Facebook Pixel AEK: Έχουν θέμα άμυνα και Λόπες - Αυτός δεν το κουνάει
| 2019-07-17 10:03:00

Έχουν θέμα άμυνα και Λόπες - Κάνουν πολλά δώρα - Αυτός δεν το κουνάει - Θα δουλέψει στα στημένα;

Sportdog Team
Έχουν θέμα άμυνα και Λόπες - Κάνουν πολλά δώρα - Αυτός δεν το κουνάει - Θα δουλέψει στα στημένα;

Πού προβληματίζει η ΑΕΚ και ποιο είναι το μεγάλο στοίχημα.

Το διάστημα της προετοιμασίας είναι πάντα άχαρο. Πολλή δουλειά σε φυσική κατάσταση, κούραση και νεύρα από τους παίκτες που κουράζονται έπειτα από μέρες απομόνωσης, προσπάθεια για κάτι νέο. Φέτος, ακόμα πιο σύνθετα τα πράγματα, καθώς η ΑΕΚ επιχειρεί πραγματικά κάτι εντελώς διαφορετικό. Δεν μπορώ να ξέρω ποια θα είναι η τύχη της προσπάθειας που γίνεται από τον Καρντόσο, αλλά κατά την άποψη μου είναι πασιφανές, ότι επιχειρείται κάτι διαφορετικό. Το πρόσημο που θα τεθεί στο φινάλε, θα φανεί από την ανταπόκριση των παικτών στα ζητούμενα που υπάρχουν και στη μεταδοτικότητα που θα έχει ο Πορτογάλος.

Αυτά που είδαμε εμείς από την Αθήνα, αλλά σε μεγάλο βαθμό και οι ανταποκριτές στην Πολωνία, ήταν τα φιλικά παιχνίδια. Ο Καρντόσο σε αυτά φανέρωσε δείγμα της καθημερινότητας και της μετάβασης που επιχειρεί. Σε αντίθεση με άλλους, εκτιμώ πως τα φιλικά δείχνουν πολλά, γιατί είναι η ευκαιρία των παικτών να βγάλουν στο γήπεδο όσα δουλεύουν. Μπορείς να διακρίνεις πολλά για τον τρόπο που λειτουργεί μια ομάδα, αλλά και σε ατομικό επίπεδο. Μολονότι υπάρχουν δικαιολογίες προσαρμογής και κόπωσης σε κάποιους παίκτες, νομίζω πως καταλάβαμε αρκετά πράγματα και μπορούμε να έχουμε τα πρώτα συμπεράσματα.

Ζήτημα 1ο: φαίνεται να υπάρχει μεγάλη απόσταση αυτήν τη στιγμή μεταξύ των παικτών που συνθέτουν τις επιλογές που έχουν ξεχωρίσει (και τις ξέραμε δεδομένα) και των εναλλακτικών επιλογών. Φάνηκε και στο τελευταίο φιλικό -παρά τις δικαιολογίες της ώρας, της ανομοιογενούς 11άδας και άλλων- ότι υπάρχει απόσταση. Μπορεί σε κάποιες θέσεις να προστεθεί ποιότητα και εμπειρία με την προσθήκη των Ολιβέιρα και Βέρντε, αλλά υπάρχουν και άλλα θέματα. Στο κέντρο της άμυνας, ακόμα και στο αριστερό άκρο, όπου ο Λόπες ακόμα θέλει χρόνο.

Ζήτημα 2ο: είναι ζήτημα πως θα μπορέσει να διαχειριστεί ο Καρντόσο τις επιλογές που έχει από τη μέση και μπροστά. Ειδικά από τη στιγμή που σε όλα αυτά τα παιχνίδια, έδειξε πως δεν κουνάει τον Ζεράλδες από τη θέση πίσω από τον φορ και -δικαιολογημένα σε μεγάλο βαθμό- ο Πορτογάλος είναι μέχρι τώρα εκείνος που έχει ξεχωρίσει με τις ικανότητες του.

Ζήτημα 3ο: η ΑΕΚ συνεχίζει να προβληματίζει στις στατικές φάσεις. Ισως να μην έχει δουλέψει ακόμα επισταμένως ο Καρντόσο, αλλά ήταν φανερό, ότι υπήρχαν προβλήματα τόσο αμυντικά, όσο και επιθετικά. Εστω και με αντιπάλους μικρότερης δυναμικότητας, η ΑΕΚ είχε ζητήματα στην αμυντική ισορροπία και στο "καθάρισμα" των φάσεων, ενώ παράλληλα δεν μπόρεσε να δημιουργήσει.

Ζήτημα 4ο: είναι εύλογο, ότι ο Καρντόσο επιμένει πολύ σε αυτό το στάδιο στο βασικό σχέδιο που έχει στο μυαλό του. Το δεύτερο ημίχρονο με τη Μακάμπι, φανέρωσε πως όταν αυτό γίνει κτήμα των παικτών, μπορούν να υπάρξουν εντυπωσιακά αποτελέσματα. Αλλά χρειάζεται ακόμα χρόνος, μέχρι αυτό να μπορέσει να εφαρμόζεται. Υπήρξαν πολλά λάθη, σχεδόν όλα τα γκολ αποτέλεσαν δώρα και αυτό πρέπει να βελτιωθεί.

Ζήτημα 5ο: ο Καρντόσο έχει μεγάλη θέληση για να πετύχει με την ΑΕΚ. Το χρειάζεται και σε προσωπικό επίπεδο, για να φτιάξει ξανά το όνομα του που "τσαλακώθηκε" πέρυσι. Είναι πολύ σημαντικό, ότι πριν μπούμε στο τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου, θα έχει στη διάθεσή του τις βασικές επιλογές που είχε αξιώσει. Τώρα, το στοίχημα θα αφορά δύο άξονες: τα κατάλληλα συμπληρώματα (δηλαδή στόπερ και ίσως ακραίο) και πώς η ΑΕΚ θα μπορέσει να αξιοποιήσει παίκτες (ως δανεικούς ή και ανταλλάγματα ακόμα) που δεν κάνουν στο σχέδιο του προπονητή.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags