Facebook Pixel
20/07/18 - 13:00

Αποκάλυψη: Το παιχνίδι Παϊρόζ με το -6 στην πλάτη του ΠΑΟ - Λαγός της υπόθεσης - Ο ρόλος του Δημήτρη

του Κώστα Γκόντζου
Αποκάλυψη: Το παιχνίδι Παϊρόζ με το -6 στην πλάτη του ΠΑΟ - Λαγός της υπόθεσης - Ο ρόλος του Δημήτρη
3.041views

Τρομερά πράγματα και όλο το καυτό παρασκήνιο.

Χθες λογικά και σύμφωνα με όσα διαβάζαμε και ακούγαμε κάτι μήνες τώρα, ο Παναθηναϊκός">Παναθηναϊκός θα είχε μπει ήδη στη νέα εποχή, με τις μετοχές να έχουν αλλάξει χέρια και το… νέο πρότζεκτ να τρέχει και με την βούλα πια από τις 15 Ιουλίου.

Πολύ διαφορετική όμως είναι δυστυχώς η πραγματικότητα.

Σε σημείο που η νέα εποχή να μοιάζει με νέα… αποχή. Με μια ακόμα αποχή των εμπλεκομένων από τις ανάγκες και το «τώρα» της ομάδας και του συλλόγου γενικότερα.

Και δυστυχώς επίσης, δεν μας έκανε σοφότερους πάνω στο γεγονός, ούτε η πρόσφατη συνάντηση του Γιάννη Αλαφούζου με τον Παϊρόζ Πιεγκμπονσάντ.

Απλά επιβεβαιώσαμε για μια ακόμα φορά το «καλό κλίμα» και το «είμαστε σε καλό δρόμο», μόνο που αυτή τη φορά επιβεβαιώσαμε επίσης και το ότι η όλη ιστορία πάει πια για τα μέσα Αυγούστου ή και λίγο αργότερα.

Βέβαια, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι δύο άνδρες συζήτησαν και για την ομάδα και το έμψυχο υλικό της, λέει.

Τώρα τι ακριβώς συζήτησαν για την ομάδα και το έμψυχο υλικό της και κυρίως σε ποια βάση αφού τα δεδομένα είναι πια στάνταρ και δεν πρόκειται να αλλάξουν ή να επηρεαστούν είτε θετικά είτε αρνητικά, από οποιαδήποτε εξέλιξη, αυτό είναι όντως άξιον απορίας.

Απορίας, που όπως συμβαίνει πια στον Παναθηναϊκό τα τελευταία χρόνια κανείς δεν πρόκειται να μπει στον κόπο να την αναφέρει ή ακόμα περισσότερο να ζητήσει και απάντηση ή διευκρίνιση.

Τέλος πάντων και για να μην λέμε συνεχώς τα ίδια –αν και δεν φταίμε εμείς που τα λέμε αλλά αυτοί που εδώ και δυο μήνες λένε και κάνουν συνεχώς… τα ίδια και τα ίδια- έχουν ιδιαίτερη αξία κάποιες επισημάνσεις που ίσως και να εξηγούν και την καθυστέρηση και γενικότερα τα όσα γίνονται.

Και για να αρχίσουμε με το πιο βασικό.

Καμιά σχέση δεν έχει η πιθανή επένδυση στον Παναθηναϊκό με όσα συζητάει ο Πιεγκμπονσάντ για λογαριασμό όσων εκπροσωπεί στις συναντήσεις και συνομιλίες του με διάφορες πλευρές εδώ στην Αθήνα.

Ο Παναθηναϊκός δεν υπάρχει καν στο πεδίο των ενδιαφερόντων τους και πρόκειται απλά για το «όχημα» ή τον «λαγό» της όλης υπόθεσης.

Οι άνθρωποι που εκπροσωπεί ο Παϊρόζ, με ακίνητα και κατασκευές έχουν σχέση και όχι με το ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο και πιο συγκεκριμένα ο Παναθηναϊκός, υπήρχε έντονα στον χάρτη των… ενδιαφερόντων και των επενδύσεών τους για ένα και μόνο λόγο.

Για να πάρουν την ΠΑΕ με ψίχουλα, με σχέδιο να πάρουν μετά με κάποιο τρόπο και τον Ερασιτέχνη, ώστε να πιέσουν την κυβέρνηση να μπει και η δικιά τους κοινοπραξία στα όποια έργα προβλέπονται στο χώρο του ΟΑΚΑ και γύρω απ’ αυτόν.

Γι’ αυτό και μόνο ήθελαν –και κάποιοι απ’ αυτούς θέλουν ακόμα- τον Παναθηναϊκό και για τίποτε άλλο. Και γι’ αυτό στο όλο ντιλ, οι άμεσες ανάγκες του Παναθηναϊκού καθώς και τα μικροποσά που χρειαζόντουσαν για να μην βρεθεί στην θέση που είναι τώρα, δηλαδή με -6 βαθμούς και απαγόρευση μεταγραφών, δεν έπεσαν ποτέ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Και γι’ αυτό επίσης άλλωστε, δυο μήνες τώρα έχετε δει, έχετε διαβάσει και έχετε ακούσει ένα σωρό κινήσεις, επενδύσεις και σχέδια της PANASIA και του Παϊρόζ, αλλά μέσα σε όλα αυτά δεν υπάρχει ούτε καν σαν… προαναγγελία και… υπόσχεση ούτε ένα ευρώ για τον Παναθηναϊκό στην… νέα του εποχή.

Και κάπου εδώ και με βάση αυτά, εμφανίζονται και οι πιθανοί λόγοι που έχουν προκαλέσει την καθυστέρηση ή ακόμα και το πισωγύρισμα του Παϊρόζ σε σχέση με την πρόθεσή του να βάλει τελικά εκ μέρους όσων εκπροσωπεί τα λεφτά που απαιτούνται για να πάρει τον Παναθηναϊκό.

Καθώς όλο αυτό το προηγούμενο διάστημα, εκτός από το κραυγαλέο, της τεράστιας διαφοράς δηλαδή που βρέθηκε ανάμεσα στον οικονομικό έλεγχο που έκαναν οι άνθρωποι του Ταϊλανδού στην ΠΑΕ και στο ποσό που εμφάνισε σαν άνοιγμα η συγκεκριμένη πασίγνωστη εταιρεία που είχε κάνει κι αυτή τον δικό της έλεγχο, έγιναν και κάποια άλλα πράγματα.

Κατ’ αρχήν το «μέτωπο» της PANASIA υπέστη κάποια ρήγματα εκ των έσω, καθώς ο… Έλληνας συμμέτοχος στο πρότζεκτ ειδοποίησε πως δεν πρόκειται να βάλει τα λεφτά που είχε πει, με το αιτιολογικό ότι πάρθηκαν αποφάσεις για την ομάδα χωρίς να παρθεί υπ’ όψιν η γνώμη του και η διαφωνία του με συγκεκριμένα πρόσωπα.

Κατά δεύτερον, οι άνθρωποι που εκπροσωπεί ο Παϊρόζ, κατάλαβαν μετά από την σχετική αναζήτηση και ενημέρωση που είχαν σχετικά, πως ο Βοτανικός δεν υπάρχει περίπτωση να ξεκινήσει και να αναλάβουν οι συγκεκριμένοι το έργο, καθώς κρίνεται για μια σειρά λόγους ασύμφορο.

Ταυτόχρονα με όλα αυτά και κερασάκι στην τούρτα, ήρθε η ανάληψη του Ερασιτέχνη από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και σ’ εκείνο το χρονικό σημείο αν θυμάστε είχαν εμφανιστεί και οι πρώτες ενδείξεις ή και κάποιες «πληροφορίες» επίσης, πως ο Παϊρόζ το σκέφτεται, πως δεν πρόκειται να καλύψει αυτός άμεσα τα 20 εκατομμύρια της ΑΜΚ τα οποία αναγκάστηκε να πει ότι θα τα καλύψει ο Γιάννης Αλαφούζος και πάει λέγοντας.

Η ουσία και αυτό που προκάλεσε το πισωγύρισμα του Ταϊλανδού με βάση τις εντολές που πήρε από αυτούς που εκπροσωπεί, ήταν το ότι χωρίς τον Ερασιτέχνη η ΠΑΕ δεν έπαιζε πια κανένα βοηθητικό ρόλο για τα σχέδιά τους σε σχέση με τα ακίνητα και τις κατασκευές που παζάρευαν με την κυβέρνηση και μια σειρά άλλους παράγοντες. Κι ακόμα χειρότερα, με δεδομένη την κατάσταση που έχε διαμορφωθεί στον Παναθηναϊκό, η απόκτηση μόνο της ΠΑΕ, θα αποτελούσε ουσιαστικά ένα αρκετά ζημιογόνο βαρίδι, το οποίο δεν έχουν καμιά διάθεση να «φορτωθούν» σαν τέτοιο και εντελώς αποκομμένο από τα υπόλοιπα πλάνα τους.

Στο σημείο αυτό λοιπόν βρισκόμαστε αυτή την στιγμή, σε ότι έχει να κάνει με την περιβόητη επόμενη μέρα στον Παναθηναϊκό και την διαδικασία ανάληψης του πακέτου των μετοχών από τους ανθρώπους που εκπροσωπεί ο Παϊρόζ.

Το τι μέλλει γενέσθαι, θα φανεί, αλλά μέχρι τότε, μέχρι να… φανεί δηλαδή, καλό είναι να μην τσιμπάτε με όσα ακούτε και διαβάζετε και κυρίως να συνειδητοποιήσετε μια καλή, πως για την ομάδα του Παναθηναϊκού τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει, είτε μείνει μετέωρο είτε προχωρήσει το ντιλ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Δείτε όλες τις αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο sportdog.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ