραση των Τσέριν, Μπακασέτα έδιναν τη δυνατότητα στους Ερυθρόλευκους να δημιουργήσουν φάσεις, με τον Αράο για ακόμα ένα παιχνίδι να είναι εξαιρετικός και να δίνει πολύτιμες λύσεις. Το κακό για το Τριφύλλι είναι το γεγονός ότι ξανά ο Τετέ δεν ήταν σε πολύ καλό βράδυ, ενώ ο Τζούρισιτς δείχνει να μην μπορεί να παίξει πάνω από 40 με 45 λεπτά. Ο Σέρβος για ακόμα ένα παιχνίδι που του δίνεται η ευκαιρία να παίξει βασικός κάνει πάρα πολύ καλό ξεκίνημα, όμως μετά το πρώτο μισάωρο η απόδοσή του πέφτει κατακόρυφα, την ίδια στιγμή που αμυντικά… απέχει. Μπορεί λοιπόν ο Πελίστρι να ήταν πολύ κακός με τη Μπόρατς, όμως ο Αλόνσο δεν μπορεί να μην έχει προσέξει το συγκεκριμένο ζήτημα που υπάρχει με τον Τζούρισιτς και σίγουρα προκαλεί εντύπωση η συνεχόμενη επιμονή με τη χρησιμοποίησή του.

Πλέον ο Παναθηναϊκός καλείται να διαχειριστεί μια πολύ δύσκολη κατάσταση, μετά τη διακοπή, αφού το μείον επτά από την κορυφή να μην φαντάζει… τραγικό την συγκεκριμένη στιγμή, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι έχει ολοκληρώσει τα ντέρμπι με το bi-4 έχοντας μάλιστα περάσει από Τούμπα και OPAP Arena.

Κάπου εκεί όμως εμφανίζεται το πρόβλημα. Οι Πράσινοι δείχνουν να ανταπεξέρχονται άριστα στα δύσκολα ματς, σε εξαίρεση με αυτό με την ΑΕΚ, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, ενώ έχουν πρόβλημα με τις «μικρές ομάδες». Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο Αλόνσο καλείται να βρει λύση… χθες όχι απλά «βελτιώνοντας» την εικόνα της ομάδας ενόψει επανέναρξης, αλλά να αλλάξει τα προβλήματα, τόσο αμυντικά, όσο και επιθετικά. Γιατί το σίγουρο είναι ότι οι πρωτοπόροι του πρωταθλήματος θα χάσουν βαθμούς και ο Παναθηναϊκός δεν είναι σε θέση να αυτοκτονήσει ξανά. Το έχει κάνει αρκετές φορές από το ξεκίνημα της σεζόν και αν συμβεί τότε ευθύνη έχουν άπαντες στον σύλλογο.