Facebook Pixel ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: "Βαρέθηκα να το λέω - Βόλτα ο Μπάρκας"
| 2020-07-01 23:57:00

Βαρέθηκα να το λέω - Βόλτα ο Μπάρκας - Φερέιρα, δεν το έχω ξαναδεί - Τεράστιος Τσιγκρίνσκι

Sportdog Team
Βαρέθηκα να το λέω - Βόλτα ο Μπάρκας - Φερέιρα, δεν το έχω ξαναδεί - Τεράστιος Τσιγκρίνσκι

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Βαρέθηκα να το λέω εδώ και μέρες. Σε κάποιους φαινόταν λίγο, άλλοι το ειρωνεύονταν, ίσως ορισμένοι να μην έδιναν σημασία. Κατά τη γνώμη μου, αυτό που εμφανίστηκε σε όλα τα ματς μετά την επανεκκίνηση της σεζόν – άντε με μια μικρή εξαίρεση στην Κρήτη – δεν ήταν η ΑΕΚ. Δεν ήταν μια ομάδα με ψυχή, με πάθος για τη νίκη, δεν είχε κανένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα που της είχε προσδώσει ο Καρέρα μετά την άφιξη του στον πάγκο της.

Αυτήν την ΑΕΚ έψαχνα απεγνωσμένα επί μέρες και τη βρήκα στην Τούμπα. Αυτήν την ΑΕΚ, που θα γυαλίζει το μάτι της. Που θα θέλει τη νίκη και θα μπει με αποφασιστικότητα στο γήπεδο για να την πάρει. Την ΑΕΚ που δεν κολώνει απέναντι σε κανέναν αντίπαλο και εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις δυνατότητες της. Αυτό είδα χθες στην Τούμπα. Η ΑΕΚ μπήκε στο γήπεδο με το...μαχαίρι στα δόντια. Δείτε το ματς από την πρώτη φάση και θα καταλάβετε. Ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε ούτε να...αναπνεύσει.

Υπήρχε άψογη ψυχολογική προετοιμασία και συγκέντρωση των παικτών. Ηξεραν καλά, ότι δεν υπήρχε πλέον δεύτερη ευκαιρία. Ο,τι δεν υπήρχε άλλο χαρτί για να καεί στη διαδικασία. Και τι έκαναν; Μπήκαν και έδειξαν στους αντιπάλους τους, πως απόψε θα νικούσαν αυτοί. Το έκαναν πολύ σαφές και ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε το παιχνίδι, δίχως να έχει ουσιαστικά ευκαιρία στο παιχνίδι και ο Μπάρκας έκανε μια όμορφη βόλτα στη Θεσσαλονίκη.

Βέβαια, για να είμαστε απόλυτα δίκαιοι, οφείλουμε να αποδώσουμε τα εύσημα στον Καρέρα. Πέραν της ψυχολογικής προετοιμασίας και της δημιουργίας μιας ομάδας που ήξερε πολύ καλά τι θέλει μέσα στο γήπεδο, ο Ιταλός έκανε τον Φερέιρα να μην ξέρει τι να κάνει. Τέτοια απόγνωση, δεν έχω δει ξανά σε προπονητή. Του κλείδωσε τη μεσαία γραμμή με την τριάδα στο κέντρο και όταν ο Φερέιρα έκανε το λάθος να αφήσει χώρο και γήπεδο στην ΑΕΚ, τον...κατάπιε μέσα στο γήπεδο.

Σας θυμίζω, πως στο πρώτο ημίχρονο και ειδικά στο διάστημα 15-45', ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να βγει από τα καρέ του. Αδυνατούσε να κρατήσει την μπάλα και να αλλάξει περισσότερες από δύο πάσες, φαινόταν να είναι σαν...ναρκοπέδιο το μισό της ΑΕΚ και κόβονταν όλες οι επιθέσεις του στη σέντρα. Τόσο καθολική ήταν η υπεροχή της ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να αντιδράσει. Η ΑΕΚ κέρδισε μια ντουζίνα στατικές μπάλες, πίεζε και ήταν νομοτελειακό να έρθει το γκολ.

Τον προπονητή, τον κάνουν πάντα μάγκα οι παίκτες. Οι παίκτες γίνονταν χρήσιμοι και εξαιρετικοί, όταν έχουν ρόλους και τις κατάλληλες συνεργασίες μέσα στο γήπεδο. Μπήκε το πολυεργαλείο Μάνταλος, ένας χαμάλης πολυτελείας και άλλαξε όλη η ΑΕΚ. Ηταν εκείνος που ηρεμούσε την μπάλα στη μεσαία γραμμή, εκείνος που μοίραζε μπάλες, εκείνος που άνοιγε επιθέσεις. Ο Σιμόες, στο ρόλο που δεν έχει ανταγωνιστή εντός Ελλάδας, ως καθαρό εξάρι, δεν άφησε τίποτα να περάσει.

Αφησα εκτός τον Κρίστισιτς. Κυρίως επειδή με έχει απογοητεύσει πολύ, είχα μεγάλες απαιτήσεις από αυτόν και περίμενα να είναι σημείο αναφοράς. Όπως ήταν χθες. Γιατί μπορεί στα σημεία να είναι MVP αυτός ο τεράστιος παίκτης που λέγεται Τσιγκρίνσκι, αλλά ο Σέρβος ήταν απολαυστικός. Κατάπιε τους αντιπάλους του στη μεσαία γραμμή, έτρεξε παντού, μοίρασε μπάλες, έκανε όσα χρειάζεται από έναν ηγέτη στα χαφ η ΑΕΚ.

Για τον Τσιγκρίνσκι σας τα είπα. Για εμένα δεν είναι το γκολ. Αλλά πως αυτός, ο...γυάλινος, ο...αέρινος, ο...τελειωμένος, έμπαινε με τόση δύναμη στις φάσεις που ισοπέδωνε τους αντιπάλους του. Τεράστια προσωπικότητα. Θα δώσει την μπάλα σωστά, θα μοιράσει το παιχνίδι, θα οργανώσει την άμυνα. Πείτε ό,τι θέλετε. Ο Τσιγκρίνσκι είναι απαραίτητο να μείνει στην ΑΕΚ και την επόμενη σεζόν, έστω και αν θα πρέπει να υπάρξει ενίσχυση στα στόπερ για να μπορεί να είναι παρών όσα πρέπει. Θυμηθείτε πάντως: τρίτο ματς έπαιξε χθες σε μια εβδομάδα.

Επίσης, να πούμε και μια κουβέντα για αυτήν την εκπληκτική ποδοσφαιρική μορφή που λέγεται Μάρκο Λιβάγια. Πήρε πάνω του όλα τα στημένα και αυτά απέκτησαν ξανά νόημα για την ΑΕΚ. Πήρε την μπάλα όταν έκαιγε και έστειλε τον Πασχαλάκη να κάνει μακροβούτια. Είναι με διαφορά ο καλύτερος στα πλέι οφ και εκείνος που κρατά την ΑΕΚ ζωντανή σε Champions League και Κύπελλο. Τεράστια μορφή, που είχε πλέον και ανάλογους συμπαραστάτες.

Προφανώς, η ΑΕΚ δεν τελείωσε τίποτα. Αλλά έδειξε πως είναι εδώ. Είναι αποφασισμένη και δεν θα αφήσει τίποτα σε κανέναν. Δεν θα χαρίσει, όπως φαινόταν πως πήγαινε να κάνει μέχρι την Κυριακή. Να πω την αλήθεια, πριν το ματς δεν μπορούσα να το «διαβάσω» καθόλου, γιατί δεν μπορούσα να δω πως θα ήταν η ΑΕΚ. Αυτή η ΑΕΚ, δεν καταλαβαίνει τίποτα και μπορεί και το Champions League και το Κύπελλο. Είναι ομάδα για πολλά γούστα και το απέδειξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τρομερή κίνηση Μελισσανίδη - Κλέβει στο... τζάμπα παικταρά από ομάδα του Big-4!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags