Αν είναι κάτι που έχω συναισθανθεί καθαρά αναφορικά με το Αγρίνιο, αυτή είναι η αγάπη που έχουν οι Αγρινιώτες για τον τόπο τους και δη αυτοί που έφυγαν μετανάστες, χωρίς να ξεχνούν ποτέ τις ρίζες τους. Αγάπη που συνδέεται με μοναδικές εικόνες, που έχουν καταγραφεί βαθιά στο υποσυνείδητό τους. Το απέραντο γαλάζιο της μεγαλύτερης λίμνης της Ελλάδας (Τριχωνίδας), τα καταπράσινα μονοπάτια της Ναυπακτίας αλλά και το ιστορικό Μεσολόγγι.
Δεν είναι μόνο το εκπληκτικό εγχείρημα που πέτυχε ο Φώτης Κωστούλας, επιστρέφοντας απο τη Σουηδία στην Αιτωλοακαρνανία ως επιτυχημένος επιχειρηματίας μετά από 35 χρόνια, δημιουργώντας τον Παναιτωλικό που αξίζει στους Αγρινιώτες, αλλά και πολλοί άλλοι που διαπρέπουν στο εξωτερικό και κάνουν σχέδια για την ιδιαίτερη τους πατρίδα.
Αν σταθούμε παρ' όλα αυτά στον Φώτη Κωστούλα, δεν μπορούμε παρά να αναφέρουμε πως είναι ο άνθρωπος που έχει αναμορφώσει τον Παναιτωλικό, από το 2005 που τον ανέλαβε εν μέσω πτώχευσης, με το σημαντικό έργο της πλήρους ανακαίνισης του σταδίου στο μεσοδιάστημα, μέχρι την κορυφαία επίδοση του συλλόγου στην πρώτη κατηγορία, όπου τερμάτισε 7ος το 2015.
Άλλες σημαντικές χρονιές:
Η σεζόν 1954-55 - Ήταν η πρώτη συμμετοχή στην ιστορία του στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, κάτι που κέρδισε μέσω της ανάδειξής του ως υπερπρωταθλητής Πατρών.
Η σεζόν 1974-75 - Κέρδισε την άνοδό του στην νεοσύστατη Α΄ Εθνική κατηγορία.
Η σεζόν 2010-11 - Κατέκτησε το πρωτάθλημα Β' Εθνικής και κέρδισε την άνοδό του στην Α΄ Εθνική κατηγορία, μετά από 34 χρόνια απουσίας.
Ο Τίτορμος που βρίσκεται στο σήμα της ομάδας, θεωρείται ένας από τους πιο δυνατούς ανθρώπους όλων των εποχών. Ήταν βοσκός στο επάγγελμα και έγινε γνωστός τον 5ο αιώνα π.Χ. που έζησε, για τη νίκη του επί του Μίλωνα του Κροτωνιάτη στο σήκωμα μεγάλων πετρών. Ο Μίλωνας είχε επίσης τη φήμη ως ο πιο επιτυχημένος παλαιστής των Αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων.