Facebook Pixel Ίδια ταμπέλα στο Βικελίδης! Καταστροφή για Άρη! Εξολόθρευσε τον Ιντέγε
| 2020-02-16 23:16:00

Ίδια ταμπέλα στο Βικελίδης - Καταστροφή για Άρη! Εξολόθρευσε τον Ιντέγε

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Ίδια ταμπέλα στο Βικελίδης - Καταστροφή για Άρη! Εξολόθρευσε τον Ιντέγε

Ιταλική υπογραφή και σε αυτή τη νίκη της ΑΕΚ.

Το Άρης-ΑΕΚ δεν προσφέρεται για πολλές αναλύσεις. Σας το αναφέραμε και στο match report, ότι ήταν ένα παιχνίδι με μεγάλη ένταση και δυνατές μονομαχίες. Η ατμόσφαιρα στην εξέδρα ήταν τόσο ηλεκτρισμένη που δεν τα άκουσε μόνο ο διαιτητής, ο οποίος ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, αλλά και ο Μάνταλος για μία χειρονομία που είχε κάνει στο παιχνίδι του πρώτου γύρου.

Η Ένωση έφυγε με ένα σημαντικό τρίποντο. Ήταν ένα ακόμα αποτέλεσμα που φέρει την σφραγίδα του Μάσιμο Καρέρα.

Η νίκη στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό χαρακτηρίστηκε... ιταλική. Παρόμοια ταμπέλα θα μπορούσε να φέρει και το ματς στο Βικελίδης.

Ένα γκολ ήθελε η ΑΕΚ. Το έβαλε γρήγορα και μετά δεν υπήρχε περίπτωση να χάσει το διπλό μέσα από τα χέρια της.

Πριν το παιχνίδι, ο Σάκης Τσιώλης είχε εκτιμήσει στην ανάλυσή του στο Sportdog, ότι η ΑΕΚ δεν θα άφηνε τον Άρη να μπει στην περιοχή της. Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός βγήκε αληθινός.

Η αμυντική λειτουργία της Ένωσης ήταν για μία ακόμα αγωνιστική άψογη παρά το γεγονός, ότι ο Καραντώνης κιτρίνισε από νωρίς και πολύ εύκολα τους δύο της στόπερ! Τί σημαίνει αυτό;

Ότι Βράνιες και Σβάρνας έπαιζαν για μία ώρα (κιτρινίστηκαν κοντά στο τριαντάλεπτο) με τον φόβο μη δεχτούν δεύτερη και αποβληθούν από το ματς. Ανταποκρίθηκαν όμως στις προκλήσεις που δημιουργήθηκαν και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε. Εννοείται, ότι η συμβολή των ακραίων μπακ ήταν εξίσου σημαντική στην αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ, αλλά και του Σιμάνσκι που σκούπιζε μαζί με τον Κρίστισιτς ό,τι περνούσε από τον άξονα.

Η παρουσία και το γκολ του Αλμπάνη αλλά και η συμμετοχή του Κλωναρίδη αναδεικνύει ακόμα περισσότερο το στήσιμο του Καρέρα. Ο Ιταλός με αυτόν τον τρόπο δοκίμασε ως βασικούς δύο παίκτες με λιγότερο χρόνο συμμετοχής σε ένα παιχνίδι φωτιά, αφήνοντας εκτός αρχηικού σχήματος Αραούχο και Μάνταλο.

Έτσι έδωσε την ευκαιρία σε Αλμπάνη και Κλωναρίδη να μπαρουτοκαπνιστούν πριν τα πλέι οφ, αλλά και στους άλλους δύο να πάρουν μερικές ανάσες. Τουλάχιστον ο αρχηγός της ΑΕΚ που έχει περισσότερα παιχνίδια από τον Αργεντινό, ο οποίος έτσι και αλλιώς όμως πρέπει ως επιθετικός να φυλάει τα πόδια του. Στο ματς με τον Άρη η κλωτσιά πήγαινε σύννεφο, οπότε ο Τσίνο γλίτωσε αρκετές, αφού δεν έβγαλε 90λεπτο.

Ως κατακλείδα θα πρέπει να επισημανθεί, ότι η τακτική της ΑΕΚ αποσυντόνισε τον Άρη. Κατέστρεψε το παιχνίδι του. «Ήταν στα σχέδια μας να χτυπούσε με την ταχύτητα την άμυνα του Άρη», ήταν τα λόγια του Χρήστου Αλμπάνη μετά το παιχνίδι. Εκτός όμως από το γρήγορο γκολ, οι παίκτες του Καρέρα κατάφεραν να περιορίσουν τους επιθετικογενείς παίκτες του Άρη, οι οποίοι σε προηγούμενα παιχνίδια έβρισκαν τρόπο να ξεκλειδώνουν τις κλειστές άμυνες. Στην ιταλική της ΑΕΚ όμως έπεσαν σε αδιέξοδο. Ήταν πολύ σοφτ...

Ο Φετφατζίδης που είναι παίκτης καταλύτης στον Άρη, σήμερα δεν φάνηκε και αν φωνάζει για τα δύο πέναλτι που διαμαρτύρεται ο θεσσαλονικιός οργανισμός, θα είναι σαν δικαιολογία για τον ίδιο. Ο Ιντέγε εξολοθρεύτηκε από τον Βράνιες, ο Λάρσον ήταν εξαφανισμένος και ο Γκάμα φάνηκε μόνο σε ένα σουτ στο 58' που απέκρουσε ο Μπάρκας. Οι Θεσσαλονικείς δεν κατάφεραν ούτε τη μπάλα να κυκλοφορήσουν σωστά, οπότε οι άνθρωποι του Άρη, πέρα από τα παράπονα για τη διαιτησία, ας δούνε λίγο και τα αγωνιστικά προβλήματα, γιατί στα πλέι οφ η διαιτησία απέναντι όταν θα αντιμετωπίσουν ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό θα είναι ακόμα πιο εχθρική για αυτούς...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags