Ενας καλά προετοιμασμένος πνευματικά ΠΑΟΚ έφυγε με έναν πολύτιμο βαθμό από την OPAP ARENA που του επιτρέπει να παραμείνει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας έστω και αν αυτή τη φορά έχει και συγκάτοικο τον Αρη.

Πριν από την έναρξη του αγώνα είχε προηγηθεί η γκέλα του Ολυμπιακού που προφανώς και για τις δυο ομάδες αποτέλεσε ένα επιπλέον κίνητρο για τη νίκη. Και το σημειώνω αυτό γιατί κάθε στραβοπάτημα αντιπάλου που διεκδικεί τον ίδιο στόχο είναι σημαντικό για κάθε ομάδα. Η ΑΕΚ λοιπόν έπαιξε στην έδρα της, γνώριζε πως  με νίκη θα προσπερνούσε τον ΠΑΟΚ στη βαθμολογία που πριν από μερικούς μήνες στο ίδιο γήπεδο γύρισε ένα ματς από το 2-0 στο 2-2 και αργότερα στην Τούμπα από το 1-2 σε 3-2. Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε για πρώτη φορά σε αυτό το γήπεδο και δεν κατάφερε να κρατήσει αυτό το προβάδισμα παραπάνω από  οκτώ λεπτά. Αλλά εκεί φάνηκε πως ήταν καλά πνευματικά προετοιμασμένος για αυτό το παιχνίδι γιατί δεν είδα πανικό, δεν είδα ανορθόδοξο τρόπο παιχνιδιού και κυρίως δεν είδα να παίρνει αυτό το αποτέλεσμα με ήρωα τον Κοτάρσκι. Δεν χρειάστηκε να κάνει τη μεγάλη επέμβαση και αυτό είναι απόδειξη πως «έσβηνε» όλες τις επιθέσεις της  ΑΕΚ.

Μπροστά; Είναι απλά τα πράγματα. Στο πρώτο μέρος και στις φάσεις που είχε ο Τσάλοφ συμμετοχή, θεωρώ πως αν ήταν ο Μπράντον Τόμας ίσως ο ΠΑΟΚ να είχε καλύτερες προϋποθέσεις. Και συγχωρέστε με, δεν μπορώ να αποδεχθώ πως ο Τσάλοφ είχε συνεισφορά στην ισοπαλία επειδή πήρε μια κεφαλιά στη φάση του γκολ. Συγκρίνω την κίνηση του Πιερό στη φάση του γκολ και το σταματώ εδώ. Απλά να σημειώσω πως ο Μπράντον Τόμας επέστρεψε μετά από 59 μέρες και σε αυτά τα 9 ματς, ο Τσάλοφ πέτυχε ένα γκολ και ένα ακόμη ο Τισουντάλι. Αυτά τα γκολ έχουν από  την αρχή της σεζόν και οι δυο τους.

Πάμε τώρα και στα συμπεράσματα: ο ΠΑΟΚ ευτύχησε να έχει έναν πολύ ποιοτικό Λόβρεν που κέρδισε τις περισσότερες μονομαχίες ακόμη και όταν ο Αλμέιδα έβαλε τους… πάντες μέσα. Ευτύχησε επίσης στο πρώτο κομμάτι του αγώνα να έχει έναν Σβαμπ που δεν σταματούσε να τρέχει και επίσης αυτό ήταν κομβικό. Αλλά και οι αλλαγές του Λουτσέσκου «κλείδωσαν» το θετικό αποτέλεσμα. Ο Κεντζιόρα έπαιξε δεξιά στην άμυνα μετά από έναν σχεδόν χρόνο και Λόβρεν με Κόλεϊ συνεργάστηκαν πολύ καλά στο διάστημα που έπαιξαν μαζί στο κέντρο της άμυνας. Και αυτή την 3άδα μαζί με τον Μπάμπα στα αριστερά νομίζω πως θα την ξαναδώ σύντομα σε επίσημα ματς γιατί στο πρώτο μέρος από την δεξιά πλευρά με τον Οτο ο ΠΑΟΚ είχε αρκετά προβλήματα όταν ο Κοϊτά έπαιρνε την μπάλα.

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν για δεύτερο συνεχόμενο ματς έφυγε αλώβητος από την OPAP ARENA. Το κυριότερο όμως για μένα είναι πως αυτή η ισοπαλία του επιτρέπει να μπει σε αυτή την σειρά των συνεχόμενων αγώνων με καλή ψυχολογία και επαναλαμβάνω να είναι και πάλι στην πρώτη θέση, εκεί που ήταν και πριν την διακοπή. Πλέον υπάρχει το ματς με την Βικτόρια Πλζεν. Λογικά εκεί θα δούμε από την αρχή και τον Ντεσπόντοφ και τον Κωνσταντέλια αλλά δυστυχώς δεν θα δούμε τον Λόβρεν που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στα ευρωπαϊκά. Ο Κροάτης έχει καταφέρει σε πολύ σύντομο διάστημα να βγάλει την ποιότητα του και αυτό είναι πολύ σημαντικό για την άμυνα του Δικεφάλου. Και όταν δούμε και τον Καμαρά πανέτοιμο, τα πράγματα θα είναι ακόμη καλύτερα για την ομάδα. Αλλωστε στο διάστημα που αγωνίστηκε βοήθησε αφού δεν επέτρεψε στην ΑΕΚ να κλείσει την ομάδα του Λουτσέσκου στα καρέ της.