Facebook Pixel Παναθηναϊκός: "Πρώτη φορά τέτοιες μεταγραφές – Τζακ-ποτ στον Παναθηναϊκό - Πάνω από την ΑΕΚ!"
| 2020-01-20 21:02:00

Πρώτη φορά τέτοιες μεταγραφές – Τζακ-ποτ στον Παναθηναϊκό - Πάνω από την ΑΕΚ!

του Κώστα Γκόντζου
Πρώτη φορά τέτοιες μεταγραφές – Τζακ-ποτ στον Παναθηναϊκό - Πάνω από την ΑΕΚ!

Τρομερή ανάλυση για τις τελευταίες κινήσεις του ΠΑΟ.

Είναι πολλά τα καλά νέα για τον Παναθηναϊκό με το που μπήκε αυτή η εβδομάδα και καλό είναι να τα πάρουμε από την αρχή με την σειρά σπουδαιότητας που έχουν για το τριφύλλι κατά την γνώμη μας.

Το πρώτο και σημαντικότερο.

Φαίνεται πως αυτή η ιδιόμορφη μάχη ανάμεσα στην σοβαρότητα που πρεσβεύει κατά κύριο λόγο ο Γιώργος Δώνης και γενικότερα οι παίκτες και οι άνθρωποι του ποδοσφαιρικού τμήματος και της τοξικότητας, του παραλογισμού και της δήθεν Παναθηναϊκοφροσύνης, που υπάρχει στον περίγυρο αλλά και μέσα στον οργανισμό Παναθηναϊκός πολλές φορές, δείχνει να κερδίζεται στα σημεία από τον προπονητή του Παναθηναϊκού και το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Κι αυτό δεν έχει να κάνει με τα πρόσφατα καλά αποτελέσματα του Παναθηναϊκού και δεν οφείλεται κιόλας σ' αυτά.

Είναι το αποτέλεσμα μιας πεισματώδους και συνεχούς μάχης που δίνει από την πρώτη στιγμή που ήρθε στον Παναθηναϊκό ο Δώνης και οι συνεργάτες τους οποίους είχε μαζί του.

Μιας προσπάθειας κόντρα σε πρόσωπα και πράγματα που ταλάνιζαν και εξακολουθούν να ταλανίζουν 

Και πάνω απ' όλα, μιας προσπάθειες που έγινε κόντρα σε όλη αυτή την τοξικότητα και πολλές φορές με προσωπικό και... επικοινωνιακό κόστος για τον προπονητή του Παναθηναϊκού.

Το αποτέλεσμα αυτής της μάχης ακριβώς, είναι που δεν επέτρεψε να διαβρωθεί και να καταστραφεί η ομάδα του Παναθηναϊκού που ξεκίνησε να στήνεται εδώ και ενάμιση περίπου χρόνο.

Κι όχι βέβαια ότι έχουμε σαν αποτέλεσμα την δημιουργία καμιάς ομαδάρας ή πολύ περισσότερο μιας ομάδας αντάξιας της ιστορίας και του ονόματος του Παναθηναϊκού.

Αλλά ακόμα και αυτό, ήταν κάτι που με μεγάλη σοβαρότητα και υπευθυνότητα επίσης, ξεκαθάρισε από την πρώτη στιγμή ο προπονητής του Παναθηναϊκού, όταν και οριοθέτησε το πλάνο και τους στόχους που είχε η προσπάθεια που ξεκινούσε.

Απλά ο Παναθηναϊκός είναι πλέον ομάδα και ταυτόχρονα αρχίζει όλο και περισσότερο να δείχνει ότι μετατρέπεται σιγά-σιγά αλλά σταθερά και σε κανονική ομάδα.

Κι αυτό είναι το πρώτο, το σημαντικότερο και το κυρίαρχο που πιστώνεται σε όσους το πέτυχαν μέχρι τώρα.

Το δεύτερο επίσης αρκετά σημαντικό και αν θέλετε και αποτέλεσμα του πρώτου που ξεκινήσαμε να λέμε, είναι τα πρώτα δείγματα γραφής της φιλοσοφίας και της λογικής με την οποία δείχνει να κινείται μέχρι τώρα ο Παναθηναϊκός στις μεταγραφικές του κινήσεις.

Ίσως είναι η πρώτη φορά που και ποσοτικά και ποιοτικά οι κινήσεις του Παναθηναϊκού μοιάζουν να είναι ενταγμένες σε μια λογική, σε ένα πλάνο και κυρίως όχι στην τύχη και με το σκεπτικό του... να πάρουμε πράγμα για να πάρουμε και να... πάρουμε ότι βρεθεί μπροστά μας ανεξάρτητα αν μας χρειάζεται και αν το έχουμε ψάξει σε βάθος.

Και οι τρεις μεταγραφές που έκανε μέχρι τώρα ο Παναθηναϊκός έχουν τα εξής χαρακτηριστικά, που τις κάνουν να διαφέρουν τόσο πολύ σε σχέση με άλλες που έχουν γίνει σε όλες σχεδόν τις μεταγραφικές περιόδους των τελευταίων χρόνων.

Κατ' αρχήν και ξεκινάμε από το πιο βασικό, ω του θαύματος επί τέλους στον Παναθηναϊκό, κανείς δεν είναι... τραυματίας που να θέλει κανά μήνα... αποθεραπεία πριν μπει στις προπονήσεις, ούτε και κουβαλάει κάποιο βεβαρυμένο ιστορικό τραυματισμών.

Μιλάμε δηλαδή, κυριολεκτικά για... τζακ-ποτ με βάση τα απίστευτα που έχουμε δει στον Παναθηναϊκό σ' αυτό τον τομέα σε όλες σχεδόν τις μεταγραφικές περιόδους.

Το δεύτερο χαρακτηριστικό και των τριών, είναι η ηλικία τους.

Κανείς τους δεν βρίσκεται σε ηλικία, που η πρώτη σκέψη που κάνεις όταν την μαθαίνεις είναι ότι λογικά δεν βρίσκει αλλού να παίξει μπάλα και έρχεται εδώ για να... αράξει και από κει και πέρα... ότι αρπάξουμε καλόν είναι.

Και οι τρεις, είναι σε μια ποδοσφαιρική ηλικία, που η λογική λέει ότι θα έχουν σαν πρώτο μέλημα και σκέψη, το πως θα συνεχίσουν την καριέρα τους και το πως μέσα από τον Παναθηναϊκό πιθανά να την ανεβάσουν και ένα ή και περισσότερα σκαλοπάτια.

Τρίτον και τελευταίο και οι τρεις είναι σε γενικές γραμμές "εν ενεργεία" ποδοσφαιριστές.

Ούτε έχουν κανά ενάμιση χρόνο να ακουμπήσουν μπάλα ή και να... προπονηθούν (γιατί και τέτοιες παλαβομάρες έχουμε δει με μεταγραφές του Παναθηναϊκού), ούτε ήταν στα αζήτητα των ομάδων στις οποίες ήταν πριν έρθουν στον Παναθηναϊκό, ούτε έψαξαν μέχρι το τελευταίο λεπτό της μεταγραφικής περιόδου και αφού δεν βρήκαν τίποτε σ' όλο τον κόσμο είπαν "τι να κάνουμε, πάμε και από Αθήνα μεριά από το να μείνουμε στον καναπέ".

Δεν ξέρω και δεν μπορεί και κανείς να ξέρει, τι θα κάνουν μέσα στο γήπεδο, αν θα βοηθήσουν τον Παναθηναϊκό και αν γενικότερα θα ανεβάσουν το επίπεδο της ομάδας στον βαθμό που περιμένει απ' αυτούς ο Δώνης και φυσικά και ο Ρόκα που τους επέλεξε.

Το σίγουρο όμως είναι ένα.

Πως οι προδιαγραφές με τις οποίες ήρθαν στον Παναθηναϊκό, προδιαθέτουν για το μίνιμουμ τουλάχιστον αποδεκτό από πλευράς τους σαν προσφορά και παρουσία και ταυτόχρονα αφήνουν και ελπίδες και για το κάτι παραπάνω.

Τέλος και για να κλείσουμε με τα καλά νέα για τον Παναθηναϊκό την εβδομάδα που ξεκίνησε.

Ο λόγος γι' αυτά καθ' αυτά τα αποτελέσματα.

Ο Παναθηναϊκός όχι απλά πέρασε με σχετική άνεση και σοβαρότητα και από την Ξάνθη, όχι μόνο σκαρφάλωσε στην τέταρτη θέση, αλλά μαζί με όλα αυτά, φάνηκε για μια ακόμα φορά, σοβαρός, πειθαρχημένος, με αγωνιστικό πλάνο και αποτελεσματικός μέσα στο γήπεδο.

Οι πιστοί της στήλης εδώ πέρα, πιθανά και να θυμούνται την πρόβλεψη που τολμήσαμε να κάνουμε πριν κάτι μήνες και όταν όλα γινόντουσαν και ήταν και πραγματικά μαύρα στον Παναθηναϊκό.

Ότι δηλαδή αν ο Παναθηναϊκό δεν παρασυρθεί από την δίνη και την... οδύνη που κυριαρχούσε εκείνη την περίοδο και μείνει σταθερά προσηλωμένος στην λογική και την σοβαρότητα με την οποία δουλεύει -σε ποδοσφαιρικό επίπεδο τουλάχιστον- όχι απλά θα μπει στα πλέι οφ αλλά θα τερματίσει και με πολύ καλό πλασάρισμα τέταρτος ή ακόμα και τρίτος στην βαθμολογία.

Υπάρχει μπόλικος δρόμος ακόμα, υπάρχει μπόλικη επίσης δουλειά που πρέπει να γίνει, υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει και αυτή η ιδιότυπη μάχη ανάμεσα στην σοβαρότητα και την ποδοσφαιρική λογική από την μια και την τοξικότητα και παραλογισμό από την άλλη, αλλά οι μέχρι τώρα ενδείξεις λένε ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να τα καταφέρει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Βόμβα Πιτίνο: "Διώχνει" παίκτη με μεγάλο συμβόλαιο – Επιστροφή έκπληξη στον ΠΑΟ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags