Η ήττα από τον ΟΦΗ είναι ντροπιαστική για τον ΠΑΟΚ. Όχι μόνο γιατί η κρητική ομάδα πήρε ένα ιστορικό διπλό στην Τούμπα μετά από 31 χρόνια. Αλλά επειδή οι «ασπρόμαυροι» στην ουσία δεν κατάφεραν να σκοράρουν παίζοντας οργανωμένο ποδόσφαιρο. Έπαιξαν πολύ άναρχα, χωρίς σχέδιο και στόχο να βάλουν κάτω τη μπάλα και να παίξουν το παιχνίδι τους.

Όποιος είδε το παιχνίδι είχε να λέει πόσο άναρχα και επιπόλαια έπαιζε ο ΠΑΟΚ! Όσες προϋποθέσεις για γκολ που έφτιαξε δεν ήταν προϊόν δημιουργίας, αλλά από σουτ, τα περισσότερα εκ των οποίων ήταν εντελώς άστοχα! Κωνσταντέλιας, Σβαμπ, Γκομέζ, αντί για τέρμα σημάδευαν... παραλία. Μόνο τα δύο γκολ του Τισουντάλι και του Τάισον που ακυρώθηκαν προέκυψαν από πολύ όμορφες κάθετες, ωστόσο τα τέρματα ήταν οφσάιντ.

Έκανε χατίρι ο Λουτσέσκου-Δώρο Τσακαλίδη οι καθυστερήσεις

Στην ουσία λοιπόν ο ΠΑΟΚ βρήκε δίχτυα από μια καταπληκτική απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντεσπότοφ, για τον οποίο ο κόσμος φώναζε έντονα στα προηγούμενα παιχνίδια στον Λουτσέσκου, αφού ήταν καταλυτική η παρουσία του στην ισοπαλία 2-2 με τη Βικτόρια Πλζεν, όταν ήρθε από τον πάγκο. Οι ΠΑΟΚτσήδες στα σχόλια στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης του φώναζαν, ότι ο Βούλγαρος δεν πρέπει να βγαίνει από την ενδεκάδα. Έλα όμως που ο Ρουμάνος παρότι πήρε γκολ από τον παίκτη, δεν ήταν στον πάγκο, λόγω της τιμωρίας του, για να σώσει την παρτίδα, η οποία καταστράφηκε μετά το 77' όταν ο ΟΦΗ ισοφάρισε με τον Φούντα και λίγο αργότερα πήρε τη νίκη με τον Σαλσέδο, τη χρυσή αλλαγή του Ράσταβατς που κατέγραψε ασίστ και γκολ.

Ο διαιτητής Τσακαλίδης χαρίστηκε στον ΠΑΟΚ. Του έδωσε 8 λεπτά καθυστερήσεις μπας και καταφέρει τουλάχιστον να μη χάσει. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης όμως χωρίς τον Λουτσέσκου με τα Ming games του έδειχνε ανήμπορη να ανατρέψει την κατάσταση.

Βρήκε όμως απέναντί της και μια ομάδα πολύ καλά διαβασμένη και οργανωμένη, η οποία δεν φοβήθηκε σε όλο το παιχνίδι. Ούτε έδειξε να πτοείται αφού βρέθηκε πίσω στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο. Περίμενε τον αντίπαλο, βρήκε τους χώρους και προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τις φάσεις που δόθηκαν και τις αξιοποίησε με μεγάλη επιτυχία. Εδώ πρέπει να αναφερθεί, ότι οι τρεις από τους τέσσερις αμυντικούς που παρέταξε ο Λουτσέσκου από τη σουίτα του στον 5ο όροφο της Τούμπας, ήταν φετινές μεταγραφές. Αναφερόμασε στους Κόλεϊ, Λόβρεν, Γκόμεζ.

Μεγάλο όπλο ο Χριστογεώργος

Είχε όμως και ένα ακόμα μεγάλο όπλο ο ΟΦΗ! Αναφερόμαστε στον Νίκο Χριστογεώργο. Ο 24χρονος τερματοφύλακας έκανε σημαντικές επεμβάσεις. Στο 32' μπλόκαρε κεφαλιά του Κόλεϊ. Στο 47' είχε σωστή τοποθέτηση σε προσπάθεια του Μουργκ από πολύ καλή θέση, καταπληκτικότερη όμως ήταν η αντίδρασή του στο 53', όταν ο Σβαμπ έβγαλε κάθεση για τον Ντεσπότοφ, αλλά ο γκολκίπερ μύρισε τη φάση, βγήκε και με αυτοθυσία μάζεψε τη μπάλα πριν η μπάλα πάει στα πόδια του Βούλγαρου. Στο 73', λίγο πριν την ισοφάριση, εξουδετέρωσε προσπάθεια του Τάισον και στις καθυστερήσεις είχε θετική αντίδραση στην κεφαλιά του Λόβρεν.

Ο Χριστογεώργος λοιπόν ήταν ο παίκτης που κράτησε ζωντανό τον ΟΦΗ μέσα στην Τούμπα. Η ομάδα του Ηρακλείου τον απέκτησε τον Ιανουάριο του 2023 από τον Παναθηναϊκό, για να αναπληρώσει το κενό του Χρήστου Μανδά που διαπρέπει στη Λάτσιο. Τότε έσπευσαν να τον αποκαλέσουν «νέο Βλαχοδήμο». Όπως σας είχε αποκαλύψει τότε το Sportdog και ο Ευάγγελος Μίχος, οι «πράσινοι» είχαν βάλει πολύ υψηλό ποσοστό μεταπώλησης (σ.σ. ακούγεται ένα 30) αλλά και τη δυνατότητα να ματσάρουν μελλοντικά την οποία πρόταση αγοράς του και να τον επαναφέρουν το τριφύλλι! Οπότε με τέτοιες εμφανίσεις του Χριστογεώργου δεν χαίρονται μόνο στον ΟΦΗ, αλλά και στον Παναθηναϊκό.