Πόσο καλή εβδομάδα ξεκινά, όταν οι ανακοινώσεις δεν έχουν σταματήσει για τις διαιτησίες του Σαββατοκύριακου. Φοβάμαι, ότι ανεξάρτητα από τα λάθη των διαιτητών, τα οποία γίνονται και θα γίνονται, αν δεν πέσουν οι τόνοι, το πρωτάθλημα δεν βλέπω να τελειώνει. Οι Έλληνες διαιτητές δεν μας κάνουν, φέρνουμε ξένους και γκρινιάζουμε. Οι Έλληνες παράγοντες διαιτησίας, δεν μας κάνουν, φέρνουμε ξένους, όπως ο Λανουά τώρα και κάθε εβδομάδα έχουμε ανακοινώσεις. Σίγουρα αυτή η κατάσταση δεν θα οδηγήσει πουθενά. Πιστεύω, ότι η Ομοσπονδία, όπως και η Πολιτεία πρέπει να μαζέψουν λίγο την κατάσταση. Εκτός εάν σαν χώρα πρέπει να πρωτοτυπήσουμε, να φτιάξουμε διαιτητές με την Τεχνητή Νοημοσύνη, αν και εκεί, κάτι θα βρούμε να του χρεώσουμε.
Διαβάστε επίσης...
Ας πάμε στα παιχνίδια που συγκέντρωσαν τα φώτα της δημοσιότητας το Σαββατοκύριακο. Ξεκινάμε με τον αγώνα Ολυμπιακός-Άρης με διαιτητή Σουηδό από την ελίτ κατηγορία. Για τον συγκεκριμένο αγώνα κρατάμε πέντε φάσεις. Η πρώτη είναι στο 10' που ξεκάθαρα χωρίς αμφισβήτηση ο Ρόντινεϊ βρίσκει το πόδι αντιπάλου, υπάρχει ανατροπή και πέναλτι. Στη συνέχεια έχουμε τη φάση του 30' στον Ορτέγκα, όπου υπάρχει στιγμιαίο κράτημα στον ποδοσφαιριστή, το οποίο δεν δικαιολογεί την πτώση του και αν προσέξουμε καλύτερα τη φάση, θα διαπιστώσουμε, ότι ο ποδοσφαιριστής αρχίζει να πέφτει νωρίτερα. Στη συνέχεια έχουμε το γκολ του Άρη, όπου δικιά μου εκτίμηση είναι, ότι σωστά μέτρησε, γιατί στη φάση που προηγήθηκε μεταξύ Μορόν και Μπιανκόν βλέπουμε, ότι οι παίκτες διεκδικώντας τη μπάλα πέφτουν, δεν πατά τα πλευρά του αντιπάλου ο παίκτης του Άρη,ούτε τον κλωτσά στο κεφάλι, πιθανόν προσπαθώντας να σηκωθεί ο ποδοσφαιριστής του Άρη να έρχεται σε επαφή με τον παίκτη του Ολυμπιακού.
Παράβαση όμως δεν υπάρχει. Εδώ πρέπει να τονίσουμε για μια ακόμα φορά, ότι όταν φέρνουμε ξένο διαιτητή από την ελίτ κατηγορία είναι πάρα πολύ φυσιολογικό, η διαχείριση του αγώνα να είναι με τέοτια σφυρίγματα. Δεν είναι δυνατόν να έρθει διαιτητής απέξω από αυτήν την κατηγορία και να σφυράρει συνέχεια και να μην μας αφήνει να δούμε ποδόσφαιρο, κάτι για το οποίο πάλι θα είχαμε γκρίνιες για την ομάδα πιυ θα ήταν πίσω στο σκορ, ότι δεν την αφήνει να βρει ρυθμό. Για του λόγου το αληθές, έχουμε την ίδια φάση σε έναν αγώνα διαφήμιση για το ποδόσφαιρο, στον τελικό του Σούπερ Καπ μεταξύ Ρεάλ και Μπαρτσελόνα.
Στο πρώτο γκολ της Ρεάλ από τον Εμπαπέ υπήρχε κάτι ανάλογο και πιο σκληρό στο κέντρο του γηπέδου. Ο διαιτητής άφησε παιχνίδι με αποτέλεσμα ο κόσμος να δει αυτό το θέαμα και δεν θπήρχε καμία διαμαρτυρία από κανέναν. Φυσικά για να μην αδικούμε τους παίκτες του ολυ κανένας δεν διαμαρτυρήθηκε για τη συγκεκριμένη φάση και συνέχισαν να διεκδικούν τη μπάλα από τον παίκτη του Άρη. Στη συνέχεια είναι σωστές οι δύο κίτρινες στον ποδοσφαιριστή του Άρη Μοντόγια, όπως και σωστή με την παρέμβαση του VAR η απόφαση του Σουηδού να ακυρώσει το γκολ του Κααμπί γιατί νωρίτερα υπήρχε καθαρό σπρώξιμο.
Στο Πανσερραϊκός-Παναθηναϊκός η πρώτη φάση στο 15' μια σωστή απόφαση Τσαγκαράκη να μην καταλογίσει πέναλτι υπέρ του Πανσερραϊκού σε μια φάση που ναι μεν το χέρι του Σένκεφελντ είναι απλωμένο στον Μπετανκόρ αλλά έξω από την περιοχή, αλλά στη συνέχεια ο εποιετικός των Σερρών πέφτει χωρίς να δέχεται ένταση. Ο διαιτητής δεν τσίμπησε και δεν έδωσε καμία παράβαση. Στη συνέχεια έχουμε τη φάση του 68', το πέναλτι και την αποβολή του Ντραγκόφσκι υπέρ του Πανσερραϊκού. Από την εικόνα που έχουμε είναι σωστή απόφαση του ρέφερι, διότι φαίνεται, ότι ο Μπετανκόρ έρχεται σε επαφή με τον τερματοφύλακ του Παναθηναϊκού που σηκώνεται με τη μπάλα στα χέρια του και απόλυτα κάτοχος. Δεν φαίνεται να παρεμποδίζεται να συνεχίσει τον αγώνα, παρ'όλα αυτά τη δίνει στον ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού, τον απωθεί με το κεφαλί. Είναι μια απερίσκεπτη ενέργεια. Αν μεταξύ τους από το πρώτο γκολ έχουν αρχίσει τα... γαλλικά ή αντάλλασαν ευχές για τον νέο χρόνο, εμείς αυτό δεν το ξέρουμε.
Εμείς βλέπουμε την αντίδραση του τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού. Η αποβολή και το πέναλτι είναι σωστή απόφαση. Αν ο δαιτητής, ενώ όλοι οι παίκτες κατευθύνονται προς τη σέντρα, εκείνος φεύγει με ταχύτητα πάνω στους παίκτες, γιατί μπορεί να άκουσε κάτι, έχοντας υπόψιν ότι η ένταση ξεκίνησε απ'το πρώτο γκολ, είναι ο μοναδικός που αν υπάρχει όλο αυτό που μπορεί να πάρει τη σωστή απόφαση. Κλείνουμε με δύο φάσεις του 93' και 98', το οποίο περιέργως ο Τσαγγαράκης, ενώ είναι δίπλα, ούτε δύο μέτρα, υπάρχει ανατροπή του Παναθηναϊκού λίγα εκατοστά έηω από την περιοχή και λέει παίζεται, όπως και στο 98' ενώ είναι δίπλα σε ένα καθαρό κόρνερ και δείχνει άουτ.