Την έψαξε πολύ τη νίκη ο Ολυμπιακός στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, δεν τα κατάφερε τελικά και το 0-0 του αφήνει ανάμεικτα συναισθήματα.

Στο α’ ημίχρονο είχε αρκετά προβλήματα η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στο δημιουργικό κομμάτι και δεν είναι τυχαίο ότι τη μοναδική ευκαιρία για ένα γκολ τη βρήκε από το λάθος του Λοντίγκιν, πριν πλασάρει ο Ελ Κααμπί και διώξει πάνω στη γραμμή ο Ίνγκασον.

Ροντινέι και Μαρτίνς δεν έδιναν βοήθειες στους Κοστίνια και Ορτέγκα, που τα έβρισκαν δύσκολα στις πτέρυγες (Μπάλντοκ και Τετέ από δεξιά, Μλαντένοβιτς και Τζούρισιτς από αριστερά είχαν πολλά μέτρα ελεύθερα κι έμπαιναν εύκολα στην περιοχή), με τον Ολιβέιρα να μην μπορεί να προσφέρει ηρεμία στο παιχνίδι των Πειραιωτών και μοιραία Έσε και Μουζακίτης έτρεχαν για όλους. Έτσι, το «τριφύλλι» είχε καλές ευκαιρίες για να σκοράρει, ωστόσο δεν τις αξιοποίησε.

Ο Μεντιλίμπαρ, λοιπόν, αντέδρασε τραβώντας στον πάγκο τον Ολιβέιρα και βάζοντας με την έναρξη του β’ ημιχρόνου τον ενθουσιώδη και ιδιαίτερα δραστήριο Κωστούλα, που η αλήθεια είναι ότι προκάλεσε προβλήματα στην «πράσινη» άμυνα, ενώ βλέποντας τους γηπεδούχους να χάνουν σταδιακά δυνάμεις δοκίμασε και την επιλογή του Βέλντε στη θέση του Μαρτίνς, με τον Μουζακίτη να πηγαίνει πίσω από τον Ελ Κααμπί και τον Κωστούλα να μετακινείται σε ρόλο δεξιού εξτρέμ.

Ατυχώς για τον Βάσκο προπονητή ο Νορβηγός ήταν για μία ακόμη φορά αποκαρδιωτικός και δεν πρόσφερε τίποτα, σε ένα διάστημα που ήταν η σειρά των «ερυθρόλευκων» να μπαίνουν πιο άνετα στην αντίπαλη περιοχή.

Εντέλει, με τον Ελ Κααμπί στο 56’, τον Κωστούλα στο 71’ και τον Mασούρα στο 90’+1 να μην αξιοποιούν τις μεγάλες ευκαιρίες που κατέγραψαν στην επανάληψη οι κάτοχοι του Conference League, το γκολ δεν ήρθε και ο βαθμός της ισοπαλίας δεν μπορεί τελικά να αφήνει ικανοποιημένο τον Ολυμπιακό.

Φυσικά, δεν κρίθηκε τίποτα απολύτως με αυτό το Χ, οι Πειραιώτες είναι στο -2 από τον ΠΑΟΚ και μαζί με ΑΕΚ και Άρη στη 2η θέση, αλλά έτσι όπως εξελίχθηκε η αναμέτρηση είχαν την ευκαιρία να φύγουν με ένα μεγάλο διπλό από το Ολυμπιακό Στάδιο, που δεν την εκμεταλλεύθηκαν.

Και βέβαια η μόλις μία νίκη στα 15 πιο πρόσφατα ραντεβού με τον αιώνιο αντίπαλο αποτελεί αρνητικό στοιχείο για τους «ερυθρόλευκους», που σε ένα κλειστό πρωτάθλημα είναι απαραίτητο να βρουν τον τρόπο να κερδίζουν τα ντέρμπι, εφόσον θέλουν να επιστρέψουν στην ελληνική κορυφή.

Μετά την επανέναρξη του πρωταθλήματος, αφού ακολουθεί η διακοπή για τις υποχρεώσεις της Εθνικής, το 3 στα 3 με Λεβαδειακό (εντός), Αστέρα Τρίπολης (εκτός) και Πανσερραϊκό (εντός) είναι μονόδρομος πριν τα επόμενα -διαδοχικά- ντέρμπι με ΠΑΟΚ στην Τούμπα και ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Μέχρι τότε ο Μεντιλίμπαρ ευελπιστεί ότι ο Γουίλιαν θα έχει προσαρμοστεί πλήρως και θα είναι «οκ» από πλευράς φυσικής κατάστασης, ενώ περιμένει να μπει στην εξίσωση και ο Γιαζίτσι, με τον Ολυμπιακό να χρειάζεται την έξτρα ποιότητα στο παιχνίδι του, την οποία καλείται να προσφέρει ο Τούρκος μεσοεπιθετικός.